Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Στον Έβρο και τα νησιά χρεοκόπησαν το Δουβλίνο ΙΙ και η κοινή δήλωση ΕΕ - Τουρκίας

«Η πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά, αλλά και τελευταία στον Έβρο, έχει ονοματεπώνυμο. Είναι η έξαρση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που δημιουργούν τις προσφυγικές ροές», επισήμανε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Μάρτη σε εκπομπή της ΕΡΤ1.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το καθεστώς της Ελλάδας ως αποθήκης ψυχών και χώρας εγκλεισμού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες οφείλεται στο Δουβλίνο ΙΙ και την  κοινή δήλωση  ΕΕ - Τουρκίας «που και οι δύο έχουν χρεοκοπήσει εκ του αποτελέσματός τους».
Η κυβέρνηση», συνέχισε, «αν θέλει να δείξει την πυγμή της, να την δείξει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αποσύροντας την υπογραφή της από τις δύο σχετικές συνθήκες».

Φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα υπογράμμισε πως το ιδεολόγημα ότι «οι ισχυροί σύμμαχοί μας ΝΑΤΟ - ΕΕ θα προστατέψουν την Ελλάδα και τα σύνορά της», έχει χρεοκοπήσει παταγωδώς.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «τα περί "αλληλεγγύης" είναι αυτό που είδαμε επί ΣΥΡΙΖΑ, την ανάπτυξη ΝΑΤΟικής αρμάδας στη Μεσόγειο για να κόψει τις προσφυγικές ροές και επί ΝΔ την ανάπτυξη της Frontex και του ΝΑΤΟ, μαζί με δεκάδες φασιστικές οργανώσεις από όλη την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου