Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Η στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΘ για την απεργία στις 18 Φλεβάρη


Την ώρα που το απεργιακό κλίμα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ όλο και φουντώνει. Την ώρα που δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, εκατοντάδες πρωτοβάθμια συνδικάτα, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ έχουν πάρει απόφαση για απεργία για τις 18/02. Την ώρα που εκατοντάδες χώροι δουλειάς στη Θεσσαλονίκη έχουν ενημερωθεί και οργανώνουν την απεργιακή μάχη...

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής και πλήρως ευθυγραμμισμένη στα χνάρια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ
δεν άφησε κανένα περιθώριο συζήτησης για προκήρυξη απεργίας στις 18/2 με γνωστά γελοία επιχειρήματα αλλά και με θέση υπέρ του νομοσχεδίου. Δεν δέχτηκε να βάλει ούτε ημερομηνία ολομέλειας, προκειμένου να γίνει συζήτηση και να τοποθετηθεί το σύνολο των μελών του ΔΣ.

 Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη νέα γενιά εργαζομένων μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια. Οι επόμενοι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, ακόμα πιο δυνατοί.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να ξεπεράσουν και να ακυρώσουν την υπονομευτική δράση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ανθρώπων των επιχειρηματικών ομίλων στο κίνημα και να ριχτούν στην απεργιακή μάχη για την απόκρουση και ακύρωση των κυβερνητικών σχεδίων.

 Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

 ΠΑΜΕ: Σχόλιο για την κατάπτυστη απεργοσπαστική ανακοίνωσητης ΓΣΕΕ

1 σχόλιο:

  1. - «Εμείς θέλουμε να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου.
    Αυτός ο νόμος τον καταργεί»

    -"Γιατί να προκηρύξουμε απεργία, αφού οι εργαζόμενοι δεν έρχονται στις συγκεντρώσεις μας»
    ...
    Μερικά από αυτά που ακουστήκαν στην ΕΕ του ΕΚΘ, από την ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚίτικη εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου