Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Ξεκινούν τα μεγάλα φεστιβαλικά ραντεβού σε όλη τη χώρα


Τελειώνοντας ο Αύγουστος, το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» μπαίνει σε τροχιά κορύφωσης σε όλες τις μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών, μεταφέροντας το σύνθημα «"Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να "γενούνε τα σκοτάδια λάμψη" (Ν. Χικμέτ)».

Το ταξίδι αυτό θα καταλήξει στις κεντρικές εκδηλώσεις της Αθήνας, στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Ηδη αυτές τις μέρες, μεγάλα φεστιβαλικά ραντεβού ορίζονται σε όλη τη χώρα ως εξής:

Σάββατο 19 Αυγούστου

Ροδολίβος Σερρών, στο Δημαρχείο. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τους «Γερόλυκους».

Κυριακή 20 Αυγούστου

Τήνος, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και θα χαιρετήσει η Άννα Μαραβέλια, υποψήφια δήμαρχος Τήνου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη καλλιτεχνικό εργαστήρι μαρμαρογλυπτικής και παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι.

Τετάρτη 23 Αυγούστου

Αμύνταιο Φλώρινας, στην αυλή του Παλιού Δημοτικού σχολείου. Θα μιλήσει ο Νόντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα συναυλία με την μπάντα της Φλώρινας των Αδερφών Βαλκάνη, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση της ΚΝΕ για μαθητές με τίτλο «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Σάββατο 26 Αυγούστου

Ζάκυνθος, στο 3o Δημοτικό Σχολείο. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».

Λευκάδα, στο Ανοιχτό Θέατρο του Δήμου, από τις 20.30. Θα μιλήσει η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα επίδειξη πολεμικών τεχνών από τον «ΕΥΚΛΕΑ» Λευκάδας, αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη», ενώ στον χώρο θα λειτουργούν μπαρ και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Πέμπτη 31 Αυγούστου

Πτολεμαΐδα, στο Πέτρινο Σχολείο. Θα μιλήσει η Αναστασία Γεωργιάδου, Γραμματέας του ΣΠ Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα «16 ώρες δουλειά: Οταν η σκλαβιά ονομάζεται "κεκτημένο δικαίωμα"...! Στη ζωή μας δεν χωρά άλλη αναμονή! Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή!». Επίσης συναυλία με τους «Ζωγράφος & Ghetto Rock» και λαϊκό γλέντι με τα «Λαϊκά Προάστια».

Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη

Κιλκίς, στο πάρκο Κήπου. Θα μιλήσει ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι με τους «Τούτοι the band». Στον χώρο θα λειτουργούν Μαθητικό στέκι, γωνιά για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου», θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Γρεβενά, στο πάρκο Μανιταριών. Θα μιλήσει ο Κώστας Χατζηδαμιανός, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Σεπτέμβρη

Πύργος, στο Πάρκο Ξυστρή. Την πρώτη μέρα περιλαμβάνει hip-hop συναυλία με: Το σφάλμα, Ζωγράφο, Chetto Rock και Raibo. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με την Μαριώ.

Σάββατο 2 Σεπτέμβρη

Σέρρες, στο Πάρκο Δορυλαίου (Θεατράκι). Θα μιλήσει ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους «Koza Mostra». Στον χώρο θα λειτουργούν μαθητικό στέκι, στέκι φοιτητών και νέων εργαζομένων, θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Κατερίνη, στο πάρκο. Θα μιλήσει ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με τους «Kappa», «Sarap και προλετάριος», «Γίναμε» και λαϊκό γλέντι με τους «Τούτοι the band». Στον χώρο προβλέπονται δραστηριότητες για μαθητές, θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Νάουσα, στο πάρκο. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Σάκης Τσίτσης, υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι με τους «Ρεμπέτ Ασκέρ». Επίσης δραστηριότητες για μαθητές, τουρνουά σκάκι, θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

Γιαννιτσά, στο πάρκο Αη Γιώργη. Θα μιλήσει ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Θα χαιρετίσει η Ολυμπία Παπαδοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Πέλλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με τους «Banda Trite Pate», τους «Ρουμπαγιάτ», δραστηριότητες για μαθητές, τουρνουά σκάκι, θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου