Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Βάσανα

Δεν προλαβαίνει να μετράει συγχαρητήρια από …εφοπλιστές ο πατέρας Κασσελάκης, μετά την εκλογή του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό. Κάτι περισσότερο θα ξέρουν οι εφοπλιστές για τις εξελίξεις στη σοσιαλδημοκρατία και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού έζησαν «χρυσές» εποχές επί διακυβέρνησής του. Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε στο ακέραιο τις 50 και πλέον φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και ανανέωσε το συνυποσχετικό που θέσπισε η ΝΔ το 2013 για την «εθελοντική φορολόγησή» τους, μέτρο που διατήρησε βέβαια και η επόμενη κυβέρνηση, ενώ ο λαός ματώνει στους φόρους. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα «κονέ» του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, άνοιξε δρόμο στο εφοπλιστικό κεφάλαιο για νέες κερδοφόρες μπίζνες, που «ωρίμασαν» ειδικά μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επομένως, γιατί να μην συγχαρούν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ; Πόσο μάλλον που υπήρξε και …συνάδελφός τους πριν αναλάβει τα ηνία του κόμματος και ξέρει από πρώτο χέρι τα βάσανα των αναξιοπαθούντων εφοπλιστών.


 Δεν προλαβαίνει να μετράει συγχαρητήρια από …εφοπλιστές ο πατέρας Κασσελάκης, μετά την εκλογή του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό. 

Κάτι περισσότερο θα ξέρουν οι εφοπλιστές για τις εξελίξεις στη σοσιαλδημοκρατία και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού έζησαν «χρυσές» εποχές επί διακυβέρνησής του.

 Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε στο ακέραιο τις 50 και πλέον φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και ανανέωσε το συνυποσχετικό που θέσπισε η ΝΔ το 2013 για την «εθελοντική φορολόγησή» τους, μέτρο που διατήρησε βέβαια και η επόμενη κυβέρνηση, ενώ ο λαός ματώνει στους φόρους.

 Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα «κονέ» του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, άνοιξε δρόμο στο εφοπλιστικό κεφάλαιο για νέες κερδοφόρες μπίζνες, που «ωρίμασαν» ειδικά μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Επομένως, γιατί να μην συγχαρούν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ; Πόσο μάλλον που υπήρξε και …συνάδελφός τους πριν αναλάβει τα ηνία του κόμματος και ξέρει από πρώτο χέρι τα βάσανα των αναξιοπαθούντων εφοπλιστών.

Στέρεες θέσεις

«Τα αλλάζει όλα», «αχαρτογράφητα νερά», «κάθε μέρα εκπλήξεις» και άλλα παρόμοια γράφονται για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Με ομοβροντία παρουσιάζουν τον Κασσελάκη ως κάτι …αναπάντεχο, που φέρνει έναν «νέο ΣΥΡΙΖΑ», σε σχέση με τον «παλιό». Από την άλλη, διάφορα ηγετικά μέχρι σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «ξεσπαθώνουν» ότι κινδυνεύει η αριστερή φυσιογνωμία του κόμματός τους! Ακούγοντας τα στελέχη που πλαισιώνουν τον νέο αρχηγό, βέβαια, το τοπίο ξεκαθαρίζει κάπως. Για παράδειγμα, η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωνε χθες ότι δεν έγινε και καμιά «παρθενογένεση». 

Οτι στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές «δεν αντιπαρατέθηκαν πολιτικά προγράμματα», ότι απλά «έχουμε να κάνουμε με μια προβολή προσώπων για τη θέση του προέδρου», καθώς όπως είπε «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι στέρεες και εμπλουτίζονται. Πάνω σε αυτές ήρθε ο Κασσελάκης…». 

Φρόντισε μάλιστα να αποσαφηνίσει ακόμα καλύτερα ποιες είναι αυτές οι «στέρεες θέσεις», ξεχωρίζοντας τα εξής: Πρώτον, την εξωτερική πολιτική και τις «μεγάλες επιτυχίες» (βλέπε ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών και «Στρατηγικός Διάλογος» με τις ΗΠΑ). Δεύτερον, τα Εργασιακά (βλέπε νομοσχέδιο — έκτρωμα για την Κοινωνική Ασφάλιση, ποινικοποίηση της απεργίας κ.λπ.). 

Και, τρίτον, το περιβόητο δημοσιονομικό …«μαξιλάρι», που μαζεύτηκε από τα ματωμένα πλεονάσματα στην πλάτη του λαού. Τα παραπάνω έχουν τις υπογραφές όλων των μέχρι πρότινος υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και των ηγετικών στελεχών του, που τα παραδίδουν στον Κασσελάκη ως πολύτιμη παρακαταθήκη.

 Ε, με τέτοιες «στέρεες βάσεις», με περγαμηνές δηλαδή στην αντιλαϊκή πολιτική, είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για «αχαρτογράφητα νερά»; 

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν χαρτογραφημένη και προδιαγεγραμμένη, φτάνοντας στη σημερινή εξέλιξη, που δικαίως προκαλεί αναγούλα σε όσους ακόμα νιώθουν αριστεροί και προοδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου