Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Στοχοποιείτε το λαό! Πάρτε πίσω τη Συμφωνία!

Η τοποθέτηση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, την περασμένη Τρίτη, για την κύρωση της Συμφωνίας για τις βάσεις

Η ελληνοαμερικανική Συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, για την επέκταση των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, είναι πολύ επικίνδυνη για τη χώρα και το λαό μας και απαιτούμε να αποσυρθεί.


Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη βρώμικη δουλειά, άνοιξε τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναβάθμισε τη βάση της Σούδας, πρόσθεσε τις βάσεις drones στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για την προώθηση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και την περικύκλωση της Ρωσίας.

Η ΝΔ τις κατοχυρώνει με νόμο και πάει παραπέρα. Παραχωρεί στους Αμερικανούς όσες βάσεις θέλουν, σε εγκαταστάσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αναφέρεται στη Συμφωνία. Μετατρέπετε τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και βάζετε τις Ενοπλες Δυνάμεις στην υπηρεσία των εγκληματικών σχεδίων του ΝΑΤΟ, υπονομεύοντας την αποστολή τους.
 Ποιος μπορεί να τα ψηφίσει αυτά;

Η προειδοποίηση της Ρωσίας και του Ιράν, πως θα χτυπήσουν με πυραύλους αμερικανικές βάσεις αν τεθεί ζήτημα ασφάλειας των χωρών τους, έχει σημάνει συναγερμό. Υπάρχει οδυνηρή πείρα. Η Σούδα χρησιμοποιήθηκε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη.
Στοχοποιείτε το λαό.

Εξετάζετε ακόμα και την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στον Αραξο. Η Ελλάδα συμμετέχει σε 15 ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Η Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ ενισχύει τις πολεμικές υποδομές, στρατιωτικοποιεί τα Σώματα Ασφαλείας και προετοιμάζει το στρατό για την καταστολή διαδηλώσεων.

Ελληνική φρεγάτα θα ενταχθεί στη δύναμη υποστήριξης του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκωλ» και τώρα ετοιμάζεται η κυβέρνηση να στείλει στη Λιβύη - αλλά και στα Στενά του Ορμούζ, στον Περσικό Κόλπο - στρατιωτικές δυνάμεις.
Δουλεύετε στα κρυφά για να μεταφερθούν συστοιχία πυραύλων «Patriot» και το ανάλογο στρατιωτικό προσωπικό στη Σαουδική Αραβία.
 
Αστεία προσχήματα και δικαιολογίες

Το ΚΚΕ σάς καταγγέλλει δημόσια. Οι κυβερνητικές κινήσεις με ευρωατλαντική προτροπή εμπλέκουν τη χώρα σε πολεμικές αναμετρήσεις, και τα περί συμμετοχής σε «ειρηνευτικές αποστολές», με την κάλυψη του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ή του ΟΗΕ, είναι αστεία προσχήματα.

Εχετε αποκαλυφθεί. Ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε «διαβολικά καλό» τον Τραμπ και ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η κυβέρνηση είναι προβλέψιμη και αξιόπιστη σύμμαχος των ΗΠΑ».
Διαχρονικά η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχετε αναλάβει μεγάλες δεσμεύσεις, παίζετε το αισχρό παιχνίδι των ανταλλαγμάτων και ρίχνετε τη χώρα στη φωτιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη βρώμικη δουλειά. Οι βάσεις που δημιούργησε έχουν μπει σε λειτουργία και τώρα καιροσκοπικά μιλάει για προσωρινή αναστολή της ψήφισης της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας, μέχρι οι Ηνωμένες Πολιτείες να πάρουν θέση κατά της τουρκικής προκλητικότητας.
Ποιον κοροϊδεύετε;

Οι Αμερικανοί είναι αδίστακτοι, θέλουν την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, στο δυτικό όπως λένε στρατόπεδο, μακριά από τη ρωσική επιρροή, και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να το πετύχουν.

Η πολιτική σας είναι επικίνδυνη και η πραγματικότητα σκληρή. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία και Κίνα οξύνεται στο οικονομικό και στρατιωτικό πεδίο, και αυτό εκδηλώνεται πολύμορφα στην Ελλάδα. Αυτό γίνεται με τις επενδύσεις στον τομέα της Ενέργειας, στα λιμάνια, στα ναυπηγεία, στα δίκτυα, όπως αυτό του 5G. Γίνονται πόλεμοι για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και αγωγών.

Η αμερικανική επίθεση στο Ιράκ, η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σολεϊμανί και η ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή διαμορφώνουν όρους για γενικευμένες πολεμικές συγκρούσεις.
 
Με τις πλάτες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ οι αμφισβητήσεις της Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός, στις ΗΠΑ πρόσφατα, δικαιολόγησε την καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ιράκ και τη δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου. Τα δίνετε όλα στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς εκτελεστές, ο λαός μας όμως δεν ξεχνάει.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν εγκληματικές ευθύνες για την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, το πραξικόπημα στην Κύπρο, την τουρκική εισβολή και κατοχή, και σήμερα δουλεύουν μαζί με την ΕΕ νέες διχοτομικές λύσεις, όπως με το «σχέδιο Ανάν» το 2004.
Ληστεύετε τους εργαζόμενους, υποστηρίζετε πως δεν υπάρχουν χρήματα για τους μισθούς, τις συντάξεις, την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, και δίνετε 4,3 δισ. ευρώ το χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη και η μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο συναντιόνται με τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των οικονομικών ομίλων και τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η στρατηγική του «καλού παιδιού» των Αμερικανών και της ΕΕ, στο όνομα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας, έχει χρεοκοπήσει.

Η Τουρκία είναι ΝΑΤΟική δύναμη και η αστική της τάξη, σε ανταγωνισμό με την ελληνική, διεκδικεί τα συμφέροντά της, προβάλλει ισχύ, κλιμακώνει την επιθετικότητά της. Ως ΝΑΤΟική δύναμη και στρατηγικός εταίρος της ΕΕ, με την οποία έχει οικονομικές - στρατιωτικές σχέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, προκαλεί στην περιοχή, αξιοποιώντας και την άθλια Συμφωνία για το Προσφυγικό με την ΕΕ.
Με αυτές τις πλάτες «γκριζάρει» το Αιγαίο, υποστηρίζει το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας», «οργώνει» με γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και αυτές τις μέρες το «οικόπεδο 8», και υπέγραψε τη Συμφωνία με τον δοτό πρωθυπουργό της Λιβύης Σάρατζ, που είναι προϊόν του ΝΑΤΟικού πολέμου που διέλυσε τη χώρα.
 
Σάπιες συμμαχίες για τα συμφέροντα της αστικής τάξης

Κύριοι της κυβέρνησης, τρέχετε και δεν φτάνετε. Πατάτε σε σάπιες συμμαχίες, όπως αυτές με το Ισραήλ, που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό. Χρίσατε τον Χάφταρ - που είναι συνυπεύθυνος για το δράμα της Λιβύης και «παίζει» σε όλα τα ταμπλό - εκπρόσωπο της Ελλάδας στη διάσκεψη του Βερολίνου, για να εκφράσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Θέλατε όλοι σας εκπροσώπηση στο Βερολίνο, γιατί η αστική τάξη διεκδικεί μερίδιο της λείας στη Λιβύη, αλλά οι σύμμαχοί σας δεν σας υπολόγισαν, γιατί κρίνονται εκεί γενικότερης εμβέλειας διευθετήσεις στην περιοχή και δεν τους καίγεται καρφί για την απαράδεκτη συμφωνία Ερντογάν - Σάρατζ για τις θαλάσσιες ζώνες.

Η απόφαση της διάσκεψης του Βερολίνου αποτελεί ένα ακόμη χαστούκι στις αυταπάτες για το ρόλο των ιμπεριαλιστών. Οι ΝΑΤΟικοί, που βομβάρδισαν τη Λιβύη, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πραγματική ειρήνη. Οι ευχές για εκεχειρία, τήρηση του εμπάργκο όπλων και μη επέμβαση - όπως λένε - ξένων δυνάμεων δεν μπορούν να αναχαιτίσουν ή να αναιρέσουν τις αιτίες της σύγκρουσης, δηλαδή τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Κυρίες και κύριοι, οι Αμερικανοί είναι κυνικοί. Σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο σύμβουλος Ασφαλείας του Τραμπ, Ο' Μπράιεν, κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει τι; Να διαχειριστεί τις σχέσεις με την Αγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει το ΝΑΤΟ. Η αλήθεια είναι πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σάς παροτρύνουν να τα βρείτε με τον Ερντογάν πάση θυσία για τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Με μοιρασιά που καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα και θα οδηγήσει σε όξυνση των αντιπαραθέσεων. Στο έδαφος αυτό, επαναφέρατε τη θέση για προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης και σας ρωτάμε: Τι θα περιέχει το συνυποσχετικό που θα διαμορφώσουν οι δύο πλευρές; Η Τουρκία θα υποστηρίξει τις «γκρίζες ζώνες», την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας. Τι θα κάνετε; Πρέπει να πείτε την αλήθεια στο λαό.

Η κυβέρνηση ακολουθεί τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και «παίζει» με τον αγωγό «East Med», αλλά ο αγωγός αυτός υπηρετεί τα συμφέροντα των ενεργειακών κολοσσών. Ο λαός μας θα συνεχίσει να ζει στην ενεργειακή φτώχεια και θα μπει σε νέους κινδύνους.

Σπασμωδικές κινήσεις για την αντιμετώπιση των απαράδεκτων διεκδικήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο περιπλέκουν την κατάσταση. Ενέργειες που αποσκοπούν στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων από το ρωσικό φυσικό αέριο εμπλέκουν τη χώρα πιο βαθιά στον ενεργειακό πόλεμο των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία και τη Γερμανία.
Αδυσώπητη αντιπαράθεση. Τη μια μέρα πανηγυρίζατε για τον «East Med» και την επόμενη η Τουρκία με τη Ρωσία πραγματοποίησαν τα εγκαίνια του αγωγού «TurkStream».
 
Ο σάπιος καπιταλισμός γεννά πολέμους και ανταγωνισμούς

Το σύστημα που υπηρετείτε έχει σαπίσει. Ο καπιταλισμός γεννά ανταγωνισμούς, πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά. Τα περί εθνικής συναίνεσης και ομοψυχίας είναι συνθήματα υποταγής στα μεγάλα συμφέροντα και στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για να διαιωνίζεται η καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Το ΚΚΕ αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική και δείχνει στους εργαζόμενους το δρόμο που αντιστοιχεί στα συμφέροντά τους. Η εργατική τάξη, οι πολλοί, στην εξουσία. Αφέντες στον πλούτο που παράγουν. Κοινή πάλη του λαού μας με τον τουρκικό, με τον κυπριακό λαό, με τους λαούς της περιοχής, και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις.

Εκατοντάδες μαζικοί φορείς απαιτούν την ακύρωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας. Οργανώνουν μεγάλες κοινοποιήσεις τη μέρα που θα ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής αυτό το κατασκεύασμα, και οι αγώνες θα συνεχιστούν για να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας. Να αποδεσμευτεί από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να σταματήσει η αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου