Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Πρόοδος σημαίνει σήμερα πάλη για την εργατική εξουσία


Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Πάτρα

Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία, με μαχητική διάθεση, με γνώση πως έχουμε πολύ δρόμο να βαδίσουμε, αλλά θα φτάσουμε στο τέλος νικητές, πατώντας καλά στα πόδια μας,
στο επαναστατικό πρόγραμμά μας, την καθημερινή δράση και τις εκτιμήσεις του Κόμματος.

Ασυμβίβαστα, κόντρα στην απογοήτευση. Αγωνιστικά, κόντρα στην μοιρολατρία.
Γνωρίζοντας πως όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου μπορούν να δουν από την πείρα τους πως σήμερα, αν θέλουμε να μιλάμε για σύγχρονα δικαιώματα για τη λαϊκή πλειοψηφία, πρέπει να λυθεί μία βασική αντίφαση.

Ποια είναι αυτή; Ότι ενώ αναπτύσσονται όλο και περισσότερο η επιστήμη, η έρευνα και η ίδια η παραγωγή, μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα στο πώς θα μπορούσε να ζει ο λαός και στο πως τελικά ζει.

Γνωρίζοντας πως τη μεγάλη δύναμη την έχει στα χέρια του ο λαός όταν είναι οργανωμένος, αποφασισμένος να διεκδικήσει τη δική του εξουσία, όταν έχει φτιάξει την δική του κοινωνική συμμαχία πάλης και σύγκρουσης με το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Να διεκδικήσει τον πλούτο που σήμερα παράγεται, που είναι τεράστιος και τον τσεπώνουν μία χούφτα μέτοχοι που ούτε ξέρουν τι έχουν.

Γνωρίζοντας πως απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις μπορεί να δώσει μόνο η σύγχρονη επαναστατική στρατηγική του ΚΚΕ. Γιατί οι καινοτόμες παραγωγικές δυνατότητες των καιρών μας απαιτούν και καινοτόμες σχέσεις παραγωγής.

Αυτόν τον δρόμο χαράζει το ΚΚΕ. Αυτήν την προοπτική παλεύει, τον σοσιαλισμό. Την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, απελευθερωμένες από τα δεσμά της καπιταλιστικής εξουσίας και ιδιοκτησίας. Υποταγμένες στον στόχο της λαϊκής ευημερίας, της κατάκτησης υψηλότερου επιπέδου ζωής και δικαιωμάτων, όπως αντιστοιχεί στις δυνατότητες της εποχής μας. Απαλλαγμένες, δηλαδή, από την πηγή των προβλημάτων.

Πώς μπορεί π.χ. να αντιμετωπιστεί η υψηλή ανεργία στην Δυτική Ελλάδα και όλη την χώρα, αν δεν αξιοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας;

Σήμερα αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Επενδύσεις οι καπιταλιστές κάνουν μόνον εκεί που έχει κέρδος. Τους κλάδους που δεν αποφέρουν το προσδοκώμενο κέρδος, τούς τρώει η μαρμάγκα. Έτσι δημιουργούνται οι ουρές της ανεργίας.

Έτσι, πολύτιμο και έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό που έχει η χώρα μας μένει αναξιοποίητο ή οδηγείται στη μετανάστευση.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει έρθει. Αλλά δεν φέρνει μαζί της επιστροφή σε ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις. Δεν φέρνει μειώσεις έως και κατάργηση φόρων για την λαϊκή πλειοψηφία, εξασφάλιση δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας για όλους.

Τα ακριβώς αντίθετα συμβαίνουν, γιατί τα ακριβώς αντίθετα συμφέρουν την καπιταλιστική κερδοφορία. Έτσι, για παράδειγμα, αντί να διευρύνεται η δημόσια κοινωνική ασφάλιση και η δωρεάν Υγεία για όλους, η κυβέρνηση φέρνει νόμο για την οριστική κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Ακολουθεί τα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ρίχνοντας στον τζόγο κυριολεκτικά τις όποιες παροχές σε Υγεία, Πρόνοια, προστασία και ασφαλώς στην ίδια την σύνταξη.

Δεν ωφελείται προφανώς ο λαός, αλλά κερδίζει η εργοδοσία, οι τράπεζες και τα κοράκια της Υγείας και της ιδιωτικής ασφάλισης. Αντί εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί δουλειά για όλους με κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ μαζί και η συνδικαλιστική μαφία που ελέγχει τη ΓΣΕΕ συμφώνησαν εκ νέου πάγωμα μισθών. Όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου. Και μη μας πουν οι κυβερνώντες για την κοροϊδία των 50 ευρώ αύξηση, που ανακοίνωσαν χθες, και σε βάθος τριετίας μάλιστα.

Δεν ωφελούνται προφανώς οι εργαζόμενοι, αλλά κερδίζουν οι εκμεταλλευτές, διατηρώντας τους μισθούς καθηλωμένους για τα επόμενα χρόνια και βλέποντας τα κέρδη τους να εκτοξεύονται. Αντί εδώ και τώρα να προστατευτεί η πρώτη κατοικία της εργατικής λαϊκής οικογένειας, δρομολογούνται χιλιάδες πλειστηριασμοί, γιατί αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Έτσι σχηματίζεται το ψηφιδωτό της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Έτσι διαμορφώνεται το περίφημο φιλικό επενδυτικό κλίμα. Το ψηφιδωτό της βαρβαρότητας ολοκληρώνουν οι επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, η εμπλοκή της Ελλάδας στους βρώμικους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σχεδιασμοί που βασικό τους στόχο έχουν να αναχαιτίσουν την αντίστοιχη επιρροή άλλων ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, όπως της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν.

Οι λαοί έχουν μόνο να χάσουν από αυτή την πολιτική. Οι αστικές τάξεις μόνο κερδίζουν. Και η αστική τάξη της χώρας μας και οι κυβερνήσεις της χώνονται με λύσσα σε αυτούς τους ανταγωνισμούς, για να αποσπάσουν οφέλη από την λεία που διακυβεύεται.

Ο ενεργειακός πλούτος της περιοχής, τα αντίστοιχα εμπορικά κι ενεργειακά περάσματα, αποτελούν το "μήλον της έριδος" για μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα, τα αντίστοιχα κράτη και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει στρατευθεί στον στόχο των ΗΠΑ να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της ευρωπαϊκής αγοράς από την Ρωσία. Αυτό πυροδότησε την υπογραφή του "East Med", που από κοινού υπέγραψαν η Ελλάδα, με το Ισραήλ και την Κύπρο.
Ορισμένες φορές μας κατηγορούν για την γλώσσα μας, ότι είναι ξύλινη. Ότι, ας πούμε, η λέξη λυκοσυμμαχία είναι κάπως δύσπεπτη. Αλήθεια, πώς θα περιέγραφε κανείς την εξέλιξη με την υπογραφή του "East Med", όταν η Ελλάδα μέσω της υπογραφής της παίρνει θέση στην διαμάχη π.χ. του Ισραήλ με τον Λίβανο και την Παλαιστινιακή αρχή για τις ΑΟΖ στην εκεί περιοχή;

Πώς θα περιέγραφε κανείς αυτές τις συμμαχίες, όταν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας παραβιάζονται από την Τουρκία, η οποία δρα στην Ανατολική Μεσόγειο ως ΝΑΤΟική δύναμη και το ΝΑΤΟ απαντά λίγο-πολύ πως "δεν τρέχει και τίποτα" με την τουρκική προκλητικότητα ή ότι δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο;

Την ίδια στιγμή, οι κυβερνήσεις Ελλάδας και ΗΠΑ ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις, για το ότι οι σχέσεις τους είναι πιο ισχυρές από ποτέ και ότι ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Δεν σταματάνε εδώ τα παραδείγματα. Και προφανώς, δεν είναι οι λέξεις το ουσιαστικό θέμα. Αλλά ειλικρινά λέμε ότι αν κάποιος πιστεύει ότι από αυτόν τον μύλο ανταγωνισμών και αντιθέσεων θα βγει κερδισμένος ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί της περιοχής, ότι θα βγουν κερδισμένοι οι λαοί αν στρατευτούν πίσω από τις κυβερνήσεις τους και τους διεθνείς τους συμμάχους, καλύτερα να "αλλάξει το πλευρό που κοιμάται".

Πολύ περισσότερο που εδώ τα πράγματα όσο πάνε καίνε όλο και περισσότερο. Και η φωτιά φτάνει στο σπίτι σου χωρίς καν να το καταλάβεις. Και η φωτιά έρχεται όλο και πιο κοντά, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός υπερασπίστηκε μπροστά στον Τραμπ την δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου στο έδαφος τρίτης χώρας από τις ΗΠΑ.

Η φωτιά έρχεται όλο και πιο κοντά, όταν η Ελλάδα μετατρέπεται σε αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, με βάσεις από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη.

Οι βάσεις σήμερα είναι τα ορμητήρια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών που δημιουργούν τις στρατιές των μεταναστών και προσφυγών. Οι βάσεις, όμως, είναι και στόχος πιθανών αντιποίνων. Όπως ακριβώς το ομολόγησαν πρόσφατα αξιωματούχοι του Ιράν, όπως το έχουν πει, επίσης δημόσια, αξιωματούχοι της Ρωσίας.

Η ελληνοαμερικανική -στα λόγια- αμυντική συμφωνία που φέρνει σε λίγες μέρες η κυβέρνηση στην Βουλή πρέπει να ακυρωθεί. Γιατί με τη νέα συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ παραχωρούνται και με την βούλα -αφού τα εγκαίνια έχουν ήδη γίνει- νέες βάσεις και υποδομές στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Ενώ οι αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις αποκτούν την δυνατότητα να δημιουργούν, όποτε χρειαστεί, το δικό τους παράρτημα σε κάθε ελληνικό στρατόπεδο!

Το κείμενο της συμφωνίας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιγράφει τον ρόλο που αναλαμβάνει η Ελλάδα στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ακόμα πιο ανατριχιαστικά είναι τα σενάρια που έχουν διαρρεύσει τα τελευταία χρόνια και για τον Άραξο, που προετοιμάζεται για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ!

Ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώνει από την τσέπη του τα πέρα-δώθε των φονιάδων με βάση την συμφωνία για τις βάσεις!

Στην συμφωνία προβλέπεται ακόμα και απαλλαγή για τα τέλη που πρέπει να καταβάλουν για προσγειώσεις, ελλιμενισμούς, ακόμα και για εργασίες επέκτασης και συντήρησης των ΝΑΤΟικών υποδομών! Σε τιμή ευκαιρίας που λένε...

Στο βασικό, στην παραπέρα εμπλοκή στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, δεν υπάρχει ούτε κιχ αντίρρησης από όλα τα άλλα κόμματα. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και το ΠΑΣΟΚ με τη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τη μορφή του ΚΙΝΑΛ, είναι δεδομένοι υποστηρικτές των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών.

Είμαστε σίγουροι ότι τις επόμενες μέρες θα υποστούμε νέα πλύση εγκεφάλου. Για το "πόσο θετικά μπορούν να λειτουργήσουν οι βάσεις", για το "πόσο μας προστατεύουν από την Τουρκία" και άλλα σχετικά.

Τα ψέματα των ΗΠΑ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων πρέπει να πάρουν απάντηση:
- Οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ είναι πηγή κινδύνων και ΟΧΙ ασπίδα προστασίας.
- Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν "καλμάρουν", αλλά τροφοδοτούν την τουρκική επιθετικότητα.
- Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ γράφουν στα "παλιά τους τα παπούτσια" τα ελληνικά σύνορα.
- Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θεωρούν το Αιγαίο ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο και προετοιμάζουν μαζί με την ΕΕ σχέδια διχοτόμησης και συνεκμετάλλευσης ελληνικών θαλάσσιων περιοχών, καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βαρύνεται με τεράστιες ευθύνες, καθώς, και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, δίνει "αριστερό" άλλοθι στην πολιτική της πιο βαθιάς εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Προσφέρει εξαιρετικά χρήσιμες υπηρεσίες που δεν μπορεί να τις προσφέρει η ΝΔ.

Ως κυβέρνηση αναδείχτηκε σε προτιμώμενο εταίρο των ΗΠΑ, έγλειφε τον Τραμπ, ανέλαβε και έγινε στρατολόγος του ΝΑΤΟ, όπως με την συμφωνία των Πρεσπών. Επί ημερών του δημιουργήθηκαν οι βάσεις που προβλέπονται στην ελληνοαμερικανική συμφωνία.

Δεν μπορεί να ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ πως στελέχη του έκοβαν κορδέλες ανά την Ελλάδα μαζί με τον Αμερικάνο Πρέσβη. Τώρα ως αξιωματική αντιπολίτευση αναλαμβάνει εκ νέου να ξεπλύνει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, επιλέγοντας να σηκώσει την σημαία των "ανταλλαγμάτων", λέγοντας πως, αφού οι ΗΠΑ δεν εγγυώνται την ασφάλεια της Ελλάδας, τότε να ανασταλεί -να ανασταλεί προφανώς και όχι να ακυρωθεί- η συμφωνία για τις βάσεις.

Αναπαράγει στο όνομα της "προόδου" το ανιστόρητο και ανεδαφικό δόγμα, στο οποίο στηρίζονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, πως "αν η Ελλάδα είναι το καλό παιδί των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ τότε θα έχει εξασφαλισμένα τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα".
Αυτό το δόγμα έχει χρεοκοπήσει πανηγυρικά και οριστικά από όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Ποτέ το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν προστάτεψαν κανέναν λαό. Από πουθενά δεν προκύπτει πως η πραγματική ειρήνη και ασφάλεια για τους λαούς περνάει μέσα από τη συμμετοχή στις δολοφονικές μηχανές των ιμπεριαλιστών.

Ενώ έχει σημασία να πούμε και το εξής: Η περίοδος κατά την οποία αναβαθμίστηκε η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα μέσω των βάσεων κ.ά., ταυτίζεται ακριβώς με την περίοδο αναβάθμισης της τουρκικής επιθετικότητας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Όλα αυτά τα προσπερνάει και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, τις υπηρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα για την σύσφιγξη των σχέσεων με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τις αναγνωρίζει η ίδια η κυβέρνηση Τραμπ αλλά και η ΝΔ.

Τούς απομένουν μόνο τα υποκριτικά κλαψουρίσματα για την "ειρήνη και την σταθερότητα", για "νηφαλιότητα και ψυχραιμία" και άλλα γλυκανάλατα που δεν πείθουν κανένα.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη. Με αιτήματα στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που δείχνουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος, διεκδικώντας:
- Να ανατραπεί - να μην ψηφιστεί η νέα ελληνοαμερικάνικη συμφωνία.
-Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις - Να κλείσει η βάση της Σούδας - Να μη φύγουν ελληνικά στρατεύματα εκτός συνόρων σε Λιβύη και Σαουδική Αραβία, όπως δεσμεύτηκε χθες η κυβέρνηση της ΝΔ.
- Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
- Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό αφέντη στον τόπο του. Με την εξουσία στα δικά του χέρια.

Μόνο μία τέτοια εξουσία μπορεί να συνάψει σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου, με όλους τους λαούς στην βάση του αμοιβαίου όφελος. Μόνο έτσι η χώρα μας και ο λαός μας θα σταματήσουν να είναι απομονωμένοι. Γιατί μέσα στο ΝΑΤΟ, η χώρα στερείται την δυνατότητα να συνάπτει σχέσεις με όλες τις χώρες.

Γιατί μέσα στο ΝΑΤΟ είναι η χώρα και ζούμε υπό την διαρκή απειλή μία γενικευμένης ανάφλεξης στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον λαό μας και την νεολαία.

Γιατί μέσα στο ΝΑΤΟ είναι που δε θεωρούνται δεδομένα τα σύνορα της χώρας.

Γιατί μέσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που είμαστε, η Κύπρος οδηγείται σε διχοτομική λύση που θα νομιμοποιεί την εισβολή και την κατοχή του 40% του νησιού από την Τουρκία.
Σήμερα είναι που παίζονται στα ζάρια των σκληρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Με δεδομένο το ΝΑΤΟικό πλαίσιο και την επιτήρηση από τις ΗΠΑ, τίθεται στον λαό μας το πλαστό δίλημμα "συμβιβασμός και συνεκμετάλλευση ή πόλεμος με την Τουρκία". Κάθε πλευρά αυτού του διλήμματος είναι εξίσου επικίνδυνη για την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Αφενός γιατί ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη αφορμή για να πλασαριστεί ένα μοντέλο συνεκμετάλλευσης, που θα σημαίνει εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Αφετέρου γιατί ο συμβιβασμός που μπορεί να επιτευχθεί, θα αποτελεί συμβιβασμό μεταξύ καπιταλιστικών κρατών, μονοπωλιακών ομίλων σε ένα περιβάλλον όλο και πιο αυξημένων ανταγωνισμών, που ακόμα και οι δήθεν ακλόνητες συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ, τρίζουν.

Δεν θα είναι συμφωνία μεταξύ λαών, στην βάση των αναγκών τους, αλλά μεταξύ ληστών που διψάνε για ακόμη μεγαλύτερη λεία. Ένας επώδυνος συμβιβασμός προετοιμάζει τον επόμενο, σκληρό γύρο της μοιρασιάς.
Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η πραγματικότητα φωνάζει. Καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει κατεδάφιση κοινωνικών, συλλογικών δικαιωμάτων και εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ. Έτσι μόνο χορταίνει η άρχουσα τάξη. Το μάρμαρο το πληρώνει πάντα ο λαός.
Και αν η κυβέρνηση είναι προκλητική, υπερασπίζοντας την πολιτική της ως κανονικότητα, η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ βγάζει μάτι. Ακόμα και τώρα που η καπιταλιστική ανάπτυξη πετάει από πάνω της και τα τελευταία της φτιασίδια, ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα διαφημίζει ότι αυτή η ανάπτυξη μπορεί να είναι και δίκαιη.

Ξέρει καλά η κυβέρνηση, η εργοδοσία και οι ενώσεις της, το ίδιο το αστικό κράτος ότι αυτή η πολιτική, που στίβει κάθε μέρα όλο και περισσότερο τους πολλούς, για να ταΐζονται οι λίγοι, δεν μπορεί να περπατήσει εύκολα. Προκαλεί αντιστάσεις. Θα προκαλέσει αύριο μεγαλύτερες. Γι’ αυτό και επιστρατεύεται η ένταση της κρατικής καταστολής, εντείνεται η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Μετά την θέσπιση ακόμα πιο ασφυκτικών όρων -από αυτούς που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ- για την προκήρυξη της απεργίας, μετά το εκτεταμένο φακέλωμα των συνδικαλιστών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που ψήφισε η κυβέρνηση, μαζί με την εμπέδωση του δόγματος "νόμος και τάξη", η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Αλήθεια, οι συνταξιούχοι που έχουν δεχτεί πάνω από 10 περικοπές στα αντίστοιχα 10 χρόνια, από τις πορείες ταλαιπωρούνται; Τα μικρομάγαζα κλείνουν από τις διαδηλώσεις ή από τα εμπορικά μεγαθήρια; Ταλαιπωρία για τους πολλούς είναι οι διαδηλώσεις ή τα κακοσυντηρημένα, ελάχιστα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το κόστος της μετακίνησης για τους εργαζόμενους;
Το ξαναλέμε κι από εδώ: Τα σχέδια να μπουν οι λαϊκές διαδηλώσεις στον γύψο δεν θα περάσουν. Θα τα ακυρώσει στην πράξη ο ίδιος ο λαός.

Φίλες και φίλοι,

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά για την οργάνωση της πάλης, της συλλογικής διεκδίκησης για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία.

Από κάθε θέση και από κάθε πόστο στεκόμαστε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Αυτό κάνουμε και από θέση Δημοτικής Αρχής στην Πάτρα με τον κομμουνιστή δήμαρχο. Ό,τι και να κάνουν οι αντίπαλοί μας, όποια βρωμιά και αν σκαρφιστούν, θα πέσει στο κενό.

Ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Είναι μαραθώνιος. Κρινόμαστε και θα κριθούμε από την ικανότητα μας ως Κόμμα με ετοιμότητα και με πράξεις να βρισκόμαστε στην σωστή θέση, κάθε στιγμή, εκφράζοντας τα συμφέροντα της εργατικής - λαϊκής πλειοψηφίας και έξω από την αγκαλιά της αστικής τάξης, στήνοντας εμπόδια στην ενσωμάτωση και στην παραπέρα συντηρητικοποίηση. Γιατί πρόοδος σημαίνει σήμερα πάλη για την εργατική εξουσία, για τον σοσιαλισμό, ανοίγοντας δρόμο με την επαναστατική μας στρατηγική, τις επεξεργασίες και τις εκτιμήσεις, με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών στις μαζικές οργανώσεις του λαού και της νεολαίας.

Η δράση μας σήμερα μπορεί να δημιουργεί ρωγμές. Κανείς δεν πρέπει να το υποτιμάει αυτό, αλλά αύριο θα φέρει σεισμούς λυτρωτικούς. Γι’ αυτό είμαστε σίγουροι.
Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες. Με ελπίδα και αισιοδοξία ότι δε θα είναι πολύ αργά η λαϊκή αφύπνιση, που θα κάνει πράξη το όραμα τόσων και τόσων γενιών, οριστικά και αμετάκλητα όμως αυτή τη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου