Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

«Ήτανε μια φορά»: Μια μοναδική εκτέλεση και ενορχήστρωση


ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤ. ΞΑΡΧΑΚΟ

Μπορεί να χωρέσουν σε 4 λεπτά όσα ζήσαμε στην ιστορική συναυλία - αφιέρωμα του ΚΚΕ στον Σταύρο Ξαρχάκο;

Η απάντηση, ίσως, είναι ναι, αν δει και ακούσει κανείς την εκτέλεση, σε μια απίστευτη ενορχήστρωση, του πολυαγαπημένου τραγουδιού, «Ήτανε μια φορά» σε στίχους του Κώστα Φέρρη, που το πρωτοακούσαμε με τη φωνή του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη.

Ο «λόγος» αυτή τη φορά δόθηκε στους μουσικούς του, στους σπουδαίους μουσικούς του που ο καθένας τους έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην ερμηνεία μεγάλων τραγουδιών.

Με το λαούτο και το πιάνο μόνο στην αρχή και τους μουσικούς να αναλαμβάνουν την ερμηνεία του κομματιού φτάσαμε σε μια εκστατική ερμηνεία με τους 13 μουσικούς: Νεοκλή Νεοφυτίδη (πιάνο), Βασίλη Δρογκάρη (ακορντεόν), Ηρακλή Ζάκκα (μπουζούκι, μαντολίνο), Δημήτρη Ρέππα (μπουζούκι, μαντολίνο), Παντελή Ντζιάλα (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Αλέξανδρο Καψοκαβάδη (κλασική κιθάρα, νυκτά έγχορδα), Γιώργο Παππά (λαούτο, νυκτά έγχορδα), Βαγγέλη Πασχαλίδη (σαντούρι), Γιάννη Δίσκο (πνευστά), Στέφανο Χατζηαναγνώστου (φλάουτο), Δημήτρη Καζάνη (βιολί), Χάρη Κελλάρη (ηλεκτρικό μπάσο) και Τάκη Βασιλείου (ντραμς, κρουστά) να τα δίνουν όλα.

Και φυσικά, τελευταίο αφήνουμε τον μοναδικό Σταύρο Ξαρχάκο, ο οποίος αεικίνητος «όργωνε» τη σκηνή, διηύθυνε, έδινε τον τόνο, τραγουδούσε παρασύροντας όλους όσοι κατέκλυσαν το ΣΕΦ και έζησαν αυτή την αξέχαστη βραδιά.

 

2 σχόλια:

  1. Ο Ξαρχάκος ήταν καταπληκτικός, «όργωνε» τη σκηνή, διηύθυνε, έδινε τον τόνο, τραγουδούσε.
    Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να τα κάνει αυτά .

    Μέχρι να συνέλθουν από την ιστορική και ίσως ανεπανάληπτη συναυλία - αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο, εκδήλωση για τον Μάνο Λοΐζο με παρεμβάσεις των Θεοφίλου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Λεοντή, Φαραντούρη και στο καπάκι συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα στη Θεσσαλονίκη.
    Βρε σεις, δεν τους λυπάστε;!
    <>!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου