Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

Γιούρι Γκαγκάριν


Ο σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν, ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα, επισκέπτεται την Αθήνα, 12/2/1962.
O Γ. Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποίησε πτήση στο Διάστημα, τον Απρίλη του 1961.

Ο Γκαγκάριν ήταν αεροπόρος κοσμοναύτης της Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ), σμήναρχος ήρωας της Σοβιετικής Ενωσης και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενωσης (ΚΚΣΕ).


Προερχόταν από αγροτική οικογένεια. Σε επαγγελματική σχολή απέκτησε την ειδικότητα του εφαρμοστή χυτηρίου. Εκπαιδεύτηκε στην Αεροπορική Λέσχη του Σαράτοφ και στη συνέχεια στην 1η Στρατιωτική Αεροπορική Σχολή Χειριστών. Το 1960, ως ένας από τους ικανότερους και γενναιότερους αεροπόρους, εντάχθηκε στην ομάδα των κοσμοναυτών.

Το 1968 τελείωσε τη Στρατιωτική Αεροπορική Ακαδημία της Μόσχας. Εμπνεόταν από τον αγώνα της σοβιετικής εξουσίας να μεταμορφώσει την καθυστερημένη καπιταλιστική Ρωσία σε μια σύγχρονη και ισχυρή χώρα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα μέσα που του έδωσε για να πετάξει ψηλά, ψηλότερα από κάθε άλλον και να γυρίσει πίσω προσφέροντας σε ολόκληρη την ανθρωπότητα σημαντικές γνώσεις.

Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ενώ εκτελούσε δοκιμαστική πτήση σε αεροσκάφος και είναι θαμμένος στην Κόκκινη Πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου