Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Κούνια... που τους κούναγε

Κούνια...

«Ιστορικός» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Γεωργιάδης, αποδείχτηκε όμως της κακιάς ώρας σε ό,τι αφορά τις γνώσεις του για τον κομμουνισμό. Καμιά βαθυστόχαστη γνώση της Ιστορίας δεν απαιτούν οι μπαρούφες του υπουργού. 

Αρκεί ένα γρήγορο «σερφάρισμα» στον βάλτο του αντικομμουνισμού και του αντισοβιετισμού για να «ψαρέψει» κανείς τα αναμασήματά του. 

Ποιος ήταν τελικά ο καημός του; Επικαλούμενος ...την Κίνα και το Βιετνάμ, να αποδείξει ότι «οι ιδέες του κομμουνισμού έχουν ηττηθεί, έχουν συντριβεί». Αυτά βέβαια τα είπαν κι άλλοι πριν από τον Γεωργιάδη και μάλιστα πιο σοβαροί απ' αυτόν. Αρχισαν όμως τους «αναστοχασμούς», όταν το «τέλος της Ιστορίας» αποδείχτηκε ότι δεν ήταν και τόσο ...τέλος. Ετσι και ο Γεωργιάδης.

... που τους κούναγε

Απευθύνεται, λοιπόν, στο ΚΚΕ και λέει ότι «οι ιδέες σας ηττήθηκαν». Αλλά όλες αυτές τις μέρες που το νομοσχέδιο συζητιέται στη Βουλή, ο Γεωργιάδης, ο Πλεύρης και οι άλλοι κοιμούνται και ξυπνάνε με το ΚΚΕ στο μυαλό τους! 

Ολη η αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο πέρασε μέσα από την επίθεση στο ΚΚΕ και τη μάταιη προσπάθεια να απαντήσουν σ' αυτά που οι βουλευτές του έλεγαν στη συζήτηση! Τόσο ...ηττημένες είναι οι ιδέες του ΚΚΕ! Αν πάντως έχουν τόση εμπιστοσύνη στον καπιταλισμό που υπηρετούν με την πολιτική τους και πιστεύουν ότι ο λαός χαίρεται να δουλεύει σαν δούλος, τότε γιατί νομοθετούν την ποινικοποίηση της απεργίας;

 Γιατί η «δημοκρατία» τους επιτίθεται με τέτοια λύσσα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες; Οσο για τις απειλές του υπουργού ότι «από Δευτέρα τελειώνουν αυτά που ξέρετε», είναι φανερό ότι το ξελαρύγγιασμά του δεν απευθύνεται στους εργαζόμενους και στα ταξικά συνδικάτα, που έχουν ...ξεπετάξει πολλούς σαν κι αυτόν. 

Απευθύνεται σ' αυτούς που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα ξεμπερδεύει με τους αγώνες των εργαζομένων. Κούνια που τους κούναγε όμως. Και τον υπουργό και τα αφεντικά του.

2 σχόλια:

  1. Αυτός είναι ο Πλεύρης. Ο λεβέντης. Που μαζί με τον άλλον, τον Γεωργιάδη, θα βάλουν “τέλος στην τυραννία του ΚΚΕ”…

    Όπου....''τυραννία'' να είσαι με τους εργάτες. Σε αντίθεση με τον Πλεύρη που είναι με τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εργολάβους, τους εφοπλιστές και, φυσικά, με τους απεργοσπάστες.
    Και που – λεβέντης, είπαμε – απευθύνθηκε σήμερα στο ΚΚΕ για να πει ότι με το εργασιακό έκτρωμα της κυβέρνησης, αυτό που απειλεί με φυλάκιση τους απεργούς (!), “ο εργάτης (σσ: ο απεργοσπάστης, δηλαδή) που θέλει να δουλέψει δεν θα δώσει λογαριασμό στο ΚΚΕ”. Τόση… μαγκιά.
    Πόση; Όση του περίσσεψε από την Κομμουνιστοφαγία, που του έχει πέσει κομματάκι βαριά, από την εποχή ήδη που ήταν στο ΛΑ.ΟΣ
    https://patrinaki.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Ξέρετε εσείς κανέναν ηλίθιο να θέλει να δουλεύει 13 και 14 ώρες το 24ωρο για να επιζήσει; Ποιος ηλίθιος υπάρχει, που τον παρουσιάζεται κιόλας ως γενναίο; Που θέλει να δουλεύει 6 μέρες την εβδομάδα, 13 ώρες τη μέρα, για να μπορέσει να προσφέρει κάτι στα παιδιά του»
    «Λέτε ακριβώς ό,τι έλεγε η Χρυσή Αυγή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη… Έχετε πρόβλημα με το ΚΚΕ, γιατί αντιπολίτευση μπορεί να κάνει μόνο το ΚΚΕ»

    Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου