Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Επί ποδός στους δήμους της Αττικής, όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» πάει στο β' γύρο

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, υποψήφιοι και υποστηρικτές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους τέσσερις δήμους της Αττικής, ώστε την ερχόμενη Κυριακή να εκλεγούν αγωνιστικές δημοτικές αρχές, για να έχουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι το δικό τους αποκούμπι, το στήριγμά τους στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Νίκαια - Ρέντης είναι οι δήμοι όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει περάσει στον β' γύρο, και τα εκλογικά περίπτερα του συνδυασμού λειτουργούν ασταμάτητα, υποδεχόμενα τον κόσμο.

Από χτες το πρωί ξεκίνησε ένα ακόμη πλατύτερο κάλεσμα με όλους τους τρόπους, ενώ το απόγευμα σε κλίμα μαχητικότητας πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις των ψηφοδελτίων σε κάθε περιοχή.

Μια μεγάλη προσπάθεια, σε κλίμα αισιοδοξίας, τροφοδοτούμενη από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε κάθε δήμο αλλά και από τη συνολική άνοδο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πανελλαδικά.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι συνδυασμοί, με δηλώσεις για τα αποτελέσματα της Κυριακής καλούν ακόμα περισσότερους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα, να στηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να μην περάσει ανεκμετάλλευτη αυτή η ευκαιρία, για να νικήσουν αυτήν τη φορά οι πολλοί, οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές και η νεολαία.

Το πρόγραμμά τους προβλέπει τα εξής: 

Σήμερα, στις 11 π.μ. ο Ηλίας Σταμέλος υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής θα περιοδεύσει στη λαϊκή αγορά και στις 6 μ.μ. σε μαγαζιά της πόλης.

Αύριο,  Τετάρτη στις 7.30 μ.μ., ο Μιχάλης Σελέκος υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου θα μιλήσει σε  συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων.

Στις 10 πμ – Ο Παναγιώτης Κατηφές υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη θα επισκεφτεί το δημαρχείο και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους.

 


Με πείσμα και αποφασιστικότητα για να ολοκληρωθεί το βήμα επανεκλογής της δημοτικής αρχής

Με τα ψηφοδέλτια στο χέρι για τη μάχη του β' γύρου και δήμαρχο ξανά τον Κώστα Πελετίδη

Με τον «αέρα» του πρώτου μεγάλου βήματος που έκανε ο λαός της Πάτρας δίνοντας στη «Λαϊκή Συσπείρωση» ποσοστό 39,95% (με καταμετρημένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων), της εμπιστοσύνης που έδειξαν για ακόμη μία φορά δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων και λαϊκών ανθρώπων, και της διαφοράς από τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ υποψήφιο (που έφτασε το 25,57%), συνεχίζεται η μάχη για την επανεκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Πρόκειται για μάχη που ξεκίνησε αμέσως με τα ψηφοδέλτια στα χέρια, με αισιοδοξία, πείσμα και αποφασιστικότητα, ώστε να φτάσουν παντού για ακόμη μία φορά, σε κάθε λαϊκό άνθρωπο, καθέναν που προβληματίζεται από τα καθημερινά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει, όπως την επίθεση στα δικαιώματά του και από τη νυν κυβέρνηση της ΝΔ, παλεύοντας να επιβιώσει, αναζητώντας έναν σταθερό σύμμαχο σε αυτή του την πορεία.

Πρόκειται άλλωστε για αναγνώριση προς τη σημερινή δημοτική αρχή του ρόλου και του καθημερινού αγώνα που δίνει για τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και της προσπάθειάς της να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα, με μέτρα μακριά από τη λογική της ανταποδοτικότητας, της εκχώρησης τομέων και υπηρεσιών του κράτους σε επιχειρηματικούς ομίλους, που εκπροσωπεί και ο σημερινός διεκδικητής της δημαρχίας.

Γι' αυτό και από την πρώτη στιγμή το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Από αυτή την πάλη δεν περισσεύει κανείς, κάθε λαϊκός άνθρωπος, ακόμη και αν δεν στήριξε τη δημοτική αρχή την προηγούμενη Κυριακή, έχει κάθε λόγο να το κάνει αυτή που έρχεται.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σημαντική είναι η μάχη που καλούνται να δώσουν όχι μόνο οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αλλά και κάθε εργαζόμενος, κάθε λαϊκός άνθρωπος που προβληματίζεται, ώστε να έχει γερό στήριγμα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και τις κυβερνητικές επιλογές.

Ηδη, πραγματοποιείται μεγάλο άνοιγμα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, καθέναν που συμπορεύεται μαζί τους, που έχει δει τους κομμουνιστές στο πλευρό του καθημερινά σε κάθε πτυχή της ζωής του. Σε αυτό συμβάλλει η λειτουργία του εκλογικού κέντρου και των περιπτέρων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε πλατείες και γειτονιές της πόλης, για ένα μεγάλο νέο άνοιγμα που συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες, ώσπου να ανοίξουν ξανά οι κάλπες, αλλά και μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στόχος, ο λαός της πόλης να συνεχίσει να παίρνει «ανάσες» και την επόμενη πενταετία, να μπορεί να έχει έναν σταθερό σύμμαχο πλάι του, κάτι που ήδη κουβεντιάζεται, όπως και το προηγούμενο διάστημα, με σκοπό ακόμη περισσότεροι να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα και το αποφασιστικό βήμα της προηγούμενης Κυριακής να γίνει άλμα την επόμενη.

 

1 σχόλιο:

  1. Έχετε στο μυαλό σας ότι θα πέσουν όλοι σαν λυσασμένα σκυλιά (και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι ανεξαιρέτως), σ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, να κάνουν τ αδύνατα δυνατά για να αποτρέψουν την ανάδειξη κομμουνιστων δημαρχων, στους δήμους που οι τελευταίοι μπήκαν στον δεύτερο γύρο.
    Πάτρα: Κ. Πελετίδης με 39,95%
    Καισαριανή: Ηλίας Σταμέλος με 35,31%
    Τύρναβος: Αστέριος Τσικριτσής με 32,49%
    Πετρούπολη: Βαγγέλης Σίμος με 28,63%
    Χαϊδάρι: Μιχάλης Σελέκος με 27,59%
    Νίκαια - Ρέντη: Παναγιώτης Κατηφές με 22,22%.
    Το βασικό τους πρόβλημα είναι αυτοί οι δήμοι και όχι οι μεταξύ τους διαξιφισμοί στους υπόλοιπους.
    Φυσικά είμαστε προετοιμασμένοι και όσοι από το κόμμα δώσαμε τις μάχες σε κοντινούς δήμους με κάποιον απο τους παραπάνω, θα συνεχίσουμε με την δράση και την παρουσία μας σ αυτόν.
    Η μαζική παρουσία πάντως όσο το δυνατόν περισσότερων φίλων του κόμματος σε εκλογικά τμήματα αυτών των δήμων την Κυριακή σίγουρα δίνει αέρα και εικόνα νίκης και κόβει τον τσαμπουκά των υπολοίπων παρατάξεων που "ξαφνικά" και "όλως τυχαίως" θα χουν μια φωνή την Κυριακή, αυτην που εξάλλου έχουν τον περισσότερο χρόνο: αντιΚΚΕ...
    Αν δεν υπάρχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις και είστε κοντά σε κάποιον από τους παραπάνω δήμους, σκεφτείτε το και αποφασίστε
    Papa Boupa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου