Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Ισραηλινή επίθεση στη Συρία λίγο πριν την άφιξη του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν τα δύο κύρια αεροδρόμια της Συρίας, της πρωτεύουσας Δαμασκού και του Χαλεπίου, έπειτα από ισραηλινές επιδρομές που εξαπολύθηκαν σήμερα με στόχο τα δύο αυτά αεροδρόμια, μετέδωσαν συριακά μέσα ενημέρωσης.

Οι «ταυτόχρονες αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν ζημιές στους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης των δύο αεροδρομίων, θέτοντάς τα εκτός λειτουργίας», τόνισε το Συριακό Γενικό Επιτελείο στα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε ως απάντηση στις επιθέσεις, ενώ ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε δύο ταυτόχρονες επιθέσεις στα δύο αεροδρόμια.

Το συριακό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «πρόκειται για μια απελπισμένη προσπάθεια του εχθρού να αποσπάσει την προσοχή από τα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα».

Οι ισραηλινές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ενώ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, αναμένεται να επισκεφτεί τη Συρία.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, SANA)


 
Ισραηλινοί έποικοι σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ένας άνδρας και ο γιος του σκοτώθηκαν σήμερα από σφαίρες που έριξαν Ισραηλινοί έποικοι που επιτέθηκαν στην κηδεία τεσσάρων ανθρώπων που σκοτώθηκαν χθες στο χωριό Κούσρα, νότια της πόλης Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι οι έποικοι και οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των συμμετεχόντων στην κηδεία και επιτέθηκαν στο ασθενοφόρο που μετέφερε τους νεκρούς, καθώς βρίσκονταν κοντά στην είσοδο της πόλης αλ Σαουίγε, στο δρόμο προς το χωριό Κούσρα. Από τα πυρά τραυματίστηκαν σοβαρά ο Ιμπραήμ Γουαντί, 63 ετών και ο 26χρονος γιος του, Αχμάντ, οι οποίοι αργότερα πέθαναν από τα τραύματά τους.

(Πηγή: WAFA)


 Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, με τις οποίες εκφράζεται η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση των λαών τους στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και η καταδίκη στη βάρβαρη πολιτική του ισραηλινού κράτους-δολοφόνου.

Στην Κωνσταντινούπολη, το Συνδικάτο Nakliyat-Is διοργάνωσε διαδήλωση μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους Παλαιστίνιους και απαιτώντας τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής.

Στο Καράκας, την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Ενωτικό Κέντρο Εργατών της Βενεζουέλας προχώρησε σε κινητοποίηση με συνθήματα: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό».

Μαζική δράση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης έγινε και στις Βρυξέλλες.

Μαχητικές δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό γίνονται σε όλη την Ιταλία. Παρακάτω από κινητοποίηση στη Μπολόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου