Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ πως ετοιμάζουν «προβοκάτσια» με «τοξικά χημικά»


 Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν προβοκάτσια στην Ουκρανία με τη χρήση τοξικών χημικών, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το υπουργείο επικαλέστηκε το ότι ο Αμερικανός πρώην πρεσβευτής στη Μόσχα Τζον Σάλιβαν δήλωσε πως «ρωσικά στρατεύματα σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Ο όρος αυτός, «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», χρησιμοποιείται από το Κρεμλίνο όταν αναφέρεται στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Θεωρούμε την πληροφορία (αντανάκλαση) της πρόθεσης των ΗΠΑ και των συνεργών τους να προχωρήσουν σε προβοκάτσια στην Ουκρανία με τη χρήση τοξικών χημικών», δήλωσε ο Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής των ρωσικών μονάδων ΡΒΧ (Ραδιολογικών, Βιολογικών και Χημικών όπλων).

Πρόσθεσε πως η Μόσχα «θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει τους αληθινούς ενόχους».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)


Παρατείνονται για έναν χρόνο οι κυρώσεις στο Μινσκ για τη στήριξη στη Ρωσία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι θα παρατείνει για έναν χρόνο τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Λευκορωσίας, με πρόσχημα την πολιτική καταστολής που ακολουθεί ο πρόεδρος Λουκασένκο, αλλά κυρίως εξαιτίας της υποστήριξης του Μινσκ στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις παρατείνονται ως την 28η Φλεβάρη 2024, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο εκπροσωπεί τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Νωρίτερα χθες Δευτέρα οι εισαγγελικές αρχές της Λευκορωσίας ζήτησαν να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 19 ετών σε βάρος της επικεφαλής της εξόριστης λευκορωσικής αντιπολίτευσης. Η Σβετλάνα Τσιχανούφσκαγια δικάζεται ερήμην στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Δημοκρατία από τον Γενάρη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου