Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Διαβολικό ... σπιράλ

 
«Ναι, να έρθουν βάσεις των ΗΠΑ και στα νησιά, αλλά τι ανταλλάγματα θα πάρουμε;»: Κάτι τέτοια ακούγονται για μια ακόμα φορά, με αφορμή την αμερικανική τροπολογία για νέες βάσεις και στα νησιά του Αιγαίου. Και ακούγονται από όσους δεν κρατιούνται να μετατραπεί κάθε σπιθαμή της χώρας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, όμως ψάχνουν και προσχήματα μπας και καθησυχάσουν τον λαό, που δικαίως ανησυχεί από τους κινδύνους που προσελκύουν τέτοιες πολεμικές εγκαταστάσεις.

Ομως, το τι σημαίνει «ανταλλάγματα» αποκαλύπτεται από σχετικά δημοσιεύματα που ομολογούν ότι οι ίδιες οι ΝΑΤΟικές βάσεις αποτελούν το ...αντάλλαγμα. Γράφεται για παράδειγμα ότι η απόφαση των ΗΠΑ για να σπείρουν στα νησιά τέτοιες εγκαταστάσεις έρχονται ως «ικανοποίηση» σχετικού αιτήματος της κυβέρνησης της ΝΔ, δηλαδή ως «αντάλλαγμα» για τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε λιμάνι ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στη Ρωσία!

Μιλάμε δηλαδή για ένα σπιράλ εμπλοκής, που ξεκινάει από τη συμμετοχή της χώρας στην ιμπεριαλιστική πολεμική θηριωδία της Ουκρανίας και καταλήγει, στο όνομα αυτής της κατάπτυστης συμμετοχής, να επεκτείνονται οι βάσεις που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ίδια την εμπλοκή! Πραγματικά «διαβολικό», θα σκεφτεί κανείς, αλλά όπως έλεγαν και οι εμπνευστές της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας, μάλλον είναι για ...καλό.

 Σειρά παίρνουν τα νησιά για εγκατάσταση βάσεων του θανάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου