Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Να εξαλειφθούν οι διαφορές στη μισθοδοσία σπουδαστών παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Ερώτηση

προς τους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών

Θέμα: Να εξαλειφθούν οι διαφορές στη μισθοδοσία σπουδαστών παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πολλάκις έχει αναδείξει μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με την κατάθεση ερωτήσεων και επίκαιρων ερωτήσεων, τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στο ύψος των αποδοχών των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες των σπουδαστών των σχολών Σωμάτων Ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα κατά το παρελθόν το ΚΚΕ έχει καταθέσει τις ερωτήσεις 6085 στις 29 Απρίλη 2020, την 8235 στις 26 Ιούλη 2021, την 9409 στις 30 Σεπτέμβρη 2021 και την επίκαιρη ερώτηση 771 στις 5 Ιούνη 2020.

Η κυβέρνηση στις απαντήσεις που δίνει σχετικά με τις διαφορές που υπάρχουν στη μισθοδοσία των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την αδιαφορία της για τη λύση του προβλήματος, αφού ακολουθεί την προσφιλή της τακτική να μεταθέτει τη λύση του προβλήματος από το ένα υπουργείο στο άλλο.

Ήδη έχουν παρέλθει δυόμιση (2,5) χρόνια από την κατάθεση τροπολογίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης, στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για την εξάλειψη των διαφορών στην μισθοδοσία των σπουδαστών, πλην όμως το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για αυτή την κατάφωρη αδικία είναι τεράστιες και συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος 5018 (ΦΕΚ Α΄25/09-02-2023) για τη μέριμνα του στρατιωτικού προσωπικού χωρίς να συμπεριλάβει τη λύση αυτού του προβλήματος.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί, πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα νομοθετήσει, προκειμένου να εξορθολογιστεί και να εξισωθεί προς τα πάνω, το υπάρχον μισθολογικό πλαίσιο των αποδοχών των σπουδαστών των Ενόπλων Δυνάμεων με αυτό των Σωμάτων Ασφαλείας;.

 Οι βουλευτές 

Νίκος Παπαναστάσης  

Θανάσης Παφίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου