Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Το ΝΑΤΟ είναι το οπλισμένο χέρι του καπιταλισμού

Με την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση έρχεται να εκπληρώσει μία ακόμη βρώμικη αποστολή για τους αμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους της και το κεφάλαιο. Το πρωτόκολλο έγινε δεκτό στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής που συνεδρίασε την Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή θα έρθει για ψήφιση στην Ολομέλεια.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ άσκησαν αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων,
αναδεικνύοντας την ουσία και τον επικίνδυνο χαρακτήρα αυτής της συμφωνίας.
Στην Επιτροπή της Βουλής υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι «ανεξάρτητοι» που στηρίζουν την κυβέρνηση. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι κυβερνητικοί βουλευτές που έφτασαν στα όρια της φαιδρότητας, προκειμένου να δικαιολογήσουν την στοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ με τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα.
«Διεθνισμός» η στήριξη των ΝΑΤΟικών δολοφόνων... 
 Είναι χαρακτηριστικό, πως ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, παρουσίασε ως «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», αλλά και ως «εθνικό» και «διεθνιστικό» καθήκον το «πράσινο φως» στην ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ!!! Με βάση την συριζαίκη «λογική» του, η αριστερά ασκούσε κριτική στο ΝΑΤΟ την περίοδο του «ψυχρού πολέμου», όμως τώρα «βρισκόμαστε σε έναν πολυπολικό κόσμο» και η λυκοσυμμαχία πολλαπλασιάζει τα στηρίγματα της χώρας...
Η διαδικασία ξεκίνησε με ενστάσεις ως προς την διαδικασία, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να ζητά η συζήτηση να γίνει με βάση τη διαδικασία εκχώρησης κυριαρχίας της χώρας. Παίρνοντας το λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι παραχώρηση κυριαρχίας είναι η δημιουργία βάσεων όπως για Drones στη Λάρισα και σε άλλες περιοχές, αλλά κανένα αστικό κόμμα δεν μιλάει περί αντισυνταγματικότητας και ούτε καν συζήτηση στη Βουλή δεν γίνεται (Διαβάστε περισσότερα εδώ).
Στηρίζουν την ευρωατλαντική ολοκλήρωση 
 Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο, εστιάζοντας στο ονοματολογικό και λέγοντας ότι είναι «τυπικό παρακολούθημα μιας επιζήμιας εθνικά συμφωνίας». Ξεκαθάρισε πάντως, ότι η ΝΔ ήταν πάντα υπέρ της συμμετοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ και πως στρατηγική της θέση είναι «η ευρωατλαντική πορεία των χώρων των Βαλκανίων».
Το Κίνημα Αλλαγής καταψηφίσει το πρωτόκολλο, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνει ότι το κόμμα του είναι υπέρ της στρατηγικής ένταξης των Βαλκανικών χωρών σε ΝΑΤΟ και ΕΕ αλλά με περισσότερα ανταλλάγματα. Στη λογική των ανταλλαγμάτων στάθηκε και ο χρυσαυγίτης Ηλίας Παναγιώταρος, λέγοντας ότι «δώσατε τα πάντα και δεν πήρατε τίποτα απολύτως».
Οι βουλευτές του ΚΚΕ 
 «Ενισχύετε το ΝΑΤΟ και φυλακίζετε ένα ακόμα λαό στη δολοφονική μηχανή», τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας. Σημείωσε πως το πρωτόκολλο δεν είναι κάτι τυπικό ή διαδικαστικό, είναι η ουσία της συμφωνίας των Πρεσπών και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι ο στόχος ήταν η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, για να μειωθεί η επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας στα Βαλκάνια (διαβάστε εδώ περισσότερα).
«Η υπογραφή όλων σας δεν έχει μελάνι, έχει αίμα, και θα σας κυνηγάει, και θα το πληρώσετε πολύ ακριβά σε όλη την πολιτική ζωή που θα υπάρχει, και ας είναι αρνητικός ο συσχετισμός δυνάμεων σήμερα, θα σηκώσουν κεφάλι οι λαοί», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης (διαβάστε εδώ περισσότερα).
«Έχετε γίνει πλασιέ μιας συμφωνίας, η οποία επιβλήθηκε από ΝΑΤΟικά συμφέροντα», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη  (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου