Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Τότε και τώρα

 
Τον Ιούλη του 2023 ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Οπως μετέδιδαν τότε τα ΜΜΕ, επρόκειτο για τη μεγαλύτερη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εδώ και χρόνια, με την κινητοποίηση εκατοντάδων στρατιωτών, τεθωρακισμένων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μηχανημάτων έργου που διέλυαν κτίρια και δρόμους. 

Στο στόχαστρο βρέθηκε ο προσφυγικός καταυλισμός της Τζενίν, όπου σκοτώθηκαν πολλοί Παλαιστίνιοι. Τότε, λοιπόν, με τις εικόνες της ισραηλινής θηριωδίας να διαδέχονται η μία την άλλη, ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε ζητήσει απλά ...«να σταματήσει η βία». 

Το δε υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας σημείωνε σε ανακοίνωσή του ότι «το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί, αλλά πρέπει να σεβαστεί την αναλογικότητα όπως αυτή ορίζεται στο Διεθνές Δίκαιο». Δηλαδή, σκοτώστε και σφάξτε, αλλά «διακριτικά», μη σας βλέπει ο κόσμος! 

Από κοντά και ο Βρετανός πρωθυπουργός, που είχε καλέσει τον ισραηλινό στρατό «να επιδείξει αυτοσυγκράτηση στην επιχείρησή του». 

Τότε λοιπόν «σφύριζαν αδιάφορα» για τη σφαγή. Τώρα, εκτός από το να εξοντώνουν ξανά αμάχους και μικρά παιδιά, μας βομβαρδίζουν και με ένα σωρό κάλπικες ειδήσεις, με μόνο στόχο να δικαιολογήσουν τα άθλια εγκλήματα του Ισραήλ και τη στήριξη που του παρέχουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί σύμμαχοί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου