Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Πίσω από τα παχιά λόγια για την «ανάπτυξη της Θράκης»...

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει γίνει ορμητήριο πολέμου
 
Στα τέλη του 2021, παραδόθηκαν στο προεδρείο της Βουλής τα πορίσματα από τη διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την «ανάπτυξη της Θράκης». Παρότι διαφορετικά, τα πορίσματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι γραμμένα «απ' το ίδιο χέρι».

Εξ ου και ο Αλ. Τσίπρας, στην προεκλογική αντιπαράθεση με τη ΝΔ για τη μειονότητα, παρέπεμψε χτες στις «αποφάσεις που από κοινού λάβαμε» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: «Παχιά λόγια» για ευημερία και σταθερότητα, πίσω από τα οποία με ευκολία διέκρινε κανείς την κοινή στρατηγική, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τα σχέδια της αστικής τάξης για μετατροπή της Θράκης σε στρατιωτικό, ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο, για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Δύο χρόνια μετά, πολλά από αυτά τα σχέδια έχουν υλοποιηθεί και άλλα «τρέχουν» με την «ηχηρή» συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων. Ποιο είναι το αποτέλεσμα για τον λαό της περιοχής; Παραμένει «πρωταθλητής» στην ενεργειακή φτώχεια, εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο σε επικίνδυνους σχεδιασμούς, ενώ η περιοχή εξελίσσεται σε πεδίο σύγκρουσης ισχυρών οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, που με ευθύνη των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ παίζουν παιχνίδια στην πλάτη και της μουσουλμανικής μειονότητας.

Μοναδική «παραφωνία» σ' αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο που χαράσσουν όλοι για τη Θράκη, ήταν και είναι το ΚΚΕ, που στο δικό του πόρισμα σημείωνε τότε: «Οσα επίθετα και αν βάλουν προπαγανδιστικά τα αστικά κόμματα μπροστά από τη λέξη ανάπτυξη, π.χ. "δίκαιη", "βιώσιμη", κ.λπ., όσο αυτή θα έχει το βασικό χαρακτηριστικό ότι είναι καπιταλιστική, δεν θα μπορέσει να είναι ποτέ υπέρ των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων». Οι εξελίξεις προσφέρονται για να βγάλει ο λαός της περιοχής το δικό του «πόρισμα», ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ στις 25 Ιούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου