Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Κάθε μέρα, κάθε ώρα το ΚΚΕ με τον λαό και τον αγώνα του σε όλα τα μέτωπα

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν τη ΣΣΕ των εργαζομένων. Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή της πάλης για να γίνει υποχρεωτική!
 
ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ

Λίγο πάνω από μήνας πέρασε από το κλείσιμο της κάλπης στις 21 Μάη, και το τι έκανε το κάθε κόμμα αυτές τις μέρες μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα κριτήριο για τους εργαζόμενους μπροστά στις νέες εκλογές της Κυριακής 25 Ιούνη.

Είναι 35 μέρες, λοιπόν, που η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα χτυπούσαν στα κομπιουτεράκια τα «κοστολογημένα προγράμματά» τους. Καβγάδιζαν για το ποιο πρόγραμμα πλήττει περισσότερο ή λιγότερο την «ανταγωνιστικότητα», ποιο θωρακίζει καλύτερα τους δημοσιονομικούς δείκτες, ποιο μπορεί να εξασφαλίσει την «επενδυτική βαθμίδα» και να δώσει «σήμα στις αγορές».

«Κοστολόγηση» των αναγκών των εργαζομένων ή αναμέτρηση για το λαϊκό συμφέρον

Με αυτόν τον άξονα κονταροχτυπιούνταν στα τηλεπαράθυρα οι υποψήφιοί τους, την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά εξακολουθούσαν να στενάζουν από την ακρίβεια, από την ενεργειακή φτώχεια, την άνοδο των επιτοκίων, την αμείωτη επίθεση των επιχειρηματικών ομίλων και των κερδών τους.

Και όσο ο αποκρουστικός καβγάς των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε ως «δεδομένο» ότι αυτά «δεν αλλάζουν» την επόμενη μέρα, τόσο το ΚΚΕ, οι βουλευτές και τα στελέχη του, τα μέλη του που δραστηριοποιούνται στο εργατικό κίνημα ήταν με «σηκωμένα μανίκια» από την πρώτη μέρα, στο πλάι των εργαζομένων, δίνοντας τον «τόνο» της οργανωμένης συλλογικής διεκδίκησης.

Μια δράση που ακόμα και αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ξεδιπλώθηκε με κριτήριο το λαϊκό συμφέρον, δίνοντας σαφή δείγματα γραφής για το πού κατατίθεται η ψήφος όταν πηγαίνει στο ΚΚΕ, για το τι σημαίνει στην πράξη «100% μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση».

«Στο πόδι» ο λαός στην Κοζάνη, με τους κομμουνιστές στο πλευρό του, βάζει εμπόδια στα «πράσινα» εγκλήματα

Ισχυρά δείγματα γραφής από την πρώτη μέρα - «παρακαταθήκη» για την επόμενη

Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος από τους δύο έφερε περισσότερους νόμους που δίνουν το «πράσινο φως» στα κοράκια των funds και των τραπεζών για να πετάνε έξω εργαζόμενους από τα σπίτια τους, μια σειρά λαϊκά νοικοκυριά βρέθηκαν και πάλι στο μάτι του κυκλώνα, ακόμα και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Είδαν κλητήρες και αστυνομικές δυνάμεις να τους χτυπάνε την πόρτα, είδαν επιστολές που τους ανακοίνωναν ότι αν δεν πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε λίγες μέρες, θα βρίσκονταν στον δρόμο.

Είδαν όμως και τι σημαίνει άμεση και μαχητική κινητοποίηση δυνάμεων, σωματείων και φορέων. Είδαν τι σημαίνει να έχουν δίπλα τους βουλευτές του ΚΚΕ και υποψήφιους του Κόμματος, που μπαίνουν μπροστά στους δικαστικούς επιμελητές, αναγκάζοντάς τους να αποχωρήσουν. Είδαν τη δύναμη που έχουν οι πολλοί όταν πηγαίνουν αποφασισμένοι, με το ΠΑΜΕ μπροστά στα κοράκια - φαντομάδες, απαιτώντας και επιβάλλοντας διακανονισμούς.

Το διαπίστωσε π.χ. η οικογένεια των ΑμεΑ στα Πετράλωνα, που ήρθε αντιμέτωπη με την αστυνομία να της ζητάει να μαζέψει τα πράγματά της και να φύγει από το σπίτι της, που όμως με τον βουλευτή του ΚΚΕ «παρόντα», μέσα σε μισή ώρα συνέρρευσαν σωματεία και φορείς από όλη την Αθήνα, εκδιώκοντας τα κοράκια. Το είδε η αυτοαπασχολούμενη με το μικρομάγαζο στο κέντρο της Αθήνας, που η έξωσή της αποτράπηκε από την άμεση παρέμβαση εργαζομένων και φορέων. Το είδαν η καθαρίστρια από το Πέραμα, η μονογονεϊκή οικογένεια και η συμβασιούχος των ΟΤΑ από την Ηλιούπολη, ο ιδιοκτήτης του προσφυγικού σπιτιού στην Καισαριανή που παραλίγο να το χάσει για χρέος 5.000 ευρώ, συνολικά οι πάνω από 20 οικογένειες, που με τις δύο μεγάλες κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν αυτόν τον μήνα από το ΠΑΜΕ, απέτρεψαν τους πλειστηριασμούς.

Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ λοιπόν φιγουράρουν ιδιοκτήτες των funds, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όσοι ψήφισαν για να παραδοθούν τα λαϊκά σπίτια στα νύχια τους, στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ οι δικηγόροι των κορακιών, που τρέχουν τις «αναγκαστικές πράξεις». Μόνο στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα βρει ο λαός τους πρωτοπόρους αγωνιστές που συγκρούστηκαν έξω από τα συμβολαιογραφεία για να μην βρεθεί κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, που δεν τα δίπλωσαν μπροστά στις δυσκολίες των «ηλεκτρονικών πλειστηριασμών» και των ιδιώνυμων του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να σέρνονται στα δικαστήρια.

Πώς κέρδισαν λοιπόν μια «ανάσα» όλοι οι παραπάνω; Αναμένοντας την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και σηκώνοντας «ψηλά τα χέρια» μπροστά στον συσχετισμό ή αναμένοντας το πόσο «πάνω ή κάτω» θα βρεθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, για να κάνουν «συνετή αντιπολίτευση»; Αντίθετα, πάλεψαν μαζί με το ΚΚΕ, είδαν από πρώτο χέρι ότι καμιά κυβέρνηση και κανένα κράτος δεν είναι παντοδύναμο όσο ισχυροποιούνται τα σωματεία, όσο δυναμώνει το Κόμμα που δεν έχει «δεσμεύσεις» για την «υγεία του τραπεζικού συστήματος», ούτε για τις «αντοχές» του κεφαλαίου, αλλά που μοναδικό του κριτήριο είναι οι ανάγκες του λαού.

Τους βουλευτές, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ δεν τους είδε κανένας εργαζόμενος στην τηλεόραση να καλωσορίζουν τον Ομπάμα και να κουβεντιάζουν μαζί του για τις «κοινές αξίες», όπως έκαναν ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας.

Τους είδαν να οργανώνουν την αλληλεγγύη στους διασωθέντες του νέου προδιαγεγραμμένου εγκλήματος με θύματα τους εκατοντάδες ναυαγούς στην Πύλο, να διαδηλώνουν μαζί τους στην Αθήνα για να πάψει αυτό το μακελειό διαρκείας στη Μεσόγειο. Τους είδαν στους δρόμους που κατήγγειλαν τους πραγματικούς θύτες, τις κυβερνήσεις, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Πετράλωνα: Τα μέλη και οι υποψήφιοι του ΚΚΕ εμποδίζουν μια ακόμα έξωση

Στη μάχη για να επιστρέφουν σώοι οι εργάτες στα σπίτια τους

Το ΚΚΕ το είδαν ξανά στο πλευρό τους οι μεταλλεργάτες του Περάματος, όταν μετά τον θάνατο ενός ακόμα συναδέλφου τους βγήκαν ξανά στους δρόμους, απέργησαν απαιτώντας να καταστεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κάτι που αρνήθηκε να κάνει τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2017 μέχρι το 2019 όσο και μετά η κυβέρνηση της ΝΔ.

Εκεί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι εκλεγμένοι του Κόμματος, τόσο στις εκλογές του Μάη, όσο και στα συνδικάτα, οι δυνάμεις του στο εργατικό κίνημα που δεν συμβιβάζονται με το βάρβαρο «ζύγι» του «κόστους - οφέλους». Μια μάχη από την οποία οι εργαζόμενοι απέσπασαν την εργοδοτική δέσμευση για αποδοχή της υποχρεωτικότητας της σύμβασης και που ανάμεσα στους «φακέλους» που θα παραλάβει ο επόμενος υπουργός Εργασίας θα είναι κι αυτή η «εκκρεμότητα», που οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να την επιβάλουν.

Στην κόντρα με τις «πράσινες» μπίζνες

Πού αλλού είδε ο λαός τα στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ; Τους είδε, μετά την υπερψήφιση του Ταμείου Ανάκαμψης, να τρέχουν χρόνια τώρα για να στηρίζουν παντού τα σχέδια των «πράσινων μπίζνες» και της «απολιγνιτοποίησης» στη Δυτική Μακεδονία, που φέρνουν την ενεργειακή φτώχεια σε όλο τον λαό.

Εκεί που τώρα τα χωριά της Κοζάνης πνίγονται στα φωτοβολταϊκά, φτάνοντας μέχρι και τις αυλές των σπιτιών τους. Και πριν λίγες μέρες έζησαν την άγρια καταστολή από αστυνομικές δυνάμεις επειδή διαμαρτύρονται για αυτό το αίσχος. Στο πλευρό τους βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, που εκλέχτηκε για πρώτη φορά από την περιοχή στις εκλογές του Μάη, συμβάλλοντας στις κινητοποιήσεις, με τις οποίες κατόρθωσαν οι κάτοικοι να σταματήσουν έστω προσωρινά τις εργασίες.

Κάθε μάχη που δίνει ο λαός είναι και μια επιβεβαίωση λοιπόν ότι η μόνη ψήφος που δεν πάει χαμένη, που δεν την βρίσκει απέναντί του την επόμενη μέρα, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Η ψήφος στη μόνη δύναμη πραγματικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης που μπορεί να είναι ακόμα πιο ισχυρή όσο μεγαλύτερα ποσοστά πάρει το Κόμμα, όσους περισσότερους βουλευτές εκλέξει.

Με την πρώτη μεγάλη λαϊκή διαδήλωση ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ να είναι ήδη γεγονός από την περασμένη Τετάρτη, από την τεράστια προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, η Δευτέρα 26 Ιούνη θα είναι η απαρχή των νέων ακόμα πιο δυνατών αγώνων, για να θωρακιστεί η ζωή του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου