Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

«Ο λαός να βρίσκεται σε εγρήγορση και όχι σαστισμένος απέναντι στους επικίνδυνους σχεδιασμούς»

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ συνεχίζει το πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων, συσκέψεων και περιοδειών, ανοίγοντας πλατιά τη συζήτηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις, στη «δίνη» των γεωπολιτικών ανταγωνισμών και αντιλαϊκών συμφερόντων και τις θέσεις του Κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας
σύσκεψη που διοργάνωσε η ΚΟΒ Κάτω Τούμπας, με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας. Την ομιλία ακολούθησε συζήτηση στην οποία συμμετείχαν με ζωηρό ενδιαφέρον οι συμμετέχοντες.

Στην ομιλία της, η Θ. Καπέτη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εικόνα πολεμικής προετοιμασίας που παρουσιάζουν οι συγκεντρώσεις δυνάμεων στην περιοχή, ως αποτέλεσμα των εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, όπως και στους σχεδιασμούς της τουρκικής αστικής τάξης, η οποία αυξάνει την επιθετικότητά της, αμφισβητώντας και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και διαμορφώνοντας έτσι πιθανό έδαφος για ένα θερμό επεισόδιο.

Πρόσθεσε δε πως και η ελληνική αστική τάξη χαράζει τους δικούς της σχεδιασμούς για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου από τη «λεία» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της συμμαχίας ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ μέσα από το δόγμα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η ΝΔ, με αποκορύφωμα την υπογραφή της «αμυντικής» συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Συζητώντας συνολικότερα για τους σχεδιασμούς μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και περιφερειακών δυνάμεων στην περιοχή και τους κινδύνους που αυτοί εγκυμονούν για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών, τόνισε πως το ΚΚΕ ανοίγει αυτή τη συζήτηση με το λαό όχι για να εντείνει το κλίμα φόβου που καλλιεργείται ώστε να προωθηθεί για παράδειγμα το πλαστό δίλημμα «συνεκμετάλλευση ή σύγκρουση».

Αντιθέτως το ΚΚΕ, όπως ανέφερε, στοχεύει στην προετοιμασία του λαού απέναντι στα επικίνδυνα ενδεχόμενα και στην οργάνωση της πάλης του ώστε ο ίδιος να απαιτήσει μαχητικά τον απεγκλωβισμό από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και το κλείσιμο όλων των βάσεων.
Τέλος, κάλεσε σε εγρήγορση για την περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει τα σχέδια συμμετοχής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις επεμβάσεις στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου