Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Για τον κ.Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ


Μέχρι τώρα είχαμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε περί “αριστεράς” και επέβαλλε Μνημόνια.

Που μιλούσε περί “αριστεράς”  και επέβαλλε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Που μιλούσε περί “αριστεράς”  και  εξασφάλιζε οικειοθελή φορολόγηση στους εφοπλιστές.

Που μιλούσε για δημοκρατική ενημέρωση και ξαναμοίραζε τις τηλεοπτικές άδειες στην ίδια ολιγαρχία.

Που μιλούσε περί “αριστεράς”  και  έφτιαχνε τους χάρτες της απόλυτης απόβασης των Αμερικάνων του «αγγελικού» Τραμπ και του ΝΑΤΟ σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Που παρίστανε την αντιπολίτευση ψηφίζοντας το 50% των νόμων του κ.Μητσοτάκη

Που βάφτιζε την τρόικα σε «θεσμούς»  και ξεπούλαγε τα τρένα σε Ιταλούς και τα αεροδρόμια σε Γερμανούς.

Που αποστέωνε τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα υποβιβάζοντάς τα σε ένα περιτύλιγμα «δικαιωματισμού» για να το χρησιμοποιεί σαν φύλλο συκής την ώρα ακριβώς που πότιζε, ενίσχυε και τροφοδοτούσε κάθε λογής κοινωνική ανισότητα που απορρέει από το καθεστώς της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

Τώρα, δίπλα σε όλα αυτά, έχουμε ένα κόμμα που στο όνομα της «αριστεράς» μετατρέπει την έννοια της πολιτικής σε παιδική χαρά. Χωρίς, όμως, την αγνότητα των παιδιών. Αλλά με όλη την κοροϊδία του παραμυθιού που λέει ότι ο κύριος Goldman Sachs, που έγινε αυτοδημιούργητος εφοπλιστής, που υπηρέτησε τον Μπάιντεν, μετά τον κεραυνοβόλησε το γοβάκι της νεράιδας και μεταμορφώθηκε σε λαϊκό αγωνιστή…   

Τώρα, δίπλα σε όλα αυτά, έχουμε ένα κόμμα που βαφτίζει πολιτική και «διαρκές συνέδριο» το τίποτα σε ό,τι αφορά τα προγράμματα, τις θέσεις, τις πολιτικές προτάσεις, ανάγοντας σε πολιτική την πασαρέλα που εγκαινιάστηκε από τους τηλεπαραγωγούς των «σαρβάιβορ» που οι “ήρωες” τους κι αυτοί μαζεύουν πολλούς θαυμαστές όταν επιστρέφουν από την Ζώνη του Τροπικού.  

Εχουμε, δηλαδή, ένα κόμμα που κινήθηκε με βάση προσωπογενή χαρακτηριστικά, που δεν ξεπέρασε  ποτέ τη φάση που είχε περιγράψει παλιότερα ο Κατσιφάρας για το ΠΑΣΟΚ, όταν έλεγε ότι χωρίς τον Αντρέα δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας, και που τώρα από κόμμα του ενός προσώπου έρχεται η μετεξέλιξη του σε φορέα μια μεταπολιτικής καρικατούρας  που τα πρόσωπα, αφού έχουν υποκαταστήσει την πολιτική, υποκαθίστανται πλέον τα ίδια από το βίντεο κλιπ, από την ατάκα στο τουίτερ και από τις τσαχπινιές στο ίνσταγκραμ.

Μιλάμε για μια τραγική υποβάθμιση και υπαγωγή της πολιτικής σε ένα πακέτο  που αποτελεί πεδίο άσκησης για τους ινφλουένσερς με… ασφαλιστική δικλείδα να καταβληθούν 2 ευρώ αν “είσαι φίλος για να γίνεις μέλος”…

Τίποτα από αυτά δεν έχουν σχέση όχι με Αριστερά, δηλαδή με το κοινωνικό πρόταγμα μετασχηματισμού της κοινωνίας, αλλά ούτε καν με την έννοια της πολιτικής ως ανώτατο πεδίο οικονομικής, κοινωνικής, ιδεολογικής διασταύρωσης, σύνθεσης, αντιπαράθεσης, σύγκρουσης κοινωνικών συμφερόντων.

Οσοι είναι αριστεροί αυτά τα βλέπουν και θα πάρουν τις αποφάσεις τους, θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Σε όλους τους υπόλοιπους που θα συνεχίσουν όλο αυτό το τσίρκο του τίποτα να το εμφανίζουν σαν «αριστερά» και μάλιστα «ριζοσπαστική», έχουν όση συμπάθεια μπορεί να προκύπτει όταν θυμάσαι  εκείνη την φράση του ποιητή: «Τις καλησπέρες μου στα ιδανικά σας».   

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

 

9 σχόλια:

  1. Τα αποτελέσματα για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ αντανακλουν το επίπεδο πολιτικής-ταξικής σκέψης του μέσου ψηφοφορου αυτού του κόμματος και κατ'επεκταση των μικροαστικων στρωμάτων στην Ελλάδα. Το γνωρίζουμε. Δεν μας εκπλήσσει. Επιπλέον, υπάρχει και το ανησυχητικό του πράγματος. Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο μικροαστος στην αγωνία του για να μοιραστεί τα ψιχουλα από το τραπέζι των αστων, κοινώς "να τη σκαπουλαρει" όπως αυταπαταται μέσα σε μια καθοδικη πορεία επιταχυνομενης προλεταριοποιησης. Η ιστορία μας έχει δείξει ανατριχιαστικα παραδείγματα τόσο για το ρόλο της σοσιαλδημοκρατιας ως φορέα ενσωμάτωσης και ως αναχωμα ριζοσπαστικοποιησης, καθώς και για την κίνηση των μικροαστικων μαζών σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης.
    Και εδώ μπαίνει πιο εμφατικα η ευθύνη και ο ρόλος της πραγματικής αριστεράς με προταγματα επαναστατικα, του ΚΚΕ δηλαδή, για να καθοδηγησει τις λαϊκές μάζες και να ανατρέψει την ζοφερη κατάσταση.
    Costas Perdikaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να κάνουν Πρόεδρο ψηφοφόρο της ΝΔ, υποστηρικτή κάποτε του Κυριάκου που κανείς δεν έχει καταλάβει σε τι διαφέρει από τη ΝΔ και κανένας Αριστερός δεν ήξερε μέχρι προχτές, αλλά ακόμα και σήμερα, ο μέσος ΣΥΡΙΖΑιος πιστεύει ακράδαντα στο "ΚΚΕ-Δεξια μια φωνή και μια γροθιά".
    Είναι να απορείς που απορούν πώς τους πήρε το κόμμα ο Κούλης....
    Baggelis Spanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε λακαμαδες τ σαρανταπεντετακατο τ καεί η θεία κ η γιαγια του!!!!
    Τι ψηφίσατε ρε μακακες ΠιΑΣΟΚοΖαιοι?
    Sakis Xirokostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ κομ-ιλ-φό ρε Νίκο! Εδώ παίζονται πιο χοντρά παιχνίδια. Για τράβα αυτό τον καιρό στις "λαϊκές" να πιάσεις τον παλμό του "Λαού": Το τι καζούρα πέφτει για τον αποτέτοιο από το μικροαστικό εθνίκι, που κυριαρχεί εκεί.
    Η Πρεσβεία τώπιασε: Ο εγχώριος δικομματισμός, του στυλ "όχι στους μπολσεβίκους" vs."να φύγει η Δεξιά", έφαγε τα ψωμιά του και δεν έχει μέλλον. έπρεπε να αντικατασταθεί από κάτι πιο "σύγχρονο". Και τι πιο σύγχρονο από "δικαιωματισμό, σκυλάκια, γατάκια, διαφορετικότητες κλπ." vs. "όξω πούστη από την παράγκα";!
    Ηδη το ΜΜ"Ε" (ΜΜΑ) πιάσαν δουλειά: Νάσου και ο πατέρας του "παιδιού" νάσου και η ..."πεθερά"(!) του, νάσου και ο ...Σαμαράς αμύντορας του "Πατρίς-Θρησκεία-(πατριαρχική)Οικογένεια", απόκοντα και ο ...Καραμπελιάς(!!), όλος ο θίασος επί σκηνής. Είναι πολλά τα δολλάρια, Αρη (Νίκο)!
    Και φαντάσου τι έχει να γίνει όταν ο λεγάμενος γίνει και πρωθύ, που πια έχει όλα τα προσόντα και μάλλον γι αυτό τον κατεβάζουν. Ποιός μαζεύει το επόμενο "Pride" από την μια, και τους alt-right με τους σταυρούς, τους Γαμόθεους με τα εξαπτέρυγα, τους δικεφάλους και τις περικεφαλαίες από την άλλη!
    Θα πετύχει;
    Κάτι μου λέει, πως το παρατραβάνε, κάνουν σπασμωδικές κινήσεις και θα φάνε τα μούτρα τους. Είμαστε η χώρα ενός από τους ελαχίστους ενόπλους ταξικούς εμφυλίους του 20ού αιώνα, με ένα από τα ελάχιστα κ.κ., που κρατάει άμυνες στην επίθεση του κυριάρχου σήμερα κοσμοπολιτικού κεφαλαίου. Μπορούμε να τους χαλάσουμε κι αυτή τη "φάμπρικα", κερδίζοντας χρόνο και, κυρίως, ξεστραβώνοντας κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα, χα, χα η Ελλάδα «ομφαλός του κόσμου»! Αυτά παθαίνει κανένας άμα διαβάζει την ιστορία των ελληνικών ταξικών αγώνων του 20ού αιώνα με μικροαστικά κι εθνικιστικά «χρωματιστά γυαλιά» και προπαντός άμα δεν ανοίγει κανένα Άτλαντα για να μελετήσει τον χάρτη των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής. Αλλά από τον αιώνιο Σεχτάρ περιμένει κανένας τίποτα καλύτερο; Καλά κρασιά!
      Αργύρης

      Διαγραφή
  5. Αντώναρος: Καλώ τους χιλιάδες πολίτες που με εμπιστεύτηκαν να στηρίξουν τον Στέφανο Κασσελάκη

    Ευάγγελος Αντώναρος
    Στις 2 Ιουλίου 2004 ορίστηκε αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή 2004, ενώ στις 23 Οκτωβρίου 2008 ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή 2007.
    Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 συμπεριλήφθηκε πέμπτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ χωρίς αρχικά να εκλεγεί.
    Την ίδια μέρα όμως λόγω της παραίτησης του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Γιώργου Σουφλιά, η 5η θέση έγινε εκλόγιμη με συνέπεια να εκλεγεί εν τέλει βουλευτής. Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών. Πήρε 4.465 ψήφους και απέτυχε να επανεκλεγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Ο Κασσελάκης για μένα είναι Κάπτεν Αμέρικα» σχολίασε στον ΣΚΑΪ η κυρία Κανέλλη. «Το λέω και ως προς το Κάπτεν και ως προς το Αμέρικα. Η αριστερά είχε Καπετάν Γιώτη, είχε καπετάν Άρη, το ότι θα είχε και Κάπτεν Αμέρικα, δεν το φανταζόμουν»

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 𝜪 𝝅𝝆𝝄𝜺𝜿𝝀𝝄𝜸𝜾𝜿ός 𝜿𝜶𝝊𝜸άς 𝝉𝝎𝝂 𝜮𝝊𝝆𝜾𝜻𝜶ί𝝎𝝂 𝜿𝜶𝜾 𝝄𝜾 𝜹ή𝜽𝜺𝝂 ❞𝜶𝝂𝝉𝜾𝝅𝜶𝝆𝜶𝜽έ𝝈𝜺𝜾ς❞ 𝜶𝝆𝝌ής (𝝅.𝝌. 𝒅𝒆𝒃𝒂𝒕𝒆 ή ό𝝌𝜾 𝒅𝒆𝒃𝒂𝒕𝒆 -𝝉𝝄 𝝅𝜾𝝄 𝝄𝝊𝝈𝜾𝜶𝝈𝝉𝜾𝜿ό 𝝅𝝄𝝊 𝜷𝝆ή𝜿𝜶𝝂 𝝂𝜶 𝜶𝝂𝜶𝝁𝜺𝝉𝝆𝜼𝜽𝝄ύ𝝂❗❗❗❗) 𝜿𝝄𝝊𝝆ά𝜻𝜺𝜾 𝝉𝝄𝝂 𝜺𝜹ώ ❞𝝉𝝄ί𝝌𝝄❞ 𝝉𝝄𝝊 𝜱𝝄𝝊 𝜧𝝅𝝄𝝊 𝜿𝜶𝜾, 𝝊𝝅𝝄𝜽έ𝝉𝝎, 𝝄𝝀ό𝜿𝝀𝜼𝝆𝜼 𝝉𝜼𝝂 𝜿𝝄𝜾𝝂𝝎𝝂ί𝜶 -𝜶𝝆𝜾𝝈𝝉𝜺𝝆ά 𝜿𝜶𝜾 𝝁𝜼.
    𝜜𝝅ό 𝝉𝜼𝝂 𝝅𝝀𝜺𝝊𝝆ά 𝝁𝝄𝝊 𝝉𝝄 𝜹ί𝝀𝜼𝝁𝝁𝜶 𝜹𝜺𝝂 𝜺ί𝝂𝜶𝜾 𝜹ί𝝀𝜼𝝁𝝁𝜶.
    𝜠ά𝝂 𝜿𝜺𝝆𝜹ί𝝈𝜺𝜾 𝝄 𝜿𝝄ς 𝜥𝜶𝝈𝝈𝜺𝝀ά𝜿𝜼ς 𝝉𝜶 𝜶𝝆𝝌𝜺ί𝜶 𝝉𝝄𝝊 𝜥𝜥𝜠 𝝈𝝉𝜶 𝜜𝜮𝜥𝜤 𝜽𝜶 𝜿𝜶𝝉𝜶𝝀ή𝝃𝝄𝝊𝝂 𝝈𝝉𝝄 Ί𝜹𝝆𝝊𝝁𝜶 𝜨𝜾ά𝝆𝝌𝝄ς.
    𝜠ά𝝂 𝜿𝜺𝝆𝜹ί𝝈𝜺𝜾 𝜼 𝜿𝜶 𝜜𝜿𝝉𝝈𝜾ό𝜸𝝀𝝄𝝊 𝝉𝜶 𝜶𝝆𝝌𝜺ί𝜶 𝝉𝝄𝝊 𝜥𝜥𝜠 𝝈𝝉𝜶 𝜜𝜮𝜥𝜤 𝜽𝜶 𝜿𝜶𝝉𝜶𝝀ή𝝃𝝄𝝊𝝂 𝝈𝝉𝝄𝝂 𝜿𝝄 𝜧𝜶𝝆𝜶𝝂𝝉𝜻ί𝜹𝜼.
    𝜥𝜶𝜾 𝝈𝝉𝜶 𝝊𝝅ό𝝀𝝄𝜾𝝅𝜶 𝜿ά𝝉𝜾 𝜶𝝅ό 𝝉𝜶 ί𝜹𝜾𝜶 𝜿𝜶𝜾 𝝉𝜶 𝜶𝝊𝝉ά.....
    𝜝𝜸ά𝝀𝝉𝜺 ό𝝅𝝄𝜾𝝄𝝂 𝜽έ𝝀𝜺𝝉𝜺, 𝝁𝝄𝝊 (𝝁𝜶ς) 𝜺ί𝝂𝜶𝜾 𝝅𝜶𝜸𝜺𝝆ά 𝜶𝜹𝜾ά𝝋𝝄𝝆𝝄. 𝜥𝜶𝜾 𝝁𝜺𝝉ά 𝝉𝝆𝜺𝝌ά𝝉𝜺 𝝈𝜺 𝜺𝝋𝝄𝝅𝝀𝜾𝝈𝝉ές, 𝜠𝝊𝝆𝝎𝝅𝜶ϊ𝜿ή Έ𝝂𝝎𝝈𝜼, 𝜜𝝁𝜺𝝆𝜾𝜿ά𝝂𝜾𝜿𝜼 𝜫𝝆𝜺𝝈𝜷𝜺ί𝜶 𝝂𝜶 𝝅ά𝝆𝜺𝝉𝜺 𝝂έ𝜺ς 𝝄𝜹𝜼𝜸ί𝜺ς......
    𝜮𝜾𝝌𝝉ί𝝆 (𝝅𝝄𝝊 𝝀έ𝝂𝜺 𝜿𝜶𝜾 𝝄𝜾 𝜸𝜺ί𝝉𝝄𝝂𝜺ς)
    Γιώργος Μαργαρίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου