Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

ΚΚΕ ακόμα ποιο ψηλά

 
Με ΚΚΕ πιο ισχυρό, καμιά κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη!
 

Ο λαός πιο δυνατός απέναντι στην αντιλαϊκή ατζέντα της επόμενης μέρας, που θα «τρέχει» η κυβέρνηση της ΝΔ, με την «υπεύθυνη» ...συμπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και των άλλων

3 σχόλια:

  1. Ο Επίλογος μιας σκληρής νίκης!
    Το ΚΚΕ ανέβασε το ποσοστό του λόγω της αύξησης της αποχής.
    Σε απόλυτα νούμερα φαίνεται να χάνει ~25.000 ψήφους από τις +~127000, που είχε προσθέσει σε σχέση με το 2019. Από ό,τι φαίνεται έχει το, συγκριτικά, ισχυρότερο ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων του σε σχέση με τα άλλα κόμματα, ΝΔ, Σύριζα, ΠΑΣΟΚ, που υστερούν εδώ.
    Αλλά για ένα επαναστατικό κόμμα το ζήτημα έχει τη δική του αξία και δεν μπορεί να αξιολογείται συγκριτικά με κόμματα, που έχουν περιορισμένους ορίζοντες.
    Από τις ~25000 χαμένες ψήφους, κάποιες είναι "χαλαρές", (υπό την έννοια ότι δεν προσανατολίζονται αλλού αλλά δεν το θεώρησαν και αρκετά σοβαρό καθήκον να επωμιστούν το βάρος της δεύτερης ψηφοφορίας) , και οι υπόλοιπες είναι ασταθείς η "περαστικές".
    Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα είναι το ακόλουθο: Οι +127.000-25.000=102.000 ψήφοι είναι άμεσο συνολικό αποτέλεσμα σχεδόν 11 χρόνων σκληρής ταξικής πάλης, στο σωματείο και στη συνοικία, ΣΥΝ αποτέλεσμα επίμονης ιδεολογικής διαφωτιστικής δουλειάς, που κατά τη γνώμη μου δεν ήταν και ακόμη υστερεί από τις απαιτήσεις της εποχής. Αντανακλώντας, βέβαια, και το γενικότερο αντίστοιχο έλλειμμα του παγκόσμιου κομμ. κινήματος
    Αλλά αυτός είναι ο μόνος δρόμος ανάπτυξης ενός κόμματος, που θέλει να αλλάξει ριζικά και τελεσίδικα τον κόσμο. Kαλά είναι τα επικοινωνιακά τρικάκια, αλλά η πρόσκαιρη/επιπόλαιη αισιοδοξία, που γεννούν, ακυρώνεται γρήγορα από την επακόλουθη βαθύτερη απογοήτευση και καλλιεργούν και το ΤΙΝΑ. Δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι για τους κομμουνιστές.
    Τα συγχαρητήριά μου σε όσους αγωνίστηκαν γι αυτή τη σκληρή νίκη, και την ευχή μου να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω στα άμεσα συμπεράσματα την πανωλεθρία του συνολικού οπορτουνιστικού χώρου, που θέλει ακόμη να αυτοπροσδιορίζεται σαν "αριστερός". Ο τΣύριζας έχασε πάνω από την μισή του δύναμη στο ίδιο χρονικό διάστημα από το 2012. Είχε πιάσει 2.245.978 τον Γενάρη '15.
      Τα ίδια ισχύουν και για το εξωκοινοβούλιο, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που χάσαν μέχρι και το ...80%(!) της μέγιστης δύναμης, που είχαν στο ίδιο διάστημα.
      Πρόκειται για ...Πανωλεθρίαμβο(!) και είναι καιρός να βγάλουν κάποια συμπεράσματα, όσοι μπορούν βέβαια...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου