Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Στον β' γύρο με αλληλοκατηγορίες και «μαχαιρώματα»

 
ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Με ανεβασμένους τόνους, «αλληλομαχαιρώματα» και εκατέρωθεν καταγγελίες για το ποιος στερείται «πολιτικό σχέδιο» και ποιος δεν έχει «διάθεση συνεργασίας», οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και Εφη Αχτσιόγλου, πορεύονται προς τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών την Κυριακή. Οπως αποφασίστηκε τελικά, όλα τα 40.000 «παλιά» μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν εμφανίστηκαν στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής, θα μπορούν να ψηφίσουν κανονικά στον β' γύρο.

Στην αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα κυριάρχησε τις τελευταίες μέρες η αποστροφή του Στ. Κασσελάκη περί «κρατιδίου», αναφερόμενος στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Αν και ο ίδιος έσπευσε να κάνει διορθωτική δήλωση, η Ε. Αχτσιόγλου είπε σε συνέντευξή της: «Την Κυριακή εκλέγουμε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Χρειάζεται γνώση, σοβαρότητα και κοινοβουλευτική παρουσία». Και πρόσθεσε αναφορικά με τον Στ. Κασσελάκη: «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα προβεί σε αυτήν την καινοφανή δήλωση. Ηταν ένα σοβαρό ατόπημα. Τον κάλεσα να ανακαλέσει και ανακάλεσε, ορθώς».

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και άλλα στελέχη, όπως ο Ν. Ηλιόπουλος, ο Ν. Βούτσης, ο Γ. Ραγκούσης. Απαντώντας, ο Στ. Κασσελάκης είπε ότι «βλέπω σε κάθε βίντεό της να στρέφει τα βέλη της σ' εμένα, λες και εγώ είμαι ο Μητσοτάκης. Την αποκαλώ Εφη, όπως τον Αλέξη (σ.σ. Τσίπρα) τον αποκαλώ πάντα Αλέξη, και αντί για χέρι φιλίας το θεωρεί υποτίμηση. Βλέπω να διακινεί σενάρια ότι ήμουν συνεργάτης του Μητσοτάκη».

Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και το όνομα του Π. Πολάκη, τον οποίο η Ε. Αχτσιόγλου κατηγόρησε σε προηγούμενη δήλωσή της για «ανθρωποφαγικές επιθέσεις», ζητώντας από τον Στ. Κασσελάκη να τον αποδοκιμάσει. Απαντώντας, ο Πολάκης αναφέρει σε ανάρτησή του ότι η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ «έχει κατέβει όλη τη σκάλα» και την κατηγορεί ότι τα συστημικά ΜΜΕ έχουν απλώσει «ομπρέλα προστασίας» της.

Στο μεταξύ, ένα e-mail που δημοσιοποίησε ο Στ. Κασσελάκης φανερώνει ότι πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του είχε προσεγγίσει την Ε. Αχτσιόγλου για συνεργασία πάνω σε συγκεκριμένες «προγραμματικές» προτάσεις. Σε βίντεο που ανέβασε στα social media ο υποψήφιος για την προεδρία, αναφέρεται σε e-mail που έστειλε στις 11 Ιούλη, στα Αγγλικά, και σημειώνει:

«Είμαι αναγκασμένος να πω ότι στην Εφη Αχτσιόγλου απευθύνθηκα τον Ιούλιο, λίγο μετά την υποψηφιότητά της. Στέλνοντας προτάσεις, για να βάλει αν ήθελε στο πρόγραμμά της. Να συνδράμω. Να συζητήσουμε. Να είμαι παρών. Είναι σ' αυτό εδώ το χαρτί το οποίο δημοσιοποιώ. Δεν μου απάντησε ποτέ. Είναι δικαίωμά της. Ομως εγώ θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συνεισφέρω στον αγώνα της. Δεν είχα κανέναν αυτοσκοπό για αυτοπροβολή. Ηθελα το "μαζί" και δεν το βρήκα».

Τόσο μεγάλο είναι το ...χάσμα που τους χωρίζει, ώστε ο Κασσελάκης να επιδιώκει τότε τη συνεργασία με την υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

3 σχόλια:

  1. Αυτόνομη Κοινοβουλευτική Ομάδα η «Ομπρέλα» ή συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου
    Τα στελέχη και οι βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου αρχίζουν τις συζητήσεις για την επόμενη μέρα
    «Σπασμένη» στα 4 η Κεντροαριστερά, ο Μητσοτάκης θα στείλει σαμπάνιες στον Κασσελάκη όταν κερδίσει την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ
    *«Δημιούργημα» του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του Ιδρύματος Νιάρχου, ο Στέφανος Κασσελάκης
    *Στις 5 το απόγευμα, εκ του ασφαλούς, πήγε να ψηφίσει στην Πλάκα ο Αλ. Τσίπρας, αφού είχε δει την εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου
    *Ο Μητσοτάκης θέλει τον Κασσελάκη απέναντί του Έρχεται η διάσπαση και νέα κοινοβουλευτική ομάδα του αριστερού ρεύματος στην Βουλή.
    Το ΠΑΣΟΚ περιμένει την σχάση στον ΣΥΡΙΖΑ διότι θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση
    Σιγά την συμμετοχή
    Η ΝΔ μάζεψε 400 χιλ. και το ΠΑΣΟΚ 270 χιλ., τι να σου κάνουν τα 145.000 του ΣΥΡΙΖΑ;
    *Κυβερνητικοί βουλευτές στηρίζουν αντάρτες υποψήφιους Περιφερειάρχες
    Στο Μαξίμου το πήραν χαμπάρι
    *Τα τηλεφωνήματα Τζανακόπουλου στις τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τελευταία δημοσκόπηση

    Πάντως και χθες η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας έδωσε άνετη επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στο δεύτερο και τελικό γύρο των εκλογών. Συγκεκριμένα στην δημοσκόπηση της Real Poll για το militaire.gr που διενεργήθηκε σε 1.535 άτομα τα οποία εκδήλωσαν πρόθεση συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά την εκλογική επιρροή του Κασσελάκη από 55,4% έως 61,7% και της Αχτσιόγλου από 37,3% έως 43,5%. Να σημειώσω ότι η μέτρηση συζητήθηκε στα επιτελεία των κομμάτων, αλλά από το περιβάλλον της Αχτσιόγου έλεγαν ότι το διάστημα συλλογής στοιχείων πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Σεπτεμβρίου, πριν από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η αναφορά του Κασσελάκη στο ψευδοκράτος με τον όρο «κρατίδιο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου