Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Να προχωρήσουν άμεσα τα αναγκαία έργα αποκατάστασης των ζημιών του «Ιανού»


 Την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων έργων και των υποδομών που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες του «Ιανού» - 3 χρόνια πριν - και ακόμη συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός κάποιου προγράμματος αποκατάστασης, απαίτησαν μαζικοί φορείς και κάτοικοι των χωριών των Ανατολικών Αγράφων, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την Κυριακή στη διασταύρωση Ραχούλας - Καστανιάς - Καταφυγίου (Κανόνια).

Η ανταπόκριση στο κοινό κάλεσμα που απηύθυναν ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραχούλας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νεράιδας, ο Σύνδεσμος των Απανταχού Καροπλεσιτών Αθήνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καροπλεσίου, η Καροπλεσίτικη Λέσχη Δράσεων ήταν μεγάλη, ενώ οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της διασταύρωσης.

Φωνάζοντας «τέρμα πια ο εμπαιγμός» οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι επί μια τριετία, αν και εξάντλησαν κάθε πρόσφορο μέσο - συναντήσεις, υπομνήματα, συσκέψεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς - σε δήμο, Αντιπεριφέρεια, Περιφέρεια, υπουργείο - δεν υπήρξε κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα πέρα από υποσχέσεις και μέχρι τώρα συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός κάποιου προγράμματος αποκατάστασης οι επαρχιακοί οδικοί άξονες Ραχούλα - Παλιοζογλώπι - Ιταμος - Καροπλέσι και Σαραντάπορο - Νεράιδα στον νομό Καρδίτσας. Η μη συμπερίληψή τους έπειτα και από την πρόσθετη χρηματοδότηση των 30 εκατ. ευρώ που αποφασίστηκε να διατεθεί προς την «ΤΕΡΝΑ», αποτέλεσε τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» της αγανάκτησης των κατοίκων, που απαίτησαν με την κινητοποίησή τους να δοθεί προτεραιότητα στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε κλιμάκιο της TΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μεταφέροντας τη συμπαράστασή του.

Ο Βασίλης Κρανιάς, μέλος του ΤΓ Καρδίτσας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας, μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα που παραμένει έχει αναδειχτεί πολλές φορές από την Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις στις τοπικές αρχές αλλά και στη Βουλή, διεκδικώντας να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης στο επαρχιακό δίκτυο που καταστράφηκε, καθώς και την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού Καρδίτσας. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι «τα πάντα γίνονται με το "ζύγι" του κόστους - οφέλους για το κεφάλαιο, που βρίσκει μονίμως ριγμένο τον λαό και τις ανάγκες του, με κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, και γι' αυτό οι λαϊκές ανάγκες γίνονται μόνιμη θυσία. Καμία επανάπαυση, οι κάτοικοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Από την πλευρά μας, απέναντι στην επιλεκτική αδιαφορία που δείχνει το κράτος απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις τοπικές αρχές, μέχρι να ολοκληρωθούν τα αναγκαία έργα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου