Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Απαγορεύεται η είσοδος στο κόμμα που δεν δίνει διαπιστευτήρια στην εργοδοσία!


Την ώρα που διάφοροι CEO και διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα έχουν καλεσμένους σε καθημερινή βάση μέσα στα εργοστάσιά τους μια σειρά υποψήφιους βουλευτές, πρώην υπουργούς, στελέχη κομμάτων όπως της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διάφορων καλόβολων για την εργοδοσία «μικρών κομμάτων», δεν έχουν σταματημό οι περιπτώσεις που οι πύλες των εργοστασίων είναι ερμητικά κλειστές για τους υποψήφιους του ΚΚΕ.

Ενώ τα κόμματα του συστήματος αξιοποιούν όλα τα μέσα, την εργοδοσία, άλλους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, ντόπιους και εξωτερικούς, για να θέσουν κάλπικα εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους και τον λαό, την ίδια ώρα το ΚΚΕ εμποδίζεται να έρθει σε επαφή με εργαζόμενους και του επιβάλλονται πρόστιμα για τις αφίσες.

Τελευταίο προκλητικό παράδειγμα της αντιμετώπισης των υποψήφιων του ΚΚΕ από την εργοδοσία είναι η περίπτωση της «ELVIAL» στο Κιλκίς. Διαβάζοντας κανείς την απάντηση του αρμόδιου διευθυντή σε αίτημα του ΚΚΕ, θα περίμενε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν δέχεται επισκέψεις και περιοδείες από κανένα πολιτικό κόμμα. Για το «καλό των εργαζόμενων» διατείνονται ότι δεν επιτρέπουν την είσοδο και τη διανομή ανακοινώσεων πολιτικού περιεχομένου για να μη δημιουργήσουν εντάσεις μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές πεποιθήσεις καθώς δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα «υποχρεωτικό ακροατήριο» από εργαζόμενους που θα έλθουν σε δύσκολη θέση και δεν θα μπορούν να αρνηθούν τη συμμετοχή τους.

Είναι όμως πράγματι γνήσιο το ενδιαφέρον της εργοδοσίας για τους εργαζομένους της και τις πεποιθήσεις τους;

Θα μπορούσαμε να κάνουμε αναλυτική αναφορά σε περιστατικά που η εργοδοσία έχει ευθέως επιτεθεί σε εργαζόμενους για το αυτονόητο δικαίωμά τους να συμμετέχουν σε συνδικαλιστικούς φορείς όπως στο κλαδικό Σωματείο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας που έχει κατά σειρά καταγγείλει συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης, επικίνδυνων και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας, απολύσεων κλπ.

Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι η «ευαισθησία» τους είναι τρομερά επιλεκτική καθώς στο πρόσφατο παρελθόν οι πύλες του εργοστασίου ήταν ορθάνοιχτες κατ’ επανάληψη για στελέχη άλλων κομμάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω περιστατικά με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό που βρήκαμε σε ρεπορτάζ στον τοπικό Τύπο:

  • Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απαρτιζόμενο από τον Γιάννη Μανιάτη πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τον γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Σταμάτη Παπουλίδη, τον πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Γιώργο Φραγγίδη, την Μαρία Μιχαηλίδου, υπεύθυνη Τομέα Γυναικών, Πολιτισμού και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας «ΕLVIAL» στο Κιλκίς.

  • Το 2017, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, βουλευτή Α΄ Αθηνών, κ. Βασίλη Κικίλια επισκέφθηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 τον Νομό Κιλκίς. Ανάμεσα στους χώρους εργασίας που περιόδευσαν ήταν και η βιομηχανία παραγωγής και επεξεργασίας αλουμινίου «ELVIAL».

  • Στις 10 Οκτώβρη του 2017, τις εγκαταστάσεις της «ELVIAL» στο Κιλκίς επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και μετέπειτα πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • Toν Μάη του 2019, στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου, στην ίδια επιχείρηση περιόδευσε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

  • Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, περιόδευσε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφτηκε την επιχείρηση «ELVIAL».

Την πασαρέλα των επισκέψεων διέκοψε η πανδημία. Η θερμή υποδοχή που έτυχαν όλοι οι παραπάνω καθώς και οι φωτογραφίες με το «υποχρεωτικό ακροατήριο», που δεν δίστασαν να στήσουν σε άλλες περιπτώσεις, δείχνει ότι τα σαθρά επιχειρήματα που επικαλείται η εργοδοσία απέναντι στο ΚΚΕ είναι προσχηματικά.

Αυτό που πράγματι συμβαίνει είναι ότι στο ΚΚΕ η εργοδοσία δεν θα βρει πρόθυμους που να τα βλέπουν όλα καλώς καμωμένα στην επιχείρηση. Δεν θα βρει το αφήγημα της πολυπόθητης καπιταλιστικής ανάπτυξης που δήθεν θα είναι φάρμακο διά πάσαν νόσον. Δεν θα βρει παχυλές επιδοτήσεις που θα θωρακίσουν τα κέρδη της εταιρείας την ώρα που οι εργαζόμενοί της βιώνουν μια εργασιακή ζούγκλα. Δεν θα βρουν διαθέσιμα χέρια να ψηφίζουν υπέρ σε αντεργατικούς νόμους που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, ρίχνοντας τους εργαζόμενους στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στο φόβο.

Επιβεβαιώνεται ότι αυτό που πραγματικά ενοχλεί την εργοδοσία είναι η φωνή του ΚΚΕ που δεν τα δίπλωσε στιγμή. Που δεν ταλαντεύτηκε ποτέ στο δίλημμα «Τα κέρδη τους ή η ζωές μας». Το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες των εργαζόμενων. Το μοναδικό κόμμα που μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στις ορέξεις της εργοδοσίας και τη μοναδική γνήσια μαχητική αντιπολίτευση στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση αλλά και την πρόθυμη και βολική αντιπολίτευση των ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι του Κιλκίς μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να σκεφτούν καλά: Σε ένα νομό με τόσες επιχειρήσεις που παράγεται σημαντικός πλούτος, την ώρα που η ζωή της εργατικής τάξης συνεχώς επιδεινώνεται, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από μερικούς ακόμα βουλευτές βολικούς για το σύστημα.

Τόσα χρόνια οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ από το νομό δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν πρόσεξαν τίποτα από τα καθημερινά βάσανα της εργατιάς. Οι εργαζόμενοι έχουν πραγματικά ανάγκη από περισσότερους βουλευτές του ΚΚΕ, αποκούμπι και δύναμη στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, με σύγχρονα δικαιώματα.

Κ. Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου