Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Οι «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, «η ελληνική σημαία σε σημεία εντάσεων στο εξωτερικό»!

Την αποστολή συστοιχίας «Patriot» στη Σαουδική Αραβία και την εξέταση των «αιτημάτων» για αποστολή και άλλων στρατιωτικών δυνάμεων στο Μάλι, όπου ήδη, όπως αποκάλυψε, από τις μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν δυνάμεις στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής αποστολής στη χώρα, επιβεβαίωσε χτες ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, δείχνοντας ότι δεν έχει πάτο η εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.


Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει μια μοίρα «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, ως μέρος των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή απέναντι στο Ιράν, αφού, όπως σημείωσε, «είναι αποφάσεις που έχουν σαφή αναφορά στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής της χώρας», «η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό έχει να κάνει με τα ζητήματα των υποχρεώσεών μας ως μελών κάποιων συμμαχιών», ενώ δείχνοντας και πως η εμπλοκή αφορά τα «ανταλλάγματα» που προσδοκά η αστική τάξη, ισχυρίστηκε πως «οι συμμαχίες και οι στρατηγικές σχέσεις έχουν και δικαιώματα, έχουν και υποχρεώσεις. Όποιος τηρεί τις υποχρεώσεις του θα μπορεί να διεκδικεί και δικαιώματα».

Μάλιστα δεν δίστασε σε αυτό το φόντο να προσθέσει ότι «η μετάβαση της μοίρας "Patriot" στη Σαουδική Αραβία μπορεί και να προβάλει διεθνώς την αεροπορική και στρατιωτική κατ' επέκταση ισχύ της πατρίδας μας. Είναι η ελληνική σημαία σε σημεία εντάσεων στο εξωτερικό» (!), ενώ αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα για την αποστολή δυνάμεων ως μέρος της «θηλιάς» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, που γίνονται ταυτόχρονα στόχος των ανταγωνιστών, ισχυρίστηκε ότι «συμμετέχει σε μία αποστολή προστασίας, διασφάλισης της σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, όχι σε μια επιθετική αποστολή».

Σε ό,τι αφορά το γαλλικό αίτημα για αποστολή ελληνικής δύναμης του Στρατού Ξηράς στο Μάλι, ο υπουργός, αφού έσπευσε να δηλώσει πως «είναι μια περιοχή η οποία θα έλεγα δυνητικά είναι πάρα πολύ επικίνδυνη ως προς την ανάπτυξη ριζοσπαστικών φονταμενταλιστικών κινημάτων με τρομοκρατικά στοιχεία», αποκάλυψε πως ήδη, με απόφαση που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τρέχει «εθνική» συμμετοχή στην ευρωενωσιακή αποστολή «European Union Training Mission», με δύο στελέχη Στρατού Ξηράς καθ' όλη τη διάρκεια μέχρι το Μάη του 2020.

1 σχόλιο:

  1. Η Αστική τάξη μέσα σε όλα όπως πάντα για μερίδιο απο την λεηλασία των λαών μαζί με τους Συμμάχους της. Ταυτόχρονα έχουμε και τα φερέφωνα του ρωσικού και κινέζικου ιμπεριαλισμού που παίζουν ακριβώς το ίδιο παιχνίδι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου