Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Τη μία με βραβεύουν και την άλλη με αποπέμπουν


Για τη φωτογραφικήδιάταξη Αυγενάκη που αποπέμπει τον Γιώργο Πομάσκι από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ως εκπρόσωπο των προπονητών, μίλησε ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών του ελληνικού στίβου στον «ΣΠΟΡ FM 94,6», το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Το πρωί με αποπέμπουν και το βράδυ με βραβεύουν για τη δουλειά μου», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Πομάσκι, τονίζοντας ότι η συζήτηση θα έπρεπε να αφορά σε ποια στάδια, σε ποιες συνθήκες προπονούνται οι αθλητές.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτογραφική διάταξη που κατέθεσε χθες το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απαγορεύει σε κάποιον που έχει έμμισθη σχέση με τον ΣΕΓΑΣ να εκπροσωπεί τους προπονητές στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Όπως σημείωσε ο Γ. Πομάσκι, η αντιπαράθεση θα έπρεπε να αφορά στα πραγματικά προβλήματα των αθλητών, των παιδιών και των προπονητών, την ώρα που δεν υπάρχουν στάδια, δεν έχουν που να προπονηθούν οι αθλητές.

Ενώ ο ίδιο από την πλευρά τους δήλωσε έτοιμος να παλέψει για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των μισθών των προπονητών, γιατί είναι αυτοί που βοηθούν και καθοδηγούν τα παιδιά.

Όσο για τον εαυτό του, υπενθύμισε ότι εδώ και 30 χρόνια δεν έχει χάσει αγώνα, είναι κάθε μέρα στο ταρτάν και γνωρίζει τα προβλήματα καλύτερα από τον καθένα.


Την άμεση απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, που προκαλεί μείζον θέμα στην εκλογή εκπροσώπων των προπονητών στον ΣΕΓΑΣ και πετάει έξω από το ΔΣ τον διακεκριμένο προπονητή στίβου Γ. Πομάσκι, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών επί της τροπολογίας του υφυπουργείου Αθλητισμού, ο Μ. Συντυχάκης χαρακτήρισε πραξικοπηματική, ανήθικη και καταδικαστέα την Υπουργική Απόφαση. Η κυβέρνηση δεν θέλει τον συγκεκριμένο προπονητή, τόνισε, γιατί η αντίληψή του δεν συνάδει με τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό, που προωθούν και εφαρμόζουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα. Κατήγγειλε τον υφυπουργό Αθλητισμού, που «στα μουλωχτά» έφερε αυτήν την Απόφαση, με βάση την οποία αναιρεί δική του προηγούμενη Υπουργική Απόφαση (!), με σαφή στόχο να εκτοπίσει τον Γ. Πομάσκι από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.

«Ο αθλητικός κόσμος και ιδιαίτερα ο κόσμος του στίβου δεν πρόκειται να κάνει ανεκτή αυτήν την πραξικοπηματική τακτική από την πλευρά του κ. Αυγενάκη», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα στην τοποθέτησή του ο Μ. Συντυχάκης και κάλεσε να αποσυρθεί άμεσα η νέα Υπουργική Απόφαση. Υπογράμμισε δε ότι με την απόφαση αυτή αποκλείονται και τα σωματεία προπονητών, «για να αλλάξετε συσχετισμούς και να βάλετε τον δικό σας άνθρωπο». Οι σύλλογοι προπονητών είναι τρεις και η νέα Υπουργική Απόφαση πετάει έξω τους δύο από τους τρεις συλλόγους, Πάτρας και Θεσσαλονίκης (άρα και τον Γ. Πομάσκι), με το πρόσχημα ότι δεν είναι επαρχιακοί σύλλογοι, ανέφερε ο Μ. Συντυχάκης και τόνισε: «Προωθείτε τον σύλλογο της αρεσκείας σας, ο οποίος πρωτύτερα δεν μπορούσε να πάρει μέρος, λόγω προθεσμίας που όριζε η δική σας Υπουργική Απόφαση».

Την κυβερνητική τροπολογία κατήγγειλαν και βουλευτές άλλων κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου