Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Μήνυμα της ΚΝΕ προς την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας για τον καταστροφικό σεισμό

Αγαπητοί σύντροφοι,

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της στη νεολαία της Τουρκίας, με αφορμή το μεγάλο σεισμό της 24ης Γενάρη, στα ανατολικά της χώρας σας. Πρώτα απ' όλα, αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε τη στήριξή μας στα θύματα από το σεισμό και στις οικογένειές τους.


Οι νέοι και οι νέες σε Ελλάδα και Τουρκία δεν πρέπει να πιστέψουν ότι για το φόρο αίματος που πληρώνουν οι λαοί μας ύστερα από σεισμούς -όπως πρόσφατα-, από πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλα αντίστοιχα φαινόμενα, φταίει η κακιά μας τύχη!

Αυτό που είναι προς όφελος της νεολαίας και στις δύο χώρες είναι να αγωνιστούμε, ώστε να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα αντισεισμικής προστασίας και γενικότερα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις υπάρχουν, αρκεί τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της επιστήμης να μην προσανατολίζονται στη μεγιστοποίηση των καπιταλιστικών κερδών, όπως βλέπουμε να γίνεται με την πολιτική που προωθούν οι κυβερνήσεις στην Τουρκία, στην Ελλάδα, σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Αντίθετα, πρέπει η γνώση και η επιστήμη, στο πλαίσιο ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, να προσανατολιστούν στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, μία από τις οποίες είναι και το δικαίωμα στην αντισεισμική προστασία, στην ασφάλεια για να ζήσουμε, όπως μας αξίζει.

Αυτή την αλήθεια, προβάλουν οι δύο Οργανώσεις μας, όπως και τα Κόμματά μας σε Τουρκία και Ελλάδα και είναι η μόνη που μπορεί να δώσει δύναμη στους νέους και τις νέες των χωρών μας, στρέφοντας τον αγώνα μας ενάντια στις αιτίες των προβλημάτων, για να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα τόσο άδικα.

ΚΝΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου