Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Μάχη από τις δυνάμεις της ΔΑΣ για «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!»


31ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
 ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Μια ζωντανή διαδικασία, με ουσιαστική ιδεολογική - πολιτική αντιπαράθεση που αφορά τον ίδιο το χαρακτήρα και το ρόλο των συνδικάτων, αποτέλεσε η διαδικασία της νομιμοποίησης των αντιπροσώπων, με την οποία συνεχίστηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου του ΕΚΑ, χάρη στην αποφασιστική και συνεπή παρέμβαση των εκλεγμένων της ΔΑΣ.
Το συνέδριο μεταδίδεται ζωντανά από το site του ΠΑΜΕ.


Με μεγάλες πλειοψηφίες, το συνέδριο απέκλεισε από τις εργασίες του «σωματεία» με απροκάλυπτη συμμετοχή των ίδιων των εργοδοτών, την οποία για άλλη μια φορά αποκάλυψαν με χαρακτηριστικά στοιχεία οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ.

Στην αντίπερα όχθη, εκπρόσωποι τέτοιων «σωματείων» έφτασαν να υπερασπιστούν ως... σύγχρονο συνδικαλισμό, το γεγονός ότι μετέτρεψαν σωματεία σε «στρατηγικούς επενδυτές» τραπεζών, με «συνδικαλιστές» να συμμετέχουν στις διοικήσεις τους(!), ενώ οι ηγεσίες των ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ έφτασαν να ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να αποκλείεται «σωματείο» στο οποίο ψήφισαν, ή είναι και αντιπρόσωποι πάνω από 100 εργοδότες, μέχρι και μέλος εργοδοτικής ένωσης που υπογράφει ΣΣΕ με αυτή την ιδιότητα, γιατί... έτσι θα αποκλειστούν τάχα οι εργαζόμενοι του κλάδου!

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν από το Συνέδριο του ΕΚΑ ενάντια στην απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα, έχουν μεγάλη σημασία συνολικότερα για το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως μεγάλη σημασία έχει και το γεγονός ότι υπερψηφίστηκαν από πολλούς αντιπροσώπους, που έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που προσπάθησαν να «νομιμοποιήσουν» αυτήν την εργοδοτική παρέμβαση.


“Αν θέλετε ασφαλές μέρος για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, πάτε στη Σούδα να σας φυλάνε οι ΝΑΤΟϊκοί. Αλλά κι εκεί θα μπούμε…”

Η τοποθέτηση του Νίκου Μαυροκέφαλου



Η τοποθέτηση του Νίκου Μαυροκέφαλου, μέλους της διοίκησης του ΕΚΑ με τη ΔΑΣ.


Δείτε τα όσα κατήγγειλε ο Ν. Νιάνος, εργαζόμενος σε ασφαλιστική εταιρεία, στην παρέμβασή του στη διαδικασία νομιμοποίησης αντιπροσώπων.

Ήδη, το συνέδριο του ΕΚΑ με απόφασή του απέκλεισε τους αντιπροσώπους-εργοδότες του Συλλόγου των Ασφαλιστικών Εταιρειών από το Συνέδριο.



 Επίσης, το συνέδριο του ΕΚΑ με απόφασή του απέκλεισε το μηχανισμό της εργοδοσίας των σούπερ μάρκετ.

 Αποκλείστηκε επίσης και το σωματείο «σφραγίδα» του «πανελλήνιου συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων».


 Ο Δημήτρης Μπάτης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, ζήτησε να υπάρξει ψήφισμα στήριξης των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου