Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

Μπράβο «λεβέντες» μου…

Στις 4 Ιουνίου του 2018, ένα 13χρονο παιδί Ρομά, η Γιαννούλα, δολοφονήθηκε από σφαίρα στην Άμφισσα. Όταν ο άνθρωπος που την είχε πυροβολήσει οδηγήθηκε στο δικαστήριο, ορισμένοι τού φώναζαν «μπράβο λεβέντη μου».

Το περιστατικό αυτό αναδύθηκε στη μνήμη μας σήμερα, αφότου αντιληφθήκαμε τις δηλώσεις που έκαναν δύο «αληθινοί λεβέντες και πατριώτες» αυτού του τόπου.


Πρώτος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όπου ανέφερε σε πρωινή εκπομπή στην ΕΡΤ πως «τα κέντρα πρέπει να είναι κλειστά, Αμυγδαλέζα, να μη βγαίνει από μέσα ούτε κουνούπι, ποτέ, 24 ώρες το 24ωρο. Μέχρι να φύγουνε».
Είδα το παραλήρημα του Άδωνη το πρωί στην ΕΡΤ. Δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν τον ενδιαφέρει ούτε η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ούτε διεθνείς οργανισμοί, ούτε τίποτα. Το μόνο που θέλει είναι "Αμυγδαλέζες, να μη βγαίνει κουνούπι" Και είναι επιθετικός ακόμα και απέναντι σε πρόσφυγες γιατί… μιλούν τη μητρική τους γλώσσα και αυτός και μόνο ο λόγος είναι, σύμφωνα με τον πρωτοκλασάτο υπουργό, λόγος απέλασης.Δεν χρειάζεται παραπάνω σχόλια νομίζω. Απλώς ας μην πανηγυρίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται πλέον εκτός Βουλής.
Gepostet von Dimitris Soultas am Dienstag, 11. Februar 2020
Ακολούθησε ο Θάνος Τζήμερος, ο άνθρωπος που έχει κάνει επάγγελμα τον ακροδεξιό οχετό και το ρατσιστικό μένος, που έγραψε αργότερα στο twitter πως «ο νόμος ορίζει 6 m2 για κάθε φυλακισμένο. Για 100.000 χρειαζόμαστε 600.000 m2. Η Μακρόνησος έχει έκταση 18,43 Km2 και η Γυάρος 17,57. Σύνολο 36 Km2 = 36.000.000 m2. Φτάνουν και περισσεύουν. Κοντέινερς, γεννήτριες, δεξαμενές νερού, σε 2 μήνες έτοιμες οι δομές. Εκεί και οι ΜΚΟ».

Στις 20 Απριλίου του 2018, ο τότε Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη και εξύβριση επειδή αποκάλεσε τους χρυσαυγίτες «νοσταλγούς του Χίτλερ και πολιτικούς απογόνους των ντόπιων συνεργατών τους που βρωμίζουν τον τόπο».

Λέμε, όσον αφορά τους συγκεκριμένους «κυρίους»,  να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως οι «κύριοι» αυτοί – μαζί με τους χειροκροτητές τους – θα μας καταδικάσουν, αλλά οι πραγματικοί λεβέντες αυτού του τόπου θα συμφωνήσουν και θα συνταχτούν μαζί μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου