Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Και άλλη πρωτιά της Κούβας! Ηλεκτρικά τρίκυκλα με καύσιμο ηλιακή ενέργεια!


Μέχρι 6 επιβάτες το καθένα θα μπορούν να μεταφέρουν τα 23 πρώτα ηλεκτρικά τρίκυκλα με δυνατότητα διαδρομής 100 χιλιόμετρα και μέση ταχύτητα 45 χιλιόμετρα την ώρα.
 Είναι οχήματα για την δημόσια κυκλοφορία στο Κέντρο και στην ιστορική παλιά Αβάνα.
  Θα έχουν σταθερή διαδρομή σαυτές τις περιοχές που έχουν αυξημένη κυκλοφορία.

Οι σταθμοί που θα φορτίζονται οι μπαταρίες των αυτοκινήτων παίρνουν την ενέργεια από Κέντρο ηλιακών κυψελών που τροφοδοτούν με ενέργεια και το δίκτυο της πόλης. Η συσσώρευση ηλιακής ενέργειας κατά την διάρκεια της ημέρας φτάνει για την κίνηση των ηλεκτρικών τρίκυκλων.

Η κατασκευή των οχημάτων και του Κέντρου ηλιακής ενέργειας που τροφοδοτεί και το υπόλοιπο δίκτυο είναι αποτέλεσμα πιλοτικού προγράμματος του ΟΗΕ και του συνεταιρισμού ταξί της Αβάνας. Στόχος του είναι η μείωση της ρύπανσης, η οικολογική και ανανεώσιμη ενέργεια. Προβλέπεται  να επεκταθεί μετά την αξιολόγηση του προγράμματος.

Η Κούβα χωρίς φανφάρες, γκαλά για το περιβάλλον, Γκρέτα και “μοντερνισμούς” αποδεικνύει στην πράξη πως μπορεί να συμμετέχει μια χώρα για να μειώσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με τις δυνάμεις που διαθέτει. Θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί αν ο λαός της Κούβας δεν είχε επαναστατικό πνεύμα, θέληση και πείσμα για να το πετύχει.

Και όλα αυτά μέσα στον ασφυκτικό ιμπεριαλιστικό κλοιό του εμπάργκο των ΗΠΑ και με την συμμετοχή της ΕΕ που πνίγει την ανάσα και την εξέλιξη του Κουβανέζικου λαού.

4 σχόλια:

  1. Αυτά λέει το ΚΚΕ για την Κούβα;

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συντάκτες της ιστοσελίδας gkagkarin.blogspot.com, στηρίζουν το ΚΚΕ δεν το εκπροσωπούν.
      Όποιος φίλος, σύντροφος θέλει να μάθει τις θέσεις του ΚΚΕ, δεν έχει παρά να «επισπευτεί» τις επίσημες ιστοσελίδες του ΚΚΕ που είναι: www.kke.gr , www.rizospastis.gr/ , www.902.gr/ τον λογαριασμός στο Twitter που είναι twitter.com/gt_kke
      και για την Θεσσαλονίκη το ραδιόφωνο του 904
      Όλες οι άλλες ιστοσελίδες δεν εκπροσωπούν το ΚΚΕ

      Διαγραφή
    2. Αυτό ήθελα να ακούσω και από σένα και από τους άλλους.

      Καμιά ιστοσελίδα δεν εκπροσωπεί το ΚΚΕ
      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
  2. Τι λέει θα σου πω εγώ . Διαβάζοντας κάθετα αριστερά ότι θωπευονται τα βυζιά της κουβάς και ότι το ΚΚΕ είναι μία τρίχα από τα αρχιδια του ΚΚΚ. Διάλεξε ΚΚΕ μοντέλο και πάρε. Βρες κάνα πραγματικό κουμουνιστή όχι θεωρητικό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου