Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ανεπιθύμητοι οι εργατοπατέρες της IndustriAll Europe στην Θεσσαλονίκη


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με έκπληξη και θυμό πληροφορηθήκαμε πως το Μάη του 2020, η διαβόητη ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ και ειδικότερα η ευρωπαϊκή περιφερειακή της Οργάνωση (IndustriAllEurope), ετοιμάζεται να διοργανώσει το ευρωπαϊκό Συνέδριο της στη Θεσσαλονίκη. 


Από την αρχή κάνουμε καθαρό πως ένας εχθρός των εργατών, μια οργάνωση που είναι συνδικαλιστική μόνο κατ’ όνομα, μια οργάνωση γραφειοκρατών ηγετών που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και παριστάνουν τους φίλους των εργατών από τα γραφεία τους στην Ελβετία, δεν έχει καμία θέση στα χώματα της χώρας μας. Αποτελεί λοιπόν πρόκληση, αν όχι εμπαιγμό, η παρουσία της για την εργατική τάξη της χώρας μας.

Επειδή σαν ταξικό εργατικό κίνημα δεν έχουμε ούτε κοντή μνήμη ούτε θέλουμε κιόλας να ξεχνάνε οι εργαζόμενοι το παρελθόν αλλά και το παρόν όσων παρουσιάζονται σαν φίλοι τους, θα θέλαμε να θυμίσουμε παρακάτω μερικά από τα πεπραγμένα των εργατοπατέρων της ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ, υπογραμμίζοντας πως:

– Είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ αυτοί που συνδιαλέγονται με το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα και παζαρεύουν στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι !

-Είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ αυτοί που τον Απρίλη του 2017 στην Ουάσιγκτον, στη Διεθνή Συνάντηση Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων ξεδιάντροπα ευχαριστούσαν τα Διεθνή Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα για “την αυξανόμενη προσοχή τους στις αρνητικές συνέπειες της εισοδηματικής ανισότητας” !

– Είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙαυτοί που σε όλο τον πλανήτη κάνουν τους πλασιέ συμφερόντων πολυεθνικών! Αν και τα καμώματά τους θα μπορούσαν να γεμίσουν βιβλία ολόκληρα, θυμίζουμε τον Οκτώβρη του 2017, την εκδήλωση που έκαναν στην Μπανγκόκ με ομιλητή τον πρέσβη της Σουηδίας για να “συσφίξουν τις βιομηχανικές σχέσεις”στην H&M !

– Είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ αυτοί που πρόσφατα σε δημοσίευσή τους μας πληροφορούσαν ότι «ο κόσμος της εργασίας περιλαμβάνει τους εργαζόμενους, τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες» ! Μάλλον έτσι θα δικαιολογείται κιόλας η σιωπή τους που τόσα χρόνια δεν έδειξαν την παραμικρή αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στην Ελλάδα.

– Είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ αυτοί που το 2011 με λόγο που έμοιαζε να έχει βγει από τα επίσημα ανακοινωθέντα του Αμερικάνικου Στέητ Ντιπάρτμεντ και εν μέσω ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στη Λιβύη έκαναν το λαγό των ιμπεριαλιστών και έστελναν γράμματα σε πολυεθνικές να μη συναλλάσσονται με το Λιβυκό καθεστώς “μέχρι να υπάρξει ένα δημοκρατικό καθεστώς με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα”.

– Είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ αυτοί που το 1999 έβλεπαν στη Βενεζουέλα μια “οπισθοδρόμηση από το μονοπάτι της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Διαφάνειας και της Ελευθερίας” ενώ σήμερα τηρούν ίσες αποστάσεις από θύτες και θύματα όχι μόνο στη Βενεζουέλα αλλά και στην Παλαιστίνη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στη Θεσσαλονίκη, την εργατούπολη με τις ηρωικές παραδόσεις και τους νεκρούς που έχει προσφέρει για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η οργάνωση-παράρτημα των ιμπεριαλιστών, των αφεντικών και της Ε.Ε..
Μάλιστα οι κύριοι της ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ φαίνεται να ταυτίστηκαν τόσο πολύ με τους “συναδέλφους” τους στο δικό τους “κόσμο της εργασίας” που σαν άλλα αφεντικά μας πληροφορούν από το σλόγκαν του συνεδρίου τους: “Η βιομηχανία μας/Το μέλλον μας”.

Η ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ μπορεί να εκδηλώσει τη λατρεία της προς τα αφεντικά αλλού, μακριά από τους πραγματικούς εργαζόμενους και όσους στενάζουν από το βάρος των βάρβαρων πολιτικών των καπιταλιστών. Των ίδιων πολιτικών που οι εργατοπατέρες της ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ συζήτησαν και παζάρεψαν τόσες δεκαετίες στα στρογγυλά τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Είναι ΕΧΘΡΟΙ των εργαζομένων και θα έχουν μεγάλες ευθύνες απέναντι στον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης όσοι με τα λεφτά των εργαζομένων της Ελλάδας στήσουν φιέστες στη Θεσσαλονίκηγια τους καλοπληρωμένους χαρτογιακάδες της ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ.

Οι ομοσπονδίες – Τα σωματεία

Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου
Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας

Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού & Συναφών Επαγγελμάτων Κ. Μακεδονίας
Συνδικάτο Φαρμάκου – Καλλυντικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής – Πειραιά & Νήσων
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής και Νήσων
Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ
Σωματείο Εργαζομένων TASTY FOODS
Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ
Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας
Σωματείο Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Λειβαδίτης – Ζούρας – Βιοκότ – Ελίζα – Αλκοτ (ΖΑΒΕΛ)
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Λάρισας
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αργολίδας
Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας Πέλλας
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Άρτας Πρέβεζας
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Τρικάλων
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων Αρτοσκευασμάτων – Ποτών και Ειδών Ζαχαροπλαστικής Ν. Χανίων
Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργειας Ν. Αττικής – Βοιωτίας – Ευβοίας – Κορινθίας
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης
Συνδικάτο Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά & στις Κατασκευές Αθήνας
Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής
Συνδικάτο Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά & στις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας
Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Αττικής – Βοιωτίας – Ευβοίας – Κορινθίας (Σ.Ε.Ε.Ν. ΑΒΕΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου