Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Έπεσαν οι μάσκες των άλλων κομμάτων

Απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ για άρση της

προστασίας και ανωνυμίας μαρτύρων

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Με αίσθημα ευθύνης το ΚΚΕ συμμετείχε στις διαδικασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε, χωρίς φωνές και κουρνιαχτό, να προσεγγίσουμε την ουσία της υπόθεσης. Φτάσαμε σε ένα κρίσιμο σημείο.
Δηλαδή ποιο είναι αυτό;

Την εξέταση ουσιωδών μαρτύρων, που είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Οι τελευταίες εξελίξεις των δύο προηγούμενων ημερών επιβεβαίωσαν αυτό που έλεγε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή. Ότι υπό καθεστώς ανωνυμίας και προστασίας δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική, ούτε καν τυπική από ό,τι φαίνεται εξέταση αυτών των "προστατευόμενων" μαρτύρων.

Από αυτή την άποψη σήμερα καταθέσαμε την πρότασή μας, που είχαμε προαναγγείλει. Δηλαδή να αρθεί το καθεστώς προστασίας, έτσι ώστε η Επιτροπή να τους εξετάσει. Δυστυχώς, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τους υπόλοιπους της Προανακριτικής Επιτροπής, επέμεναν στις θέσεις τις οποίες είχαν διατυπώσει στο παρελθόν για το πώς θα γίνει η εξέταση των μαρτύρων.

Θεωρούμε ότι, παρότι διατηρούν τις μάσκες και λόγω Καρναβαλιού στους "προστατευόμενους μάρτυρες", έπεσαν οι μάσκες των πολιτικών κομμάτων. Έχουμε δηλαδή μία συμπαιγνία επί της ουσίας. Δεν θέλουν ούτε η ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μεριά να εξεταστεί η υπόθεση επί της ουσίας. Θέλουν να καλλιεργούν απλά και μόνο εντυπώσεις πρόσκαιρες, ο καθένας για το δικό του συμφέρον γιατί τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Εμείς θα επανέλθουμε με την πρότασή μας περί άρσης του καθεστώτος προστασίας και ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα πάει το ΚΚΕ σε μία διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων, ο Νίκος Καραθανασόπουλος απάντησε ως εξής: «Στην εξέταση των μαρτύρων υπό καθεστώς προστασίας, ναι, δεν θα συμμετέχουμε. Το έχουμε δηλώσει καθαρά αυτό το πράγμα γιατί θεωρούμε ότι είναι κοροϊδία».

1 σχόλιο:

  1. Το σκάνδαλο Novartis,είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ανάμεσα σε κορυφαία μονοπώλια και καπιταλιστικά κράτη. ( Αμερική Γερμάνια )

    Δεν έπιασε τους Αμερικανούς ο πόνος για τη διαφθορά ή για το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης που πληρώνει ο λαός μας.

    Το πραγματικό σκάνδαλο είναι, ότι το Φάρμακο, είναι εμπόρευμα.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου