Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Μεγάλη διεθνής ζήτηση για το πειραματικό φάρμακο της Κούβας κατά του κορονοϊού


100 νοσηλευτές από τη χώρα ζήτησε η Τζαμάικα

H εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού αυξάνει κατακόρυφα το διεθνές ενδιαφέρον για ένα κουβανικό αντιϊκό φάρμακο, το οποίο ήδη από την αρχή της κρίσης χρησιμοποιείται στην Κίνα, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Πρόκειται για την Ιντερφερόνη Άλφα 2Β, η οποία είναι “φαρμακευτικό προϊόν, όχι εμβόλιο”, όπως επισήμανε ο Εντουάρντο Μαρτίνες, πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας BioCubaFarma, θέλοντας να προλάβει την παραπληροφόρηση περί “κουβανικού εμβολίου”.
Το πειραματικό φάρμακο που αποτελεί ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι γιατροί στη μάχη κατά του κορονοϊού, παρασκευάζεται από κοινοπραξία σε Κούβα και Κίνα. Αυτή τη στιγμή 15 χώρες στη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία ενδιαφέρονται για την αγορά του φαρμάκου. Στο ίδιο το νησί ως αυτή τη στιγμή καταγράφονται τέσσερα κρούσματα, τρεις Ιταλοί τουρίστες κι ένας Κουβανός. Προς το παρόν τα σύνορα της χώρας παραμένουν ανοικτά.

Ο κεντρικός σχεδιασμός βοηθάει επίσης και στο φλέγον ζήτημα των προστατευτικών μασκών, στις οποίες παρατηρείται πλέον έλλειψη διεθνώς, καθώς ανάμεσα στα μέσα που χρησιμοποιείται είναι και η αξιοποίηση υφάσματος που χρησιμοποιείται κανονικά για σχολικές ποδιές.

Ήδη έχουν ραφτεί 196000 μάσκες, ενώ ο στόχος είναι να φτάσουν το 1 εκ. Στην Κούβα στρέφουν τις ελπίδες τους άλλα καπιταλιστικά κράτη της Καραϊβικής, όπως η Τζαμάικα, που έχει κηρύξει κατάσταση καταστροφής λόγω του ιού, ζητώντας ενίσχυση του συστήματος υγείας της με 100 νοσηλευτές.

2 σχόλια:

  1. Στον βαθμό που υπάρχει ακόμα κεντρικός σχεδιασμός με δεδομένο οτι εδω και 10 χρόνια εφαρμόζουν νόμους του Καπιταλισμού. Μια ακόμα απόδειξη για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στην Κούβα η ολοκλήρωση της ανατροπής του Σοσιαλισμού. Δυστυχώς η Σοβιετική εμπειρία μετά το 1956... δείχνει την κατάληξη ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ανεξάρτητα προθέσεων. Καλή δύναμη στους πραγματικούς Κομμουνιστές στην Κούβα που σήμερα είναι μειοψηφία στο κόμμα. Η Τραγωδία είναι μπροστά τους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την ευκαιρία της επιδημίας βγήκαν οι Μανιαδάκηδες να μας πουνε πως χρειάζεται η ανθρώπινη ζωή να μπει πάνω απο τα κέρδη. Μιλάμε για πολλά γέλια. Συνεχίζουν με το πως θα γίνει ο Καπιταλισμός ανθρώπινος.... και για το ξεκάρφωμα πετάνε και ένα χρειάζεται μια Κομμουνιστική κοινωνία. Πως θα γίνει αυτό.... Μα μέσα απο κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού με ....συνεργασία της αριστεράς..... Το οτι δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά είναι λεπτομέρεια για τους συγκεκριμένους Χαφιέδες. ΑΞΙΟΙ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου