Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να πνίξει στο αίμα τη Λωρίδα της Γάζας που ήδη μετράει χιλιάδες νεκρούς

Προ των πυλών φαίνεται να είναι η χερσαία επιδρομή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που θα πνίξει στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό, ο οποίος ήδη μετράει χιλιάδες θύματα από τις κατοχικές δυνάμεις που βομβαρδίζουν αδιάκοπα. 

Ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδίδουν ότι παρατηρείται πολύ μεγάλη μετακίνηση ισραηλινών τεθωρακισμένων, προς τα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας.

Το νέο τρομοκρατικό τελεσίγραφο που είχε απευθύνει ο ισραηλινός στρατός στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους από τον βορά προς το νότο, έληξε στη 1 το μεσημέρι. Ο ισραηλινός στρατός υποτίθεται ότι είχε δημιουργήσει έναν «ασφαλή» διάδρομο από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. 

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η εντολή που δόθηκε από το Ισραήλ στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να φύγουν προς τα νότια, προκάλεσε τη «μαζική μετακίνηση» πληθυσμού εντός του παλαιστινιακού θύλακα.

«Η μαζική μετακίνηση από τα βόρεια προς τα νότια συνεχίζεται», ανέφερε η υπηρεσία συντονισμού των ανθρωπιστικών υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ. «Οι συνεργαζόμενες ανθρωπιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων αυξήθηκε σημαντικά το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός τους είναι άγνωστος», πρόσθεσε.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης υπήρχαν 423.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας. Οι περισσότεροι από αυτούς φιλοξενούνταν από την UNRWA, την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, σε 102 χώρους-καταφύγια έκτακτης ανάγκης. Περίπου 33.000 στεγάζονταν σε 36 δημόσια σχολεία.

«Υπολογίζουμε ότι περισσότεροι από 150.000 εκτοπισμένοι, οι κατοικίες των οποίων καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές ή έφυγαν επειδή φοβούνταν, κατέφυγαν σε συγγενείς τους ή σε γείτονες και σε άλλους δημόσιους χώρους», ανακοινώθηκε από την  υπηρεσία του ΟΗΕ. 

Τις προηγούμενες μέρες ο ισραηλινός στρατός χτύπησε αμάχους που προσπαθούσαν να μετακινηθούν προς τον νότο, παρά το γεγονός πως ο ίδιος τους είχε καλέσει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Την Παρασκευή, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας των Παλαιστινίων, σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι από τον βομβαρδισμό κομβόι με εκτοπισμένους. Χθες Σάββατο, βομβαρδίστηκε φορτηγό που μετέφερε δεκάδες οικογένειες.

Μέχρι το πρωί της Κυριακής, στην Γάζα είχαν σκοτωθεί 2.329 Παλαιστίνιοι και 9.714 τραυματίστηκαν. Στη Δυτική Όχθη έχουν καταγραφεί 54 νεκροί και 1.100 τραυματίες από τις 7 Οκτώβρη.

Χτυπήματα στον Λίβανο και στη Συρία

Λιβανέζοι μαχητές της «Χεζμπολλάχ» εκτόξευσαν σήμερα έναν πύραυλο εναντίον μεθοριακού χωριού στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν τρεις άλλοι, σύμφωνα με την ισραηλινή πλευρά. 

Ο στρατός ανακοίνωσε πως πλήττει τον Λίβανο σε αντίποινα. Επίσης, απαγόρευσε σήμερα την πρόσβαση σε μια ζώνη σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου και ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο των επιχειρήσεών του εμποδίζει εσκεμμένα την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών GPS εκεί καθώς και στο νότιο μέτωπο με τη Γάζα.

Το βράδυ, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επιδομή εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου στην πόλη Χαλέπι, στη Βόρεια Συρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 5 άνθρωποι. 


 Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό
 

 
ΑΓΡΑΦΑ Με την Παλαιστινιακή σημαία στα 2.163 μέτρα στην κορυφή Αυγό

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, ορειβάτες κράτησαν την παλαιστινιακή σημαία όταν έφτασαν στην κορυφή Αυγό, 2.163 μέτρα, στα Άγραφα.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Νέες μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό σε διάφορες πόλεις του κόσμου

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που βιώνει την κατοχική βία του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ πραγματοποιήθηκαν σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ισπανία, Σουηδία και Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες κόσμου συμμετείχε στις διαδηλώσεις σε Ουάσινγκτον και Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Ειδικά στην πρωτεύουσα της Αμερικής, οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από τον Λευκό Οίκο κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα: «Απελευθερώστε την Παλαιστίνη»

Αντίστοιχα μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση στο Λος Άντζελες.

Εντυπωσιακά μαζική ήταν η διαδήλωση στο Λονδίνο.

Μεγάλη διαδήλωση και στη Βαρκελώνη υπέρ του παλαιστινιακού λαού. 

Επίσης την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν εκατοντάδες κάτοικοι της Στοκχόλμης στη Σουηδία.

Την αντίθεσή τους στην ισραηλινή επιθετικότητα αλλά και την αλληλεγγύη τους στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης, έδειξαν με μεγαλειώδη συγκέντρωση κάτοικοι της Γλασκώβης στην Σκωτία.

Τέλος στην Αυστραλία, χιλιάδες διαδηλωτές αψήφησαν την αντίθεση της Αστυνομίας και συγκεντρώθηκαν σήμερα σε Μελβούρνη και Σίδνευ και διαδήλωσαν υπέρ του παλαιστινιακού λαού και εναντίον της Ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα.


ΒΡΕΤΑΝΙΑ Με σύλληψη απειλούνται όσοι ταχθούν υπέρ της Παλαιστίνης στο Αγγλία - Ιταλία

Την απειλή της σύλληψης σε όσους ταχθούν εναντίον της ισραηλινής επέμβασης στη Γάζα, επιστρατεύει η Αστυνομία στη Βρετανία, για το παιχνίδι της Τρίτης 17 Οκτώβρη ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία στα πλαίσια των προκριματικών του Euro.

Οι ίδιες απειλές υπήρχαν και για τον χθεσινό αγώνα μεταξύ της Αγγλίας με την Αυστραλία με την αγγλική Ομοσπονδία μάλιστα να δηλώνει πως μέσα στο γήπεδο θα επιτρέπονται μόνο σημαίες, αντίγραφα εμφανίσεων και άλλες αναπαραστάσεις εθνικότητας για τις διαγωνιζόμενες χώρες, δηλαδή την εθνική ομάδα της χώρας και την Ιταλία. 

Στόχος της βρετανικής Αστυνομίας είναι να πνιγεί κάθε φωνή αντίδρασης για την ισραηλινή βαρβαρότητα στη Γάζα, που εκφράζονται εδώ και ημέρες σε διάφορες πόλεις του κόσμου, ακολουθώντας έτσι και τη γραμμή που τάχα κρατάει η FIFA και η UEFA για το non political. Άλλωστε είναι γνωστές οι μεροληπτικές ευαισθησίες που έχει δείξει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τη Μέση Ανατολή.

Άλλωστε χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τιμωρία της Σέλτικ από την UEFA με πρόστιμο 10.000 ευρώ, για τις σημαίες της Παλαιστίνης που σήκωσαν οι οπαδοί της στον αγώνα απέναντι στην Χάποελ Μπερ Σεβά για τα προκριματικά του Champions League το 2016, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε ως «παράνομο πανό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου