Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Βεβήλωσαν το μνημείο του Μπελογιάννη στο Γουδή


«"Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. (...) Ακριβώς αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες, χωρίς πείνα και πόλεμο (...) και, όταν χρειαστεί, θυσιάζουμε και τη ζωή μας".

Τα λόγια του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκου Μπελογιάννη απέναντι στους στρατοδίκες του το 1952,ακόμα προκαλούν εφιάλτες σε διαφόρων ειδών φασιστοειδή που κατά διαστήματα βγαίνουν από τις τρύπες τους και ξεσπούν στο μνημείο προς τιμήν των κομμουνιστών Μπελογιάννη, Καλούμενου, Αργυριάδη και Μπάτση στο πάρκο Χωροφυλακής στο Γουδή όπου και εκτελέστηκαν από την αστική τάξη και την κυβέρνηση Πλαστήρα.
Η συστηματική μεθόδευση για τη δικαστική απαλλαγή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής από τα εγκλήματά της δίνει ώθηση σε κάθε λογής φασιστοειδές, τιμητή των SS, να συνεχίζει τις θρασύδειλες επιθέσεις σε σύμβολα του ελληνικού λαϊκού αγώνα ενάντια στους κάθε είδους εκμεταλλευτές του.

Κακώς χάνουν όμως τον ύπνο τους. Όσες φορές και να βγουν νύχτα σαν τους αρουραίους όπως στις 21 Δεκέμβρη, θα τους ρίξει ο λαός μας και πάλι στο σκοτάδι, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπου και ανήκουν.

Καλούμε τον λαό της Αθήνας να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια σε κάθε φασιστικό, εγκληματικό μόρφωμα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για την κοινωνία με βάση το "μπόι των ονείρων και των ανθρώπων" όπως την ονόμασε ο Ν.Μπελογιάννης και είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

 Τομεακή Οργάνωση Α’ Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου