Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Η Ρωσία δηλώνει πως απέκρουσε ουκρανικές επιθέσεις σε Νοβοροσίσκ και Κριμαία


Δύο μη επανδρωμένα σκάφη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν στη ναυτική βάση στο Νοβοροσίσκ και καταστράφηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, στην πρώτη ουκρανική επίθεση, αφότου ξέσπασε ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, στην ρωσική πόλη, που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της χώρας.

«Απόψε, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν στη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ με δύο μη επανδρωμένα θαλάσσια σκάφη», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι «αναγνωρίστηκαν και καταστράφηκαν» από ρωσικά πλοία που φρουρούσαν τη ναυτική βάση.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Κρασνοντάρ, Βενιαμίν Κοντράτιεφ, δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές. 

Εταιρεία που φορτώνει πετρέλαιο σε δεξαμενόπλοια στο λιμάνι, ανακοίνωσε ότι οι αρχές απαγόρευσαν προσωρινά όλες τις κινήσεις πλοίων, ωστόσο οι εργασίες συνεχίστηκαν, πιο συγκεκριμένα η φόρτωση ήδη αγκυροβολημένων σκαφών.

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 10 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προσπάθησαν να επιτεθούν στο έδαφος της Κριμαίας, ενώ άλλα 3 drones κατεστάλησαν από ηλεκτρονικό πόλεμο.

«Απόψε, μια απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου αεροσκάφους σε αντικείμενα στο έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας, ματαιώθηκε. 10 UAV καταστράφηκαν από την αεράμυνα εν ώρα υπηρεσίας. 3 ακόμη εχθρικά drones κατεστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού πολέμου», ανέφερε το υπουργείο. Πρόσθεσαν ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και δεν υπήρξε καταστροφή.

(Πηγή: TASS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου