Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Χιλιάδες απεργοί στο δρόμο στις 18 Φλεβάρη

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και δωρεάν Υγεία, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, τονίζει το ΠΑΜΕ σε βίντεό του, σημειώνοντας ότι στις 18 Φλεβάρη χιλιάδες απεργοί βρέθηκαν στο δρόμο.

«Από τον Έβρο ως την Κρήτη οι εργαζόμενοι απαίτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο -λαιμητόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση για το Ασφαλιστικό», σημειώνει και καλεί σε συνέχιση του αγώνα.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το «συνέδριο»-παρωδία της ΓΣΕΕ

Στις 8 π.μ. η κινητοποίηση στις 25 Φλεβάρη

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για το «συνέδριο»-παρωδία με το οποίο η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ετοιμάζεται να γράψει μαύρες σελίδες στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος. Συνδικάτα εργαζομένων προχωρούν την Τρίτη 25 Φλεβάρη σε στάσεις εργασίας και καλούν σε κινητοποίηση στις 8 π.μ. στο Καβούρι Αττικής, στο ξενοδοχείο που έχει εξαγγελθεί το «συνέδριο».

Υπενθυμίζεται ότι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή «συνεδρίου» fast track στις 25 Φλεβάρη στο πολυτελές ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι, το οποίο σχεδιάζει να μετατρέψει σε φρούριο, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, προκειμένου να νομιμοποιήσει τα όργια νοθείας και την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα. Οι ίδιοι οι εργατοπατέρες ανήγγειλαν μάλιστα ότι την παρωδία αυτή θα εποπτεύουν ο πρωθυπουργός, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης.

Τα Συνδικάτα τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Θα διαδηλώσουν απέναντι στη σήψη, στην αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων. Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη καθώς δεν έχει καμία δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι απαράδεκτη η επιχείρησή της να επιβάλει τις διαδικασίες που θέλει στα συνδικάτα. Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες.


Την ανάγκη να γίνει συνέδριο με βάση το καταστατικό και όχι μια παρωδία, «με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού», τονίζει η ΑΔΕΔΥΗ Εκτελεστική Επιτροπή της αποφάσισε να προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 25 Φλεβάρη (12 μ. μέχρι λήξη του ωραρίου) και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο όπου εξαγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το «συνέδριο» - παρωδία της ΓΣΕΕ.


Καταγγελίες για το «συνέδριο»-παρωδία της ΓΣΕΕ 



ΕΚ Λάρισας,ΕΚ Θεσπρωτίας,Παλλεσβιακό ΕΚ,ΕΚ Ζακύνθου,ΕΚ Αγρινίου,ΕΚ Λευκάδας- Βόνιτσας,ΕΚ Λάρισας,ΕΚ Νάουσας,ΕΚ Ιωαννίνων,ΕΚ Σάμου,
Συνδικάτο Τύπου-Χάρτου,Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας,Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής,Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασίας ΠΟΘΑ,Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων στην Ενέργεια,Σωματείο Εμποροϋ/λων και Ιδ. Υπαλ/λων Ν. Καρδίτσας,Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Ν. Αττικής,Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας,Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρία “Κτιριακές Υποδομές”,Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ,Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής,Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αργολίδας,Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας,Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής,Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας,ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ,Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων,

3 σχόλια:

  1. Αυτό δε θα το δείτε στα κανάλια, που δε βρήκαν χώρο στα κανάλια και τα δελτία ειδήσεων
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να γίνει γνήσιο συνέδριο στην ΓΣΕΕ και όχι «παρωδία» με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν κάνουν δεκτή την αίτηση του Εργατικό Κέντρο Λαμίας, αν και πληροί όλες τις προϋποθέσεις του καταστατικού της.

    Αλλά έχει μέλη της Διοίκηση της, εργοδότες. Δ. Καραγεωργόπουλο,πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος Φορτούνα Γκέιμινγκ Α.Ε.», https://fin.pegasusfg.gr/wp-content/uploads/2018/07/B6_PIGASOS_2017.pdf

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου