Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων που αρνήθηκαν να δουλέψουν 12ωρα


 Αρ. Πρωτοκόλλου 24                                                                      Αιγάλεω 24 Σεπτεμβρίου 2023

 Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας και το συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής και Νήσων, καταγγέλλουν τις δύο απολύσεις που πραγματοποίησε σήμερα η εταιρεία SARMED S.A. στο κέντρο διακίνησης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Κηφισού 102.

Οι συνάδελφοι απολύθηκαν από τη SARMED, γιατί είχαν αρνηθεί να δουλέψουν 12ώρα, διαμαρτυρήθηκαν για την εντατικοποίηση της δουλειάς και τα εξαντλητικά ωράρια ως αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού, όπως επίσης για την απαράδεκτη συμπεριφορά των επικεφαλής της εταιρείας στην αποθήκη οι οποίοι τους απευθύνονταν με ύβρεις και απειλές.

Για τα ζητήματα αυτά αλλά και για τα συνεχόμενα 12ωρα έχουν γίνει παρεμβάσεις από το σωματείο μας αλλά και το Συνδικάτο, χωρίς όμως ποτέ να δοθούν πειστικές απαντήσεις και παρότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα σταματήσουν αυτά τα εξαντλητικά σχήματα εργασίας και οι απαράδεκτες συμπεριφορές, φαίνεται ότι δεν έγινε κάτι ώστε να εκλείψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Τον Μάϊο είχε καταγγελθεί από το Συνδικάτο και το Σωματείο, εργατικό ατύχημα που συνέβη στην αποθήκη αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, και των ελλείπων μέτρων ασφάλειας.

Το Συνδικάτο προχώρησε και σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.

Στην τριμερή που διενεργήθηκε, ο εκπρόσωπος της SARMED αρνήθηκε κάθε ευθύνη της εταιρείας, επιδεικνύοντας αυταρχισμό και αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στους εκπρόσωπους του Συνδικάτου αλλά και τους εργαζόμενους.

Αποδεικνύεται και στην περίπτωση της SARMED, ποιους εξυπηρετεί το νομοσχέδιο Γεωργιάδη, το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει στους χώρους δουλειάς και το πόσο «ελεύθεροι» είναι οι εργαζόμενοι στο να αρνηθούν να δουλέψουν πέραν του οχταώρου και έξω από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Η «ελευθερία» που επικαλείται ο υπουργός σταματά έξω από τις πύλες των εργοστασίων.

Ας αναλογιστεί ο κάθε εργαζόμενος ότι αυτά συνέβησαν σε έναν χώρο δουλειάς, όπου το Σωματείο αλλά και το

Συνδικάτο, έχουν σταθερή παρέμβαση για όλα τα ζητήματα που προκύπτουν. Καταλαβαίνει ο καθένας, τι επικρατεί σε χώρους όπου δεν υπάρχει καμία οργάνωση και οι εργαζόμενοι είναι μόνοι τους απέναντι στην εργοδοσία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα να παρθούν πίσω οι απολύσεις και οι συνάδελφοι να γυρίσουν κανονικά στη δουλειά τους την Δευτέρα το πρωί! Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε κινητοποίηση στο κέντρο διακίνησης Κηφισού 102.

Επαναλαμβάνουμε το πάγιο αίτημα μας, για την απορρόφησή από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία όλων των εργολαβικών εργαζομένων που δουλεύουν στις εγκαταστάσεις της.

Ενημερώνουμε τέλος, ότι πάρα τις επανειλημμένες προσπάθειες μας να επικοινωνήσουμε με την εργοδοσία της SARMED, τόσο το Σωματείο όσο και το συνδικάτο, οι υπεύθυνοι κρύφτηκαν πίσω από την γραμματεία της εταιρείας και δεν ήρθαν σε επικοινωνία μέχρι την ώρα που γράφεται αυτή η ανακοίνωση

 

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και ήρθαν οι δύο πρώτες απολύσεις εργαζομένων από την εταιρία “SARMED S.A” στο κέντρο διακίνησης της “Αθηναϊκής Ζυθοποιίας” γιατί αρνήθηκαν να δουλέψουν 12ωρα, γιατί αρνήθηκαν τα εξαντλητικά ωράρια, γιατί διεκδίκησαν να φεύγουν από τη δουλειά όρθιοι. 

Αυτή είναι η ελευθερία της επιλογής που δήθεν έχουν οι εργαζόμενοι, όπως έλεγε η κυβέρνηση.

Απαιτούμε τώρα να ανακληθούν οι απολύσεις, να παρθούν μέτρα υγείας και ασφάλειας. Να απορροφηθούν όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι από την “Αθηναϊκή Ζυθοποιία”. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου