Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Σωματεία της Θεσσαλονίκης κάνουν πράξη το «μόνο ο λαός σώζει τον λαό»

 
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αποστολή αλληλεγγύης σε χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους δείχνουν από το πρωί του Σαββάτου μέλη εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της Θεσσαλονίκης στον  πλημμυροπαθή λαό της Θεσσαλίας, βοηθώντας τον να βγει από τις λάσπες.

Η αποστολή από τη Θεσσαλονίκη μοιράστηκε σε Φαρκαδώνα Τρικάλων, Κεραμίδι, Βλοχό και Μεταμόρφωση του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας όπου οι κάτοικοι δίνουν εδώ και μέρες αγώνα να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τις λάσπες, χωρίς καμία συνδρομή από τους φορείς τους κρατικού μηχανισμού.

Τα μέλη των εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης πήραν την «σκυτάλη» της λαϊκής αλληλεγγύης από τους συναδέλφους τους από την Αθήνα, συνδράμοντας με κάθε τρόπο στην ανακούφιση των πληγέντων.

Τα φτιάρια, οι κασμάδες, οι σκούπες, τα φαράσια πήραν «φωτιά» με τις σακούλες να γεμίζουν από λάσπες και σκουπίδια. Όγκοι των άχρηστων πλέον ειδών του οικιακού εξοπλισμού πετιούνται, ενώ όσα μπορούν να λειτουργήσουν και να αποκατασταθούν γίνεται προσπάθεια να καθαριστούν, να στεγνώσουν και να επιδιορθωθούν.

Ακούραστα τα μέλη των σωματείων μαζί με τους πληγέντες ξελασπώνουν και καθαρίζουν. Μέσα στις λάσπες «φυτρώνει» και «ανθίζει» η λαϊκή αλληλεγγύη. Δίνουν και παίρνουν δύναμη, ελπίδα, απαντοχή. Μάθημα γνήσιας ταξικής αλληλεγγύης μέσα στις λάσπες και τα βρώμικα νερά, με τα σωματεία να είναι παρόντα, αλλά με το «επιτελικό» κράτος να απουσιάζει.


 Την ταξική αλληλεγγύη του στους πλημμυροπαθείς σε χωριά των Τρικάλων έδειξε έμπρακτα και το Εργατικό Κέντρο Νομού Ιωαννίνων, Συγκεκριμένα με το Στέκι Αλληλεγγύης των Εργατικών Σωματείων του Ν. Τρικάλων μετέφεραν και παρέδωσαν 8 τόνους υλικών με είδη πρώτης ανάγκης.

 Μέλη της ΚΝΕ από Θεσσαλονίκη και Λάρισα κάνουν πράξη το «μόνο ο λαός σώζει τον λαό»

Μέλη των Οργανώσεων της ΚΝΕ από την Θεσσαλονίκη και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την Λάρισα, κάνουν πράξη στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης στην Λάρισα, το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό», συνδράμοντας έμπρακτα τους πλημμυροπαθείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα από το πρωί που έφτασε η αποστολή των μελών των Οργανώσεων της ΚΝΕ από την Θεσσαλονίκη στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης, μαζί με μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Λάρισα, ξεφόρτωσαν ένα φορτηγό με είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Θεσσαλονίκη. Μια αλυσίδα λαϊκής εργατικής αλληλεγγύης ξεφόρτωσε και τακτοποίησε τα είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να παραδοθούν σε οικογένειες στις Εργατικές Κατοικίες.

Αμέσως συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας, οι οποίες έχουν μεταβεί σε σπίτια στις Εργατικές Κατοικίες, για εργασίες καθαρισμού από τις πλημμύρες. Από πρώτο χέρι διαπιστώνουν το μέγεθος των καταστροφών που έχουν υποστεί οι εργατικές λαϊκές οικογένειες στην περιοχή, οι οποίες δέχονται με ανακούφιση και χαρά την έμπρακτη βοήθεια των κλιμακίων. Μέσα στις λάσπες η λαϊκή αλληλεγγύη φωτίζει δίνοντας ανάσες αισιοδοξίας.

Επικεφαλής της αποστολής είναι η Κωνσταντίνα Λιαράτσικα ο Γιώργος Καψάλης και ο Παναγιώτης Κοδέλλας, μέλη του ΚΣ της ΚΝΕ.

 Βούλιαξε στη λάσπη το αστικό επιτελικό κράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου