Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Με αποφασιστικότητα για την επανεκλογή της δημοτικής αρχής και το δυνάμωμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια


Σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

 
Με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, που πηγάζει από τον ίδιο τον λαό και την αποδοχή και συμπόρευση που δείχνει, συνεχίζεται έως την τελευταία στιγμή η μάχη για την επανεκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής Πάτρας με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, όπως και για την αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Σωτήρη Παρίση.

Το μεγάλο ραντεβού των εργαζομένων, του λαού της πόλης και της νεολαίας του, έχει δοθεί άλλωστε για σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπου θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα μιλήσουν οι Κώστας Πελετίδης και Σωτήρης Παρίσης.

Ολο αυτό το διάστημα, πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο άνοιγμα που συνεχίζεται στον λαό της πόλης, συνολικά στον δήμο και στην Αχαΐα, για να φτάσει παντού το μήνυμα επανεκλογής της δημοτικής αρχής, για την Πάτρα των πολλών και των αναγκών τους, όχι των λίγων και των συμφερόντων τους. Πρόκειται για άνοιγμα, που στηρίζεται στην από θέση αρχής υποστήριξη των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, όλα τα προηγούμενα χρόνια από τους κομμουνιστές, όλους όσοι συμπορεύονται και αγωνίζονται μαζί τους, τόσο μέσα από τη δημοτική αρχή, όσο και στους καθημερινούς αγώνες, την πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα των έως και σήμερα κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κ.ά.

Πρόκειται επίσης για άνοιγμα που έχει πραγματοποιηθεί και συνεχίζεται, σε όλες τις γειτονιές της Πάτρας, στα περίχωρά της, σε κλάδους, τόπους δουλειάς αλλά και μόρφωσης, που στηρίζεται και στα δείγματα γραφής υπέρ του λαού που έχει δώσει στα εννιά χρόνια της η δημοτική αρχή, αφού διαλέγοντας μετερίζι, βρέθηκε μπροστά στη μάχη απέναντι στην οικονομική κρίση, στην ανεργία, στα προβλήματα για τη δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία του λαού, για κάθε ζήτημα που αφορά πτυχές της ζωής του. Κατάφερε, ταυτόχρονα, μέσα από τις αγωνιστικές τις διεκδικήσεις, να εξασφαλίσει 200 εκατομμύρια ευρώ για έργα και υποδομές που αφορούν την πλειοψηφία του λαού, της νέας γενιάς.

Είναι ζητήματα που τίθενται στην αντιπαράθεση με όλες τις άλλες δυνάμεις, των εκλεκτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και του υποτιθέμενου «ανεξάρτητου» υποψηφίου, που εκτός της επίθεσης που εξαπολύουν στη δημοτική αρχή, κανείς δεν ασκεί στον άλλο οποιαδήποτε κριτική για θέσεις που διαμορφώνει (πολλές από τις οποίες ταυτίζονται άλλωστε), αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο τη στρατηγική ταύτισή τους. Αλλωστε, σε αυτό συνηγορεί και η προσυμφωνημένη, από τον Απρίλη ακόμη, συμφωνία των επικεφαλής των κομμάτων τους, για κοινή κάθοδό τους στον δεύτερο γύρο εάν υπάρξει τέτοιος.

Αυτά τα θέματα απασχολούν και στο άνοιγμα που πραγματοποιείται στον λαό, όπου ευρύτερα τμήματά του αναγνωρίζουν και στις καθημερινές περιοδείες, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, όχι μόνο το έργο της δημοτικής αρχής και των κομμουνιστών, αλλά και την πολεμική που δέχεται σε ένα εχθρικό συνολικά γι' αυτή περιβάλλον, από τους νόμους όλων των έως και σήμερα κυβερνήσεων, τα αστικά κόμματα και τις πολιτικές τους.

Γι' αυτό, την ίδια ώρα που οι διεκδικητές της δημαρχίας επιτίθενται, ενδιαφερόμενοι δήθεν για τα προβλήματα της πόλης, στη σημερινή δημοτική αρχή, κουβέντα δεν λένε και για το συνολικό αντεργατικό - αντιλαϊκό καθεστώς που τα κόμματά τους έχουν διαμορφώσει, απουσιάζοντας, ταυτόχρονα, από κάθε διεκδίκηση και αγώνα για όλα αυτά.

Γι' αυτό και από αρκετό λαϊκό κόσμο ακούγεται απ' τα χείλη του, το «είμαστε εδώ και συνεχίζουμε», δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του να κερδηθεί ακόμη μία μάχη, αυτή της κάλπης της Κυριακής, κάτι που θα σημάνει και νίκη υπέρ των συμφερόντων των πλατιών εργατικών - λαϊκών στρωμάτων της πόλης, απέναντι σε όλους όσοι επεξεργάζονται σχέδια εναντίον του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου