Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν τους βγήκε


 Απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο ...δεν έγινε ποτέ, σύμφωνα με τον υπουργό της εργοδοσίας. Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου, που «έθαψαν» στα χθεσινά τους φύλλα την απεργία και τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις. Ακόμα και εκεί που κάτι γράφτηκε, το ρεπορτάζ πέρασε μάλλον από την ...έγκριση του Γεωργιάδη πριν δημοσιευτεί. Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί. 

Κυβέρνηση και αστικά επιτελεία θα ήθελαν το νομοσχέδιο να περάσει άβρεχτο, χωρίς αντιδράσεις, και έκαναν τα πάντα γι' αυτό: Το δημοσιοποίησαν καλοκαιριάτικα, προσπάθησαν να το αμπαλάρουν με τζούφιες τροπολογίες για τις τριετίες, έβαλαν τη ΓΣΕΕ και άλλους εργατοπατέρες να υπονομεύσουν ανοιχτά την οργάνωση του αγώνα, αμόλησαν τα σκυλιά της εργοδοσίας να γαβγίζουν για τις «θετικές διατάξεις» του νομοσχεδίου και να απειλούν μέσα στους χώρους δουλειάς όποιον σκέφτεται να απεργήσει. Δεν τους βγήκε όμως. 

Οι εργαζόμενοι έμαθαν για το τερατούργημα, παρά το πέπλο σιωπής και προπαγάνδας που άπλωσαν οι μηχανισμοί κυβέρνησης και εργοδοσίας. Και όχι μόνο αυτό. Συμμετείχαν μαζικά στην απεργία, ξεπερνώντας φόβους και αναστολές, κάλπικα διλήμματα και απειλές. 

Η απόρριψη του νομοσχεδίου είναι καθολική από τους εργαζόμενους και κανένας δεν περιμένει από τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ να το «πιστοποιήσει». 

Και μόνο το γεγονός ότι καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ σε απεργιακές αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων φανερώνει ποιος είναι ο πραγματικός τους φόβος: Οτι η απεργία έγινε ενάντια σε θεούς και δαίμονες, με εκατοντάδες αποφάσεις «από τα κάτω». 

Αυτή είναι η επιτυχία της, και ταυτόχρονα η καλύτερη παρακαταθήκη για τη συνέχεια ενάντια στον άθλιο νόμο. ΥΓ. Αλλη μια ...δημοσιογραφική (και όχι μόνο) «επιτυχία» της «Εφημερίδας των Συντακτών».

 Το ότι ο Γεωργιάδης υιοθετεί τα δημοσιεύματά της για την απεργία, προκειμένου να «απαντήσει» στο ΚΚΕ, πραγματικά μας ξεπερνάει!


Λογογράφος

Αφού δεν κατάφεραν να επιβάλουν την απεργοσπασία, οι εργατοπατέρες σηκώθηκαν από τη μακαριότητά τους και επιστρατεύτηκαν τις τελευταίες μέρες για να ξελασπώσουν την κυβέρνηση. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλος, σε συνέντευξή του αναμάσησε ένα προς ένα τα «επιχειρήματα» του υπουργείου για το νομοσχέδιο - έκτρωμα. Εφτασε μάλιστα να κατηγορεί τους δημόσιους υπαλλήλους που συμμετείχαν στην απεργία, με τις ίδιες ατάκες που χρησιμοποίησε στη Βουλή ο υπουργός! 

Και το ...απογείωσε, συνιστώντας στους εργαζόμενους στο Δημόσιο «να ζητήσουν κι αυτοί να μπουν στην πρόνοια του νόμου της παράλληλης απασχόλησης», δηλαδή σε πολλούς εργοδότες. Κατά τ' άλλα, σαν καλός κολαούζος του υπουργού και της εργοδοσίας, διαβεβαίωσε κι αυτός ότι δεν καταργούνται το 8ωρο και το 5ήμερο, ότι είναι «αστειότητες» τα περί 13 ωρών δουλειάς, ότι θα αυξάνεται η σύνταξη, και τις υπόλοιπες αρλούμπες της κυβέρνησης. 

Με μεγάλη περηφάνια, τέλος, ενημέρωσε ότι η ΓΣΕΕ συνδιαμόρφωσε το νομοσχέδιο - έκτρωμα με την κυβέρνηση. Ε, μετά από όλα αυτά, ήρθε και η επιβράβευση των εργατοπατέρων από την κυβέρνηση, με τον υπουργό της εργοδοσίας να κάνει «σημαία» στη Βουλή τη συνέντευξη του Παναγόπουλου, στην αντιπαράθεση με το ΚΚΕ! 

Οπως και να το κάνεις, είναι μια ...αναβάθμιση: Από κλακαδόρος εργατοπατέρας να γίνεσαι λογογράφος του Γεωργιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου