Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Οπαδοί του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο πλευρό των προσφύγων, ενάντια στο ρατσισμό-εθνικισμό


Στο πλευρό των προσφύγων και ενάντια στις εθνικιστικές-ρατσιστικές φωνές τάσσονται με ανακοινώσεις τους οπαδοί του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

«ΜΠΟΧΑ-ΑΗΔΙΑ-ΞΕΦΤΙΛΑ-ΕΜΕΤΟΣ» είναι το σχόλιο αντιφασιστών οπαδών του Ολυμπιακού για την πρωτοβουλία του Β. Μαρινάκη να στείλει στα σύνορα… 3 νταλίκες
με τρόφιμα «για τους φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Στο εθνικιστικό κρεσέντο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οπαδοί του Θρύλου απαντούν με σκληρή γλώσσα:

«Είστε οτι πιο ντροπιαστικό, για την ιστορια και τις αξίες που πρέσβευε ο σύλλογος, εχει γνωρίσει ποτέ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Το καμάρι των λαικων φτωχογειτονιών του Πειραιά που μόλις είχαν εγκατασταθεί οι χιλιάδες πρόσφυγες απο την Μικρά Ασία και η βαση της εργατικής τάξης. Νίκος Γόδας, Διονύσης Γεωργάτος, Ανδρέας Μουράτης και άλλοι πολλοί ΕΛΑΣιτες αντιστασιακοί που φόρεσαν την ερυθρόλευκη, φιλικο με μεικτή Μακρονήσου το ’49, η στοχοποιημένη ομαδα της χούντας, του μεγάλου Μπουκοβι που λατρεύτηκε σαν θεος και αλλα πολλα…. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;; Εμείς ως οπαδοί αυτου του Ολυμπιακού που περιγράψαμε απο πανω και έχοντας πλήρη συναίσθηση της ιστορίας και των αξιων του ενδοξοτερου συλλόγου της Ελλάδας, ως αντιφασίστες και πανω απο όλα ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα ειμαστε παντα με τους φτωχούς, τους κυνηγημένους, τους καταπιεσμενους και τους “περιθωριακους” αυτης της υποκριτικής, βάρβαρης και σαπιας κοινωνίας ΣΑΣ!»

Φωνή ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία υψώνουν και οπαδοί του ΠΑΟΚ με ανάρτηση τους στο Facebook. Στην σελίδα «Αντιφασίστες οπαδοί/φίλαθλοι ΠΑΟΚ – Antifa Fans of PAOK», αναφέρουν:

«Αν κάτι διέπει αυτό το σωματείο που υποστηρίζουμε είναι η παναθρώπινη αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς, ανέκαθεν αρωγός όλων των δυνάμεων μας ήταν η συνεισφορά στον συνάνθρωπο ανεξαρτήτου εθνικότητας και καταβολών.
Σε αυτό τον σάπιο κόσμο της αστικής νομενκλατούρας τασσόμαστε υπέρ των μεταναστών-προσφύγων όπως άλλωστε μετανάστες και πρόσφυγες ήταν και οι ίδιοι οι παππούδες μας.
Απόψεις που κυκλοφορούν στα πέριξ και εντός της ΠΑΟΚτσήδικης κοινωνίας, ενάντια σε ανθρώπους που με κίνδυνο της ζωής τους εχουν στοιβαχτεί στα σύνορα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, μας βρίσκουν απέναντι τους.
Ο ΠΑΟΚ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ».

Στο ίδιο μήκος κύμματος και οπαδοί της ΑΕΚ (Αντιφασίστες Οπαδοί/ φίλαθλοι της ΑΕΚ) οι οποίοι στέκονται με αλληλεγγύη στο δράμα των προσφύγων:

«Δεν ήταν επιλογή τους να πάρουν τα παιδιά τους στο χέρι και να τρέχουν να σωθούν, είχαν σπίτια, περιουσίες, μέλλον, έναν τόπο γεμάτο πλούτο…..
Τους τον πήραν…
Τους τα πήραν όλα…
Άφησαν μόνο χαλάσματα και πτώματα.
Τώρα τους λένε να γυρίσουν πίσω.
Αλλά πού …???!!!!!
Τα συμφέροντα των λίγων, έκαναν τους πολλούς να χάσουν την ανθρωπιά τους.Μην γίνεστε συνένοχοι»

Σημειώνεται ότι τόσο η ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και ο όμιλος Γιαννακόπουλου (ΚΑΕ Παναθηναϊκός), παραβιάζοντας το περίφημο «No Politica», αποφάσισαν την αποστολή αναλώσιμων στους άντρες των σωμάτων ασφαλείας στον Έβρο, αναπαράγοντας το εθνικιστικό αφήγημα των τελευταίων ημερών περί «δύσκολων ωρών που περνάει η πατρίδα» και «ασφάλειας των συνόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου