Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Συναγερμός για να ακυρωθεί η μεταφορά του εξοπλισμού της ΜΕΘ

Σε συναγερμό για να ακυρώσει τη μεταφορά του εξοπλισμού της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου σε άλλη μονάδα υγείας, καλεί το λαό του νησιού η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της οποίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Μάρτη παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της ενάντια στο ξήλωμα όλου του τεχνολογικού-ιατρικού
εξοπλισμού της ΜΕΘ του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου και τη μεταφορά του σε άλλη μονάδα υγείας της χώρας.

Η αντιπροσωπεία κατήγγειλε στον κ. Διοικητή, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, με τη δική του σύμφωνη γνώμη και με δικαιολογία την αντιμετώπιση των ελλείψεων κρεβατιών εντατικής στα νοσοκομεία αναφοράς, αποτελεί την τελική πράξη στην ενιαία και χρόνια επιδίωξη όλων μέχρι σήμερα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ να ξεμπερδέψουν με την ΜΕΘ του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου. Ο κ. Διοικητής ισχυρίστηκε, ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος… επιτάσσουν τη μεταφορά του εξοπλισμού της ΜΕΘ σε άλλη μονάδα υγείας…» και ότι τάχα «…αυτό είναι ένα μέτρο προσωρινό…». Εντελώς προκλητικά χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης ως «…πράξη αλληλεγγύης..», ενώ συνεχίζοντας το παραλήρημα με μπόλικη ειρωνεία, ανέφερε «… ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός της Κεφαλονιάς θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος για να λειτουργήσει η ΜΕΘ…»!

Η αντιπροσωπεία της ΤΕ τού επισήμανε, ότι ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ευθύνη για τη χρόνια εγκατάλειψη της ΜΕΘ, γεγονός που σήμερα από τον ίδιο και τον κ. βουλευτή, χρησιμοποιείται ως επιχείρημα- πρόσχημα, για να ξηλώσουν τον εξοπλισμό της. Άλλωστε τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα επικαλούνταν και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτίνα κ. Θεοπεφτάτου και ο Διοικητής Βιβλάκης, αφού θεωρούσαν και αυτοί «ασύμφορη» τη λειτουργία της. Επισήμανε επίσης (η αντιπροσωπεία της ΤΕ), ότι το επιχείρημα που εξέφρασε ο κ. Διοικητής και ο κ. βουλευτής περί «προσωρινού» μέτρου αυτοαναιρέθηκε από τους ίδιους αφού, στο ερώτημα που έθεσαν «…ποιος αναλαμβάνει το κόστος της στελέχωσης της ΜΕΘ, αφού δεν έχουμε χρήματα να τις στελεχώσουμε…», την απάντηση τη δίνει η ίδια η πολιτική τους, που ποτέ μέχρι σήμερα με καμιά κυβέρνηση δεν χρηματοδότησε και δεν θα χρηματοδοτήσει στο έδαφος της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του «κόστους - οφέλους» της ΕΕ, την ΜΕΘ στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου, παρότι αυτή κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε από συγκεκριμένη δωρεά.

Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ «καταγγέλλει τόσο τις παραπάνω απαράδεκτες δηλώσεις του Διοικητή του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου, όσο και την προκλητική στάση του κ. βουλευτή και της κυβέρνησης, να ρίξουν τις ευθύνες και να ενοχοποιήσουν για την μη κάλυψη ασθενών με κρεβάτια ΜΕΘ πανελλαδικά, όχι την αντιλαϊκή πολιτική τους που αφήνει αθωράκιστο το λαό απέναντι στον κορονοϊό, αλλά τους Κεφαλονίτες και Θιακούς εργαζόμενους και πολίτες που αντιδρούν στο ξήλωμα της ΜΕΘ. Αυτή η στάση τους, αποτελεί μνημείο σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που πρέπει να βρει την απάντησή της. Άλλωστε είναι ο ίδιος ο κ. βουλευτής, που δημόσια δήλωσε ότι είναι "θιασώτης της ιδιωτικής υγείας"».

Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ «καλεί το λαό της Κεφαλονιάς σε συναγερμό για να ακυρώσει τη μεταφορά του εξοπλισμού της ΜΕΘ σε άλλη μονάδα υγείας. Τώρα πρέπει ο λαός να συνδυάσει τα μέτρα προφύλαξης από την επιδημία, με την απαίτηση στην κυβέρνηση για ανοικτή προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού. Να λειτουργήσει η ΜΕΘ του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου, να στελεχωθούν πλήρως το Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου, το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου και τα Κέντρα Υγείας του νομού, τα Αγροτικά Ιατρεία, οι δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του νομού και οι άλλες δομές. Να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και τεχνικά μέσα και να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα υγείας δωρεάν, είτε αφορούν την επιδημία είτε άλλες νόσους, είτε χρειάζονται νοσηλεία στις μονάδες Υγείας, είτε στο σπίτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου