Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Το ασφαλιστικό είναι πολιτικό ζήτημα

«Το ασφαλιστικό είναι πολιτικό ζήτημα και τα οικονομικά υπηρετούν μια πολιτική λογική που τόσο στη χώρα μας όσο και συνολικά στην ΕΕ, λέει ότι το μεγάλο κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν θέλουν κοινωνικό σύστημα ασφάλισης. Θέλουν αυτό το σύστημα να το αναλάβει ο εργαζόμενος και με ατομικές λύσεις να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος το οποίο κατακτήθηκε με πολλούς αγώνες.

Το κεφάλαιο μέσα από εκεί θέλει να κερδίσει και κερδίζει χτυπώντας χρόνια τώρα τις κατακτήσεις των εργαζόμενων στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα», τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό
σταθμό «Kontra», ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος αναλυτικά στην αντιασφαλιστική πορεία που συνεχίζεται και αφορά όπως είπε πρώτα
απ' όλα τους νέους εργαζόμενους, σημείωσε πως ο σφαγιασμός που έχει γίνει στους συνταξιούχους είναι πολύ μεγάλος, προσθέτοντας πως με το νέο σύστημα και τον υπολογισμό με βάση τον συντάξιμο μισθό έρχονται και νέες μειώσεις από την πίσω πόρτα.

Παράλληλα απαντώντας στην επιχειρηματολογία ότι «όσο η οικονομία δεν παράγει δεν πρόκειται ποτέ να διορθωθεί αυτό το σύστημα», ο Δ. Κουμπούρης διερωτήθηκε γιατί οι κυβερνήσεις διαχρονικά δεν εισπράττουν τα 35 δις που χρωστούν αυτή τη στιγμή στον ΕΦΚΑ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και είναι δουλεμένα χρήματα.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό σημείωσε πως τους πολέμους μπορούν να τους σταματήσουν οι λαοί όταν έρθουν σε κόντρα και σε αντίθεση με τα συμφέροντα αυτών που τους προκαλούν. Τόνισε πως τα μέτρα που παίρνει και σήμερα η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσουν το ρεύμα αυτό, όπως και ότι οι άνθρωποι που ήρθαν κυνηγημένοι πρέπει να φιλοξενηθούν με τον καλύτερο τρόπο, με κρατική φροντίδα, σε κέντρα φιλοξενίας με κρατική ευθύνη και όχι κλειστά κέντρα - φυλακές, να παρθούν όλα τα μέτρα για να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους και οι υπόλοιποι να ενταχθούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου