Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Περιοδείες ΠΑΜΕ με το κάλεσμα για το αυριανό συλλαλητήριο


 Εξόρμηση του ΠΑΜΕ στην Τράπεζα Πειραιώς με το κάλεσμα για το αυριανό συλλαλητήριο

Με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, από το πρωί σήμερα οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη για την επιτυχία του αυριανού συλλαλητηρίου, του ΠΑΜΕ, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.


Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησαν μαζικές εξορμήσεις στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς και στο κατάστημα της στην οδό Αριστοτέλους. Απηύθυναν κάλεσμα αντίστασης στους εργαζόμενους του τμήματος «κόκκινων» δανείων (RBU), οι οποίοι εκβιάζονται να αποδεχτούν τη μεταφορά τους στην εταιρεία «Intrum» στην οποία μεταβιβάστηκε η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων της τράπεζες.

Μέσα από τις συζητήσεις εκφράστηκε η αποφασιστικότητα των εργαζόμενων να μην υποκύψει στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους της Πειραιώς, μαζί με τους άλλους τραπεζοϋπάλληλους να δώσουν αποφασιστικό δυναμικό και μαζικό παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και όρισαν προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Ολύμπιο», στην Αριστοτέλους.





ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Περιοδεία στο εργοτάξιο του Μετρό

Η ανάγκη μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ως βήμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας, αναδείχθηκε μέσα από τη συνέλευση των εργαζομένων στο εργοτάξιο στο αμαξοστάσιο του Μετρό (πρώην Μάκρο), που οργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννης Τασούλας και ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, τόνισαν ότι βασικό συμπέρασμα που αναδεικνύεται από την πείρα και την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει έστω και ελάχιστη βελτίωση στους όρους δουλειάς και ζωής αν δεν υπάρξει προηγούμενα απόφαση για οργάνωση και αγώνα, και μάλιστα με όρους τέτοιους που να μπορούν να πιέσουν την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Μάλιστα ανέφεραν το παράδειγμα των εργαζομένων του Μετρό στην Αθήνα που αν και μεμονωμένο προσφέρεται για συμπεράσματα. Όπως είπαν, οι εργαζόμενοι εκεί δουλεύουν με ίδιες συνθήκες μέσω εργολάβων και υπεργολάβων, όμως το επιχειρησιακό τους σωματείο κατάφερε για δεύτερη φορά σε μια τριετία να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση με αυξήσεις.

Αναφέρθηκαν επίσης στην κλιμάκωση της επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδοσία με στόχο να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων με το συνδικαλιστικό νόμο και το ηλεκτρονικό φακέλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου