Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Δόθηκε στη δημοσιότητα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - καρμανιόλα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το βράδυ της Παρασκευής 24 Γενάρη το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 7η Φλεβάρη 2020 και ώρα 18.00.


Με «υλικά» Κατρούγκαλου το χτίσιμο του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου


Από τα 104 «νέα» άρθρα και τον ορυμαγδό των διατάξεων του «νέου ασφαλιστικού», επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ακάθεκτη στο νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης, χρησιμοποιώντας «υλικά Κατρούγκαλου».
 
Μεταξύ άλλων:- Το νομοσχέδιο της ΝΔ σε συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο θωρακίζει, διατηρεί σε ισχύ όλες τις περικοπές στις συντάξεις από το 2010 και θεωρεί και αυτό, αμετάκλητη την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, όπως και τις περικοπές στις επικουρικές και τα εφάπαξ.
- Διατηρεί όλες τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που διαμόρφωσαν το υποχρεωτικό όριο στα 67 χρόνια για άνδρες και γυναίκες, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

- Επιβεβαιώνει τη διάσπαση της ενιαίας σύνταξης σε «εθνική» και ανταποδοτική, και παρά τις γενικές αναφορές για «εγγύηση» των συντάξεων από το κράτος, περιορίζει και αυτό την κρατική χρηματοδότηση μόνο για το τμήμα της εθνικής σύνταξης.

- Ειδικά για τις νέες συντάξεις, σε βάθος 50 χρόνων εξασφαλίζεται ότι αυτές θα παραμείνουν σε επίπεδα πτωχοκομείου.

- Διατηρεί την πρόβλεψη για τρίχρονες αναλογιστικές μελέτες προκειμένου να ελέγχεται η «βιωσιμότητα» του συστήματος, οι οποίες στην ουσία θα αξιοποιούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση ως εργαλεία νέων περικοπών (μόνιμοι κόφτες), όταν κρίνεται αναγκαίο.

- Οι συντελεστές αναπλήρωσης για τη συντριπτική πλειοψηφία παλιών και νέων συνταξιούχων, όλων αυτών που έχουν από 4.500 έως 9.000 ένσημα παραμένουν οι ίδιοι που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου οι οποίοι σε συνδυασμό με τη μείωση του συντάξιμου μισθού (μέσος όρος αποδοχών σε ολόκληρο τον εργάσιμο βίο) οδηγούν σε συντάξεις πείνας.

 
 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου