Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Αίσχος... και μόνο αίσχος


 Αίσχος... 

 «Είστε με τη "Χαμάς";», έλεγε και ξανάλεγε προχτές το βράδυ στην εκπρόσωπο του ΚΚΕ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να δικαιολογήσει την κατάπτυστη ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας τον αγώνα ενός ολόκληρου λαού ενάντια στην κατοχή και στην εγκληματική πολιτική του κράτους του Ισραήλ. 

Στριμωγμένος από την καταγγελία της Δ. Μανωλάκου, επιχείρησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να βάλει το ψευτοδίλημμα «"Χαμάς" ή Νετανιάχου», την ώρα που χιλιάδες Παλαιστίνιοι σαπίζουν στις ισραηλινές φυλακές, το εξοπλισμένο σαν αστακός κράτος του Ισραήλ τούς πετάει έξω από τα χωριά και τα σπίτια τους, χιλιάδες είναι οι νεκροί από τις επεμβάσεις της δυνάμεις κατοχής, ακόμα και μικρά παιδιά, ενώ καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις των Παλαιστινίων, που δεν το βάζουν κάτω όπως θα ήθελαν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, οι ακροδεξιοί και οι φασίστες, που εξέδωσαν όλοι τις ίδιες ευρωατλαντικής κοπής ανακοινώσεις με αφορμή τη νέα ανάφλεξη στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη.

 και μόνο αίσχος

 Το πραγματικό δίλημμα είναι ένα και δεν αλλάζει, όσα σοσιαλδημοκρατικά παπαγαλάκια κι αν επιστρατευτούν: Με τους Παλαιστίνιους και το δικαίωμά τους να παλεύουν για την ελευθερία και την πατρίδα τους; `

Η με το κράτος - φονιά του Ισραήλ και τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του, που δολοφονεί, καταστρέφει και βάζει μπουρλότο στην περιοχή, στρεφόμενο με την πολιτική του ενάντια στα συμφέροντα και του ίδιου του λαού του; 

Η απάντηση σε αυτό το δίλημμα κρίνει τη σωστή πλευρά της Ιστορίας και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους άλλους έχουν προ πολλού τοποθετηθεί χωρίς περιστροφές και επιστροφές. Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο Αρβανίτης στο τέλος της παρέμβασής του, λέγοντας «πάνω απ' όλα τα εθνικά μας ζητήματα», που επιβάλλουν τη στρατηγική συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ και την καταδίκη του αγώνα που δίνει ο Παλαιστινιακός λαός. 

Αίσχος και μόνο αίσχος, που κανένας πραγματικά αριστερός δεν πρέπει να ανεχτεί.

5 σχόλια:

  1. Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να επιλέξει τα μέσα εκείνα που θα αντιπαρατεθεί για να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/343849/o-palaistiniakos-laos-ehei-dikaioma-na-epilexei-ta-mesa-ekeina-poy-tha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί η ισραηλινή κυβέρνηση να κήρυξε τώρα τον πόλεμο, αλλά ο πόλεμός της κατά των Παλαιστινίων ξεκίνησε πριν από 75 χρόνια.

    Το Ισραηλινό απαρτχάιντ και η κατοχή – και η συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή την καταπίεση – είναι η πηγή όλης αυτής της βίας.

    Η πραγματικότητα διαμορφώνεται από το πότε εσύ ξεκινάς το χρονόμετρο.
    Τον τελευταίο χρόνο, η πιο ρατσιστική, φονταμενταλιστική, ακροδεξιά κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ κλιμάκωσε αδίστακτα τη στρατιωτική κατοχή της επί των Παλαιστινίων στο όνομα της Εβραϊκής υπεροχής με βίαιες εκδιώξεις και κατεδαφίσεις σπιτιών, μαζικές δολοφονίες, στρατιωτικές επιδρομές σε προσφυγικούς καταυλισμούς, ανελέητη πολιορκία και καθημερινή ταπείνωση. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν επανειλημμένα στους ιερότερους μουσουλμανικούς χώρους της Ιερουσαλήμ.
    Για 16 χρόνια, η Ισραηλινή κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα κάτω από έναν δρακόντειο στρατιωτικό αποκλεισμό από αέρος, θαλάσσης και ξηράς, φυλακίζοντας και λιμοκτονώντας δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Την ίδια στιγμή αρνείται την ιατρική βοήθεια. Η Ισραηλινή κυβέρνηση σφαγιάζει συστηματικά Παλαιστίνιους στη Γάζα - δεκάχρονα παιδιά που ζουν στη Γάζα έχουν ήδη τραυματιστεί από επτά μεγάλες εκστρατείες βομβαρδισμών στη σύντομη ζωή τους.

    patrinaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για 75 χρόνια, η Ισραηλινή κυβέρνηση διατηρεί στρατιωτική κατοχή επί των Παλαιστινίων, λειτουργώντας ένα καθεστώς απαρτχάιντ. Παλαιστινιακά παιδιά σύρονται από τα κρεβάτια τους σε επιδρομές που γίνονται πριν από την αυγή από Ισραηλινούς στρατιώτες και κρατούνται χωρίς κατηγορία σε ισραηλινές στρατιωτικές φυλακές. Τα σπίτια των Παλαιστινίων πυρπολούνται από ορδές Ισραηλινών εποίκων ή καταστρέφονται από τον Ισραηλινό στρατό. Ολόκληρα παλαιστινιακά χωριά εκκενώνονται και οι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια, και τη γη που ανήκε στις οικογένειές τους εδώ και γενιές.
    patrinaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι καταπιεσμένοι άνθρωποι παντού θα αναζητούν – και θα κερδίζουν – την ελευθερία τους. Όλοι μας αξίζουμε την απελευθέρωση, την ασφάλεια και την ισότητα. Ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε εκεί είναι να ξεριζώσουμε τις πηγές της βίας, ξεκινώντας από τη συνενοχή της δικής μας κυβέρνησης».....
    patrinaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νέο ολοκαύτωμα
    «Πολεμάμε απέναντι σε ανθρώπινα ζώα και θα πράττουμε ανάλογα» δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.
    Πριν 90 χρόνια οι χιτλερικοί, ο ναζισμός αντιμετώπιζαν με τον ίδιο τρόπο τους κομμουνιστές, τους Εβραίους, τους Σλάβους. «Παράσιτα» και «υπάνθρωποι» για τους ναζί. Η συνέχεια είναι γνωστή ή τουλάχιστον θα ‘πρεπε να ‘ναι σε όλον τον κόσμο. Δεκάδες εκατομμύρια νεκροί – ανάμεσά τους και έξι εκατομμύρια Εβραίοι.
    Σήμερα η δολοφονική κυβέρνηση του Ισραήλ δρα με τον ίδιο τρόπο. Ίσως ζήλεψαν την τύχη των άλλοτε δολοφόνων τους.
    Μέτρησε κανείς πόσες εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι από το 1948; Κι όμως το ίδιο κλάμα συνοδεύει την πρώτη ανάσα των Παλαιστίνιων νεογέννητων, όπως όλων των φυλών και των χρωμάτων.
    ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου