Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Σχόλιο για τη Σύνοδο Κορυφής και τη στάση της ΕΕ


Το Κείμενο Συμπερασμάτων της ΕΕ για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης όχι μόνο δεν δικαιολογεί την ευφορία της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για το γνωστό "ευχολόγιο" και προηγούμενων Συνόδων που δεν απέτρεψε την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.


Αυτή η στάση "Πόντιου Πιλάτου", που υπαγορεύεται από την ανάγκη διατήρησης της στρατηγικής σχέσης με την Τουρκία, αλλά και από τα μεγάλα συμφέροντα που υπάρχουν ανάμεσα στην Τουρκία και ισχυρά κράτη της ΕΕ, εκθέτει όσους, κόντρα στην πραγματικότητα, έχουν αναγορεύσει τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς σε "σωτήρες" και "προστάτες" της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων

Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

1 σχόλιο:

  1. Στο μακρυνό 1974, όταν φτάσαμε λίγο πριν την πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία, κυρίως στην περιοχή του Έβρου, η τότε σοσιαλιστική Βουλγαρία, διεμήνυσε ότι έτσι και «πέσει έστω και μία σφαίρα στο έδαφός της (σ.σ.: που ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο), η Βουλγαρία θα πάρει μέρος υπέρ της Ελλάδας και εναντίον της Τουρκίας».
    Σήμερα, που είναι και πάλι μια ανάλογη περίπτωση, δηλαδή ενδεχόμενη σύγκρουση με την γείτονα, η σημερινή καπιταλιστική Βουλγαρία, δηλώνει «βρείτε τα μόνοι σας με την Τουρκία»!

    Τότε και σήμερα …

    Η διαφορά παραπάνω από ολοφάνερη!

    Faros;s

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου