Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

«Η νέα επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων στην Κοινωνική Ασφάλιση»

  Οι θέσεις του ΚΚΕ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρωτοπορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος, βρέθηκε η εκδήλωση των κλαδικών Οργανώσεων της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η νέα επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων στην
Κοινωνική Ασφάλιση - Οι θέσεις του ΚΚΕ» και ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το μεγάλο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου, γέμισε από εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, νέους, γυναίκες, απόμαχους της δουλειάς, που όμως και τούτες τις μέρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην επίθεση στην ασφάλιση και τη σύνταξη.
Εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που βρίσκονται στο κέντρο της επίθεσης κυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοσίας και προετοιμάζονται να αποτελέσουν το θήραμα των πολυεθνικών της ιδιωτικής ασφάλισης.

Μέσα από την ομιλία αναδείχθηκε ότι η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν είναι κάτι καινούργιο. Βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με την επίθεση στους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις, την αλλαγή προς το χειρότερο στις εργασιακές σχέσεις.

Δεν αφορά μόνο την σύνταξη, αφορά την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην εργασία, στην Πρόνοια, στην ανεργία, στην εργατική κατοικία, αφορά όλους τους εργαζόμενους και κυρίως τους νέους και τις νέες που δουλεύουν με τους πιο άθλιους όρους με μερική απασχόληση, δουλειές του ποδαριού, ωρομίσθιοι και συμβασιούχοι ευέλικτοι και αναλώσιμοι.

Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στην κυβερνητική προπαγάνδα που εξελίσσεται μπροστά στην βόμβα που βάζει στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, με κατασκευασμένα στοιχεία που στόχο έχει να χρυσώσει το χάπι, να εξαπατήσει το λαό.

Και παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ τη μόνη ρεαλιστική για να υπάρχουν Υγεία - Πρόνοια δημόσια και δωρεάν, προστασία στη δουλειά, για να μην υπάρχει κανένας ανασφάλιστος και να υπάρχει αξιοπρέπεια στα γηρατειά.

Όπως είπε, «η αντίληψη μας για το ασφαλιστικό σύστημα δεν το αντιμετωπίζει ως κόστος. Είναι πολιτικό και όχι λογιστικό ζήτημα. Το ΚΚΕ αγωνίζεται για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της Υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Δηλαδή είναι σύστημα κρατικό, εντάσσεται στον κεντρικό επιστημονικό, πανεθνικό σχεδιασμό, λειτουργεί με λαϊκή συμμετοχή και λαϊκό έλεγχο.

Καταργείται η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας».
Σημείωσε ότι η ενίσχυση της χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να βαρύνει το κράτος και την εργοδοσία, ιδιαίτερα το μεγάλο κεφάλαιο σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και άλλων προνομιών τους.

Και τόνισε ότι το μεγάλο αυτό ζήτημα βγάζει αβίαστα στην επιφάνεια την ανάγκη για ριζοσπαστικές αλλαγές και πραγματικές ανατροπές. Και αυτές δεν είναι οι κυβερνητικές εναλλαγές των διαχειριστών της αστικής εξουσίας. «Είναι η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ, η πρωτοπόρα πάλη μέσα στο λαό για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς καπιταλιστικό κέρδος το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου