Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση και δράση

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής

Ο αγώνας για διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και διεύρυνση των κοινωνικών παροχών, βρέθηκε στο επίκεντρο της μαζικής σύσκεψης του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη,
που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη.

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη ΔΕΘ, στις 6.00 μ.μ. στην πλ. Αριστοτέλους.

Μιλώντας εισηγητικά ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, κάλεσε σε αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, προβάλλοντας επιθετικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Για «σωματεία πραγματικά με δράση και υπόσταση, ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων σε συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες και όχι εργοδοτικοί γραφειοκρατικοί μηχανισμοί που στήνονται από εργοδότες, κυβερνήσεις, νόθες διαδικασίες και μπράβους της νύχτας. (...) Γα ένα κίνημα που θα έχει σταθερό μέτωπο υπεράσπισης των εργαζομένων απέναντι στους επιχειρηματικούς μονοπωλιακούς ομίλους και σε κάθε κυβέρνηση που τους υπηρετεί». (Διαβάστε παρακάτω όλη την εισήγηση)

Στη σύσκεψη μίλησαν ακόμα οι: Δημήτρης Μπελόπουλος από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Στέφανος Λαγόπουλος από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης- Επιτροπή Μετρό, Αθηνά Γραμματικοπούλου πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θεαγένειο», Βασίλης Αρχιμανδρίτης, δικηγόρος - εργατολόγος, Κούλα Χατζηθεοδώρου, αντιπρόεδρος Σωματείου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος Σωματείου Επισιτισμού Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), Βασίλης Γκιτάκος, β' αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας ΟΤΑ, Φένια Μαντζούλα από την Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, Βασίλης Πετρόπουλος, γγ της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θεόδωρος Κυριακίδης από τη Λαϊκή Επιτροπή Ε' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης και Σταύρος Μωυσιάδης από το ΣΕΕΕΝ.





Γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο - «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα και τους αγώνες των εργαζομένων»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου